tion.ro Web analytics

A crescut încrederea timișorenilor în Poliția Locală, cred oamenii legii. Topul problemelor

A crescut încrederea timișorenilor în Poliția Locală, cred oamenii legii. Topul problemelor

<p>foto: Direcția Poliția Locală Timișoara</p>
Reactualizat la:
Timișorenii au tot mai multă încredere în polițiștii locali, este părerea oamenilor legii, care spun că peste 6.000 de oameni au sunat să le ceară ajutorul în ultimele șase luni. De ce se plâng mai exact timișorenii? Poliția Locală a făcut topul problemelor!
Scris de Roxana Deaconescu - Timișorenii au tot mai multă încredere în polițiștii locali, este părerea oamenilor legii, care spun că peste 6.000 de oameni au sunat să le ceară ajutorul în ultimele șase luni. De ce se plâng mai exact timișorenii? Poliția Locală a făcut topul problemelor!

Oamenii legii se laudă că timișorenii le cer tot mai des ajutorul și că sesizările scrise sau apelurile telefonice cresc de la an la an. În ultimele șase luni s-a acționat și răspuns la 6.384 de petiții de la cetățeni.

„Pe lângă constatările zilnice în cadrul patrulărilor efectuate în multe zone ale orașului permanent, polițiștii locali acționează și ca urmare a sesizărilor de la cetățeni care semnalează diverse probleme cu care se confruntă și care intră în competența Poliției Locale, conform prevederilor Legii 155/2010. Astfel, de la an la an, sesizările de la cetățeni au crescut simțitor, semn că și încrederea acestora în luarea măsurilor legale de către polițiștii locali este tot mai ridicată”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

În 2018, oamenii legii au avut 11.900 de sesizări de la timișoreni, în urmă cu doi ani au avut 10.496, iar în 2016 au avut doar 8.833 de sesizări.

„În primele șase luni ale acestui an, polițiștii locali au răspuns și acționat, iar ulterior au comunicat măsurile luate în baza actelor normative în vigoare, în cazul a 6.384 sesizări telefonice și scrise, cele din urmă transmise prin email sau direct la sediul instituției. Dintre acestea, cele mai multe sunt cele pe linie rutieră, referitoare la autoturisme parcate neregulamentar, în special în zona indicatoarelor de oprire interzisă, pe trotuare, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, pe pistele de biciclete, care blochează intrările în curți, parcări, instituții, pe căile de rulare a mijloacelor de transport în comun, pe spații verzi, în zonele pietonale sau care pătrund pe străzi cu accesul interzis”, explică oamenii legii.

Pe locul doi în topul sesizărilor se află cele din domeniul disciplinei în construcții, spun polițiștii locali. Oamenii se plâng de faptul că proprietarii de clădiri nu și le întrețin și de lucrări desfășurate fără autorizație de construcție.

Sunt probleme și pe linie de mediu, în special pentru curățenie: abandonare resturi alimentare și nealimentare, rampe clandestine de gunoi și nerespectarea colectării selective a deșeurilor.

Abia pe locul patru se află sesizările referitoare la încălcarea normelor de conviețuire socială, spun oficialii Poliției Locale. Practic, oamenii se plâng de tulburarea ordinii și liniștii publice, de zgomot și de cei care consumă alcool pe domeniul public.

Locul cinci este ocupat de sesizările referitoare la existența mașinilor abandonate în parcările dintre blocuri sau pe spații verzi.

„Alte situații semnalate de cetățeni se referă la prezența persoanelor fără adăpost în anumite zone ale orașului, activități de comerț fără deținerea de autorizații și nerespectarea altor acte normative din domeniu, deținerea de animale de companie fără acord și lăsarea acestora în libertate, desfășurarea activității de transport persoane în regim de taxi fără respectarea prevederilor legale”, mai transmit reprezentanții PLT.

Puteți face sesizări în continuare la numerele de telefon 0256.968, 0256.246.112 sau la adresa de email contact@politialoctm.ro.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. Peste o sută de oameni, la protest în centrul Timișoarei: Fără carantină! Să vină Fritz!

  Mapamond

  Directorul Organizației Mondiale a Sănătății: Pandemia a provocat traume în masă mai mari decât al Doilea Război Mondial

  Sănătate

  Clujul primește mai multe doze de vaccin decât Timișoara, care intră în carantină. Autoritățile au promis altceva

  Sănătate

  Scade iar rata de infectare cu Covid-19 în Timișoara, dar crește în Timiș, duminică, 7 martie

  Ştiri din Timiș

  Covid-19, Timiș, 7 martie: peste 300 de noi infectări din 1.605 teste

  Ştiri din Timiș

  Coronavirus, România: peste 3.000 de infectări noi și aproape 50 de decese

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Cum arată clădirea Teatrului Oravița, cel mai vechi din România, în șantier pentru restaurare

  Eveniment

  Razie pe șoselele din Timiș. Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere și au fost aplicate peste 450 de amenzi

  Ştiri din Timiș

  Aproape 70.000 de oameni vaccinați anti-Covid în Timiș

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Trasee de drumeție și ture de alergare în vară, în Timiș

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici