tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Ştiri din Timiș
7 sfaturi pentru utilizarea unei oale sub presiune

7 sfaturi pentru utilizarea unei oale sub presiune

De T. Ex.
la 23 July 2021 17:06

7 sfaturi pentru utilizarea unei oale sub presiune

23 July 2021 17:06
ADVERTORIAL. Oalele sub presiune sunt ideale pentru prepararea de supe, pilaf și pentru a accelera felurile de mâncare lente, cum ar fi tocănițele. Sunt economice atât în ​​ceea ce privește cantitatea de energie pe care o folosesc, cât și ideale pentru a găti bucăți de carne mai ieftine. Pot reduce timpul de gătit pe aragaz cu până la 50% și pot reține nutrienții mai bine, făcându-le o metodă de gătit sănătoasă. Dacă nu ați mai folosit niciodată o oală sub presiune, atunci acesta este un loc minunat pentru a începe.
Scris de T. Ex. - ADVERTORIAL. Oalele sub presiune sunt ideale pentru prepararea de supe, pilaf și pentru a accelera felurile de mâncare lente, cum ar fi tocănițele. Sunt economice atât în ​​ceea ce privește cantitatea de energie pe care o folosesc, cât și ideale pentru a găti bucăți de carne mai ieftine. Pot reduce timpul de gătit pe aragaz cu până la 50% și pot reține nutrienții mai bine, făcându-le o metodă de gătit sănătoasă. Dacă nu ați mai folosit niciodată o oală sub presiune, atunci acesta este un loc minunat pentru a începe.

Trimite articolul

X

1. Citiți instrucțiunile

Oalele sub presiune moderne au o serie de caracteristici de siguranță, dintr-un motiv întemeiat. Căldura generată de abur v-ar putea arde cu ușurință, dacă nu este manipulată corespunzător. Urmați instrucțiunile pentru modelul dvs. specific și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la acest aspect.

2. Verificați-vă oala

Este important să vă mențineți oala sub presiune curată și în stare bună de funcționare. Înlocuirea pieselor uzate poate fi efectuată, de obicei, la furnizori. De exemplu, s-ar putea să vă trebuiască să înlocuiți garnitura de cauciuc care asigură o etanșare bună și este esențial să vă asigurați că supapele nu conțin resturi.

3. Rumeniți în prealabil

Mâncărurile gătite sub presiune nu se rumenesc, deci merită să faceți acest lucru la începutul gătitului, înainte de a adăuga lichid și de a pune capacul. Carnea arată și are un gust mai apetisant când e puțin rumenită. Ceapa, usturoiul și condimentele au, de asemenea, un gust mai bun dacă sunt rumenite în prealabil. Cu toate acestea, dacă sunteți grăbit și timpul este mai important pentru dvs. decât aceste arome, puteți să renunțați la acest pas.

4. Nu uitați de lichide

Oalele sub presiune gătesc cu abur. Fără lichid = fără abur. Nu puteți și nu trebuie să folosiți oala sub presiune decât dacă ați adăugat suficient lichid. Instrucțiunile vă vor informa cu privire la cantitatea minimă, iar unele vă vor spune cât de mult puteți folosi pentru diferite rețete. Dacă utilizați o rețetă convențională, puteți reduce adesea conținutul de lichid care altfel s-ar fi evaporat, dar nu scădeți sub cantitatea recomandată.

5. Nu o umpleți în exces

Majoritatea, dacă nu toate, oalele sub presiune au un semn minim și maxim în interiorul oalei. Nu le depășiți. O oală sub presiune nu trebuie să fie mai mult de 2 treimi plină. Când gătiți lichide, evitați să o umpleți mai mult de jumătate. Umplerea excesivă duce la evacuarea alimentelor prin supapa de eliberare a presiunii. Dacă se întâmplă acest lucru, va trebui să desfaceți și să curățați bine piesele. De asemenea, aveți nevoie de loc în oală pentru ca aburul să se acumuleze, pentru a facilita gătitul.

6. Încălziți-o bine

Porniți ochiul de la aragaz la putere maximă, astfel încât procesul de gătit sub presiune să poată începe cât mai curând posibil. Dacă petreceți prea mult timp pentru a încălzi alimentele, acestea pot ajunge să fie prea gătite și timpul sugerat va fi incorect. Rețetele vă vor spune să începeți să gătiți de când a fost atinsă presiunea corectă. Când ajungeți în acest punct, întoarceți căldura până la temperatura minimă posibilă, menținând totuși presiunea. Toate oalele sub presiune au un indicator simplu, iar instrucțiunile vă vor spune cum să le citiți.

7. Țineți cont de timp

Timpii de gătit în rețetele standard sunt un bun indicator pentru estimarea timpului necesar unei oale sub presiune. Carnea care trebuie să se frăgezească și bucățile mari de carne vor avea nevoie de mai mult timp. Legumele întregi vor avea nevoie și ele de mai mult timp decât mazărea, iar orezul brun va dura mai mult să se gătească decât cel alb. Legumele și peștele durează foarte puțin.

Tăierea unor tipuri de ingrediente la dimensiuni similare le va ajuta să se gătească uniform. Adăugați ingrediente care vor avea nevoie de un timp mai mare de gătit la început și cele care au nevoie mai puțin mai târziu (asigurându-vă că aburul a fost eliberat în siguranță în acest proces). De exemplu, pentru o tocană de vită adăugați carnea de vită la început și cartofii la jumătatea drumului, pentru a evita ca acestea să se dizolve.

Trimite articolul

X
Taguri:
aragaz ,
emag
0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    Judecătorii de la Tribunalul Timiș nu mai protestează. Activitatea revine la normal
    2
    Orgă și saxofon, klezmer și Piazzolla, în Biserica din Elisabetin
    3
    Pacienții oncologici pot beneficia de tratamente complexe în regim de spitalizare de zi la Asociația OncoHelp
    4
    „Recviem IN MEMORIAM”. Concert vocal-simfonic extraordinar în memoria victimelor comunismului, la Filarmonica Banatul
    5
    Histamina nu e dușmanul: mituri și realități despre simptomele sale
    6
    FOTO. Un liceu „verde” cu cabinet stomatologic se va construi la Moșnița Nouă
    7
    Horoscop săptămâna 20–26 octombrie
    8
    Filmul săptămânii: „After the Hunt”, un thriller psihologic semnat de Luca Guadagnino, cu Julia Roberts în rol principal
    9
    Continuă lucrările la calea ferată din zona Gării de Nord Timișoara
    10
    Rezistență prin delicatețe: expoziție Călin Beloescu la Galeria Brăteanu

    Cele mai noi știri

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Gala Excelenței Bănățene îl recompensează pe prof.univ.dr. Mihnea Munteanu

    Ştiri din Timiș

    Cum te protejezi mai bine în 2026? Vezi ce legi poți folosi în avantajul tău când cumperi o locuință sau accesezi un împrumut

    Capitală Culturală

    „Recviem IN MEMORIAM”. Concert vocal-simfonic extraordinar în memoria victimelor comunismului, la Filarmonica Banatul

    Ştiri din Timiș

    Consiliul Județean Timiș susține „Electroruga de Buzad”, un festival care aduce cultura contemporană în mediul rural

    Ştiri din Timiș

    TimPark dă startul campaniei de eliberare a abonamentelor de parcare pentru anul 2026

    Ştiri din Timiș

    FOTO. Lucrările la noul liceu „Școală Verde” din Moșnița Nouă avansează rapid, la două luni de la debut

    Capitală Culturală

    Jazz și colinde în Mansarda Bastionului Maria Theresia. Concert de iarnă cu studenții UVT

    Lugoj

    Ciorile, ținute la distanță. Tehnologie de ultimă generație pentru un Lugoj mai curat

    Ştiri din Timiș

    Noi parcări pentru cartierul Calea Șagului. Garajele vechi vor fi demolate

    Ştiri din Timiș

    PROGRAM. Eroii Revoluției din Decembrie 1989, comemorați la Timișoara
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici