tion.ro Web analytics

Rate de infectare cu Covid-19 în localitățile din Timiș. În Timișoara, incidența cazurilor a ajuns la 4,15

De Adrian Panduru
Reactualizat la:

Rate de infectare cu Covid-19 în localitățile din Timiș. În Timișoara, incidența cazurilor a ajuns la 4,15

Foto: Dani Amariei
Reactualizat la:
În Timiș, mai multe localități, printre care și Timișoara, sunt în scenariul roșu, cu rata de infectare peste 3 la mia de locuitori, unde școlile, restaurantele și chiar sălile de fitness sunt închise. Sunt și localități unde rata de infectare este de peste 1,5 la mia de locuitori, unde se aplică, de asemenea, restricții graduale. Vă prezentăm lista actualizată a acestor localități.
Scris de Adrian Panduru - În Timiș, mai multe localități, printre care și Timișoara, sunt în scenariul roșu, cu rata de infectare peste 3 la mia de locuitori, unde școlile, restaurantele și chiar sălile de fitness sunt închise. Sunt și localități unde rata de infectare este de peste 1,5 la mia de locuitori, unde se aplică, de asemenea, restricții graduale. Vă prezentăm lista actualizată a acestor localități.

Timișoara a depășit cu mult rata de infectare de 3 la mia de locuitori, ajungând la 4,15.

Conform Instituției Prefectului, în acestă dimineață, localitățile cu rata de infectare cu Covid-19 peste 3 la 1000 de locuitori, cumulată la 14 zile, sunt: Timișoara – 4,15; Buziaș – 3,50; Sânnicolau Mare -4,11; Beba Veche – 3,23; Becicherecu Mic -3,26; Bethausen – 3,13; Biled – 4,10; Dudeștii Noi- 6,36; Dumbrăvița – 5,56; Fibiș – 4,60; Foeni – 4,57; Găvojdia -3,41; Ghiroda – 6,92; Giroc – 5,44; Giulvăz – 3,08; Jebel-4,49; Moșnița Nouă-3,51; Orțișoara – 3,58; Pesac – 8,14; Săcălaz – 4,89; Sânandrei – 4,79; Șandra – 3,19; Sânmihaiu Român – 3,47; Saravale – 3,29.

Localitățile cu rata de infectare peste 1,5 la mia de locuitori sunt: Ciacova – 2,63; Deta 1,83; Gătaia -1,50; Recaș 2,33; Balint 1,94; Banloc-2,56; Boldur -1,60; Bucovăț – 1,75; Cenad – 1,66; Curtea 1,55; Dudeștii Vechi – 2,73; Giarmata – 2,03; Lenauheim – 1,56; Margina -1,76; Nițchidorf -1,83; Otelec – 1,63; Peciu Nou – 2,63; Pișchia – 2,69; Remetea Mare – 2,42; Sacoșu Turcesc-2,52; Sânpetru Mare – 1,68; Satchinez – 1,96; Topolovățu Mare- 1,51;Uivar – 1,61; Variaș 2,09.

Calculul incidenței de infectare cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul județului Timiș, în ultimele 14 zile, ține cont de numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la dată transmiterii informării. Din acesta se scade suma cazurilor pozitive din focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusive căminele, internatele și spitalele.

În localități care au depășit rata de infectare cu Covid-19 de 1,5 sau 3 la mia de locuitori s-au luat deja, zilele trecute, mai multe măsuri, dintre care amintim:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:

– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrative teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,

– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se desfășoară astfel:

– fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, și în intervalul orar 06.00-23.00, în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori,

– fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori

– doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități, în unitățile administrative teritoriale unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Se instituie pentru toate instituțiile și operatorii economici publici sau privați obligația analizării modului de desfășurare a activității și organizării programului de lucru în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu, în unitățile administrativ-teritoriale cu rata de infectare peste 1,5/1000 locuitori.

Se suspendă activitatea barurilor, cluburilor și discotecilor.

Activitățile cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului astfel:

– până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori,

– până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din unitățile administrativ teritoriale este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, conform anexei 2.

Este interzisă activitatea la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

Organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane.

Organizarea şi desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum şi cu purtarea măștii de protecție. Activitățile sunt interzise la nivelul unităților administrativ teritoriale unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori.

Se suspendă activitatea de pregătire fizică în sălile de sport/fitness, pe o perioadă de 14 zile, cu excepția activităților desfășurate de sportivi profesioniști, legitimați și/sau de performanță, în cadrul unităților administrativ teritoriale cu rata de infectare peste 3/1000 de locuitori.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din în unitățile administrativ teritorială este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

În unitățile administrativ teritoriale unde a fost depășit pragul de 3/1000 de locuitori se suspendă pe o perioadă de 14 zile activitatea din piețele comerciale (cu excepția piețelor agroalimentare) târguri și oboare.

15 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Mihai says:

  Hai acum sa va vad cu comentariile de genul. Guvernul pune-n cap economia.
  Cand defapt cetatteanul e de vina pentru ca nu a putut respecta 3 reguli simple:
  1. Poarta masca;
  2. Pastreaza distanta;
  3. Spalate pe maini cand ajungi acasa.
  Asta se intampla cand crezi ca cetateanul roman poate sa fie responsabil.

  • jezaz says:

   si toate astea in conditiile in care in mod sigur, statistic vorbind, aproape fiecare om la ora de fatza, cunoaste personal cel putin o persoana care a fost deja infectata.

   ce dovada mai mare ar fi ca e ceva serios, decat sa cunosti oameni care au fost infectati?

   vorba ta, cetateni romani responsabili… de unde atata fericire?

   • Lisa says:

    Lasati-o balta cu cetățeanul român. Tot pupați picioarele civilizațiilor din Germania, Franța, Italia, etc. Pai aia de ce au covid daca sunt civilizati fata de noi? Mai deschideți ochii…

    • Andi says:

     Nu exista padure fara uscaturi. Nu a zis nimeni ca alte popoare au scapat prin civilizatie de Covid, dar Romania nu are capacitatea de a face fata la o extindere si mai mare a problemei, asta nu vrea nimeni sa priceapa. Si nu sufera doar cei cu covid, ci si cei care au nevoie de alte tratamente in spital!

  • Cetateanul Strain says:

   Gogule virusul a venit din China, acum este peste tot in lume.Mai lasa gargara asta ieftina cu cetateanul roman.

   • Mihai says:

    Ok sa explicam sa fie pe intelesul tau.
    In starea de urgenta Guvernul a impus purtarea mastii peste tot(spatii deschise,inchise).
    Numarul a ajuns la un platou cu mici scaderi sau urcusuri. In starea de alerta Guvernul a spus ca oamenii pot fi “responsabili” cu niste reguli simple de urmat, dar dupa cum se vede nici aia nu putem respecta. Uitati-va pe strada cati poarta masca sub nas sau cub barbie. Noi vrem sa fim tara europeana,dar nici sa ne spalam pe maini nu stim, cand celelalte tari o faceau inainte sa fie “trendy” cu pandemia.
    Numai bine.

    • Anonim says:

     Pe cand in Germania, Franta, unde cetatenii sunt mai civilizati, ei nu mai au niciun caz de corona. Este natura umana in lume, nu doar la noi

  • shagun says:

   Cetateanul roman, fie el, fie ea, nu se spala pe maini cu apa si sapun dupa ce isi desarta matzul, ce sa mai vb. atat? Unii lucreaza in comertul alimentar, altii in restaurante…

 2. Anonim says:

  Au ales incidența la 3 la mie și temperatura corporală adaptivă la 37,3 grade Celsius.
  Pseudoștiință pe baza căreia să ne bată la cap ca să-și realizeze ei dictatura lui Iohannis.
  Acum, orice ar face, sunt acoperiți.
  Întrebare: incidența era foarte coborâtă vara când lumea se relaxase parțial, nimeni nu purta mască, petrecerile se țineau lanț în intimitatea curților, etc. iar acum când toți ne protejăm, explodează numărul de cazuri. Nu o fi totuși de la biata gripă așteptată cu înfrigurare de tirani?
  Și nu mă luați că de la deschiderea școlilor ni se trage că regulile în școli sunt draconice. Nici de la vot nu sunt că cine a fost știe cât de strict a fost totul.

  • Lisa says:

   Aveți dreptate. Toată vara nu s-au mai îmbolnăvit atâția. Copiii au stat bot in bot in parcuri, nu au mai avut nimic. La școală, in bancă și cu masti s-au îmbolnăvit. La mare în vară cu atâția turiști, nu s-au mai îmbolnăvit localnicii. S-au îmbolnăvit după ce s-au încheiat sezonul estival. Multe bancuri. Achizițiile covid și stimulentele ii fac pe unii să întrețină și amplifice povestea asta. PS institutul national de statistica a publicat nr deceselor din acest an. Este mai mic decât în 2019 inclusiv în ceea ce privește decesele celor cu boli respiratorii. Concluzii?

   • Andi says:

    CONCLUZIA e ca romanul e mai destept si le stie el mai bine…de ce sa se protejeze pentru binele propriu si al rudelor, cand in schimb poate sa isi puna intrebari? Pana acum eram experti doar la fotbal si la politica…Acum avem o tara intreaga de experti virusologi, majoritatea cu 4 clase.

 3. Ala Fara Scoala says:

  Tot aceleasi capete pătrate îndoctrinate de mass media.

 4. Lisa says:

  In București sălile de fitness sunt deschise.

 5. Ochiul limpede says:

  Covidul exista, la fel si prostia, de primul te poți vindeca dar de prostie niciodată. Problema este alta de unde știu indivizii care ne conduc ce va fii in aprilie 2021? De ce unele activității reprezinta un pericol iar alegerile spre exemplu nu? De ce pesta porcina loveste în gospodăriile țăranilor iar în marii coloși producători de carne de porc nu? Toată aceasta tevatura cu covidul a ajuns o arma biologica. Cat despre masca și spălatul mâinilor vorbim de parca aceste doua lucruri reprezinta singurul remediu. Dacă covidul exista in aer, căile de infectare pot fii reprezentate și de ochi respectiv urechi. Oameni buni în război se vând cel mai bine gloanțele iar în pandemii medicamentele.

 6. Ştirile judeţului Timiş

  Directorul DRDP Timișoara despre centura Timișoara Sud: Până la finalul anului, stadiul de realizare va depăși 20 la sută
  Directorul DRDP Timișoara, Horațiu Simion, susține că până la finalul anului stadiul de realizare al centurii Timișoara Sud va depăși 20 la sută.

  TION Cele mai tari party-uri

  Tânăra timișoreancă Cara Andrada Bianca debutează pe scena muzicii locale cu piesa DeepInto
  Născută și crescută în Timișoara, Cara Andrada Bianca, adică KARA, pasionată de poezie, rap, R&B, Soul și Hip Hop, stilurile care i-au marcat copilăria și definit identitatea pe parcursul anilor, debutează pe scena muzicală timișoreană cu piesa DeepInto.

  Eveniment

  Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au respectat normele de protecție sanitară, în județul Timiș
  Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor timișeni, în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. Oamenii legii le-au dat amenzi de zeci de mii de lei celor care nu au purtat mască sau nu au respectat restricțiile de deplasare. 3

  Ştirile judeţului Timiş

  Primăria Timișoara își asumă cazarea și o parte din costurile de mâncare pentru refugiații care au dormit pe stradă
  Primăria Timișoara va suporta costurile de cazare și, parțial, de hrană, a refugiaților care sunt nevoiți să stea în carantină în România. Printre aceștia se numără și cele câteva zeci de migranți din Afganistan, care au dormit, recent, pe stradă, la Timișoara. Un consilier a propus ca mâncarea să le fie servită în farfurii de ceramică, din motive... ecologice. 13

  Sănătate

  Focarele active de coronavirus din județul Timiș
  Sâmbătă, 28 noiembrie, 27 de focare de coronavirus sunt active în cel mai vestic județ al țării. Au apărut două focare noi.

  Sănătate

  COVID-19 în Timiș: Record pozitiv. Rata de infectare a scăzut sub 5 la mia de locuitori. Distribuția noilor cazuri pe localități
  Potrivit Instituției Prefectului Timiș, pentru prima dată în ultima perioadă, în județul nostru, rata de infectare cu coronavirus este mai mică de 5/1000 de locuitori. În ce localități au fost depistate cele 278 de noi cazuri. 5

  Sănătate

  Coronavirus în România: 8134 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Aproape 300 de noi infectări în Timiș
  În România, în ultimele 24 de ore, au fost depistate 8134 de cazuri noi de COVID-19, 278 dintre acestea fiind din Timiș. Peste 13.000 de pacienți cu COVID-19 sunt internați în spital.

  Capitala Culturala

  Povestea TiFT continuă – ce ne mai așteaptă în program
  Aflat la prima ediție, TiFT a debutat în 21 noiembrie, cu un spectacol oferit de Teatrul Merlin din Timișoara, dedicat celor mici, dar și celor mari. ”Cufărul celor 7 pitici” s-a văzut online, ”participarea” la evenimente fiind gratuită.

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici