tion.ro Web analytics

Putem sa combatem alergiile? Si cum facem asta?

Legătura cea mai puternică dintre alergii și alimente este reprezentată de produsele lactate și cele care conțin gluten - glutenul și cazeina. Acestea sunt greu de digerat, pot cauza alergii, mai ales dacă sunt introduse în alimentație copiilor de timpuriu.
Scris de Lavinia Ceuta - Legătura cea mai puternică dintre alergii și alimente este reprezentată de produsele lactate și cele care conțin gluten - glutenul și cazeina. Acestea sunt greu de digerat, pot cauza alergii, mai ales dacă sunt introduse în alimentație copiilor de timpuriu.

Eliminarea din dietă a alimentelor ce conțin cele de mai sus reprezintă cheia și există numeroase rapoarte despre îmbunătățirea spectaculoasă, în numeroase cazuri, odată cu îndepărtarea glutenului și cazeinei din alimentație. De cele mai multe ori rezultatele concrete apar în timp, odată cu perioada de eliminare din sânge a polipeptidelor dăunătoare.

Dr. Robert Cade, profesor de medicină și psihologie la Universitatea din Florida, a observat că, pe măsură ce nivelul peptidelor amintite din sânge descrește și simptomele alergice se reduc treptat: „Dacă vor putea fi aduse la valoarea normală, spune el, majoritatea pacienților își vor îmbunătății starea substanțial, revenind la normalitate. Pentru acest lucru este însă necesar să respectăm cu strictețe regimul, fără gluten și cazeină!”

Nu vom putea face progrese în acest dezechilibru, decât atunci când suntem dispuși (este chiar o invitație, la nivel subtil, în acest sens!), de a ne cunoaște reacțiile după felurile de hrană din dieta zilnică, evidența unui jurnal în care să ne notăm diferitele reacții și stări, în urma ingerării hranei. Cu puțină voință reușim să depistăm care sunt alimentele ce ne provoacă alergii și cu ajutorul unui dietetician, ar fi bine sa învățăm cum și cu ce să le înlocuim.

Alimentele și substanțele care dau cel mai frecvent reacții alergice, unui număr mare de copii și adulți, sunt:

-grâul, precum și alte cereale ce conțin gluten (ovăz, orz, secară);
-laptele și alte produse lactate care conțin cazeină;
-citricele;
-ciocolată;
-ouăle;
-coloranții alimentari artificiali;
-produse farmaceutice, cum este de exemplu paracetamolul;
-legumele din familia solanacee (roșii, cartofi, vinete).

Alergiile sunt strâns legate de permeabilitatea colonului și de aici, toxicitatea anumitor compuși ce ajung în sânge.

– Cel mai bine este să avem puțină atenție asupra curățării colonului, o detoxifiere a acestuia și a sângelui, pot fi considerați primii pași spre îndepărtarea senzațiilor și stărilor neplăcute.
– După o detoxifiere, pasul următor ar fi bine să fie cel de urmărire, în a știi exact ce produse produc stare de rău și notarea exacta a reacțiilor provocate.
– Este bine să avem în vedere oprirea consumului acestora și înlocuirea lor cu altele similare, ca și componentă nutrițională.
– Aportul de glutation și vitamina C sunt și ele strâns legate de diferitele stări alergice. Este bine să avem în vedere un consum mare de produși ce conțin acești nutrienți importanți pentru starea noastră de sănătate.

Sunt persoane care au încercat și au reușit să scape de aceste stări date de alergii, printr-o dietă de 21 de zile, dietă bazată doar pe sucuri proaspete din fructe, legume, sucuri verzi. Este doar pentru cei determinați, plini de voință, iar rezultatele sunt pe măsură!

Și, pentru-că am fost întrebată ce produse conțin cazeină și gluten, am să revin cu un articol despre aceste produse, săptămâna următoare. Până atunci, să fim sănătoși și toate să ne meargă din plin!

O săptămână plină de bucurii, cu sănătate!

Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.

0 Comentarii

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Peste 12.000 de timișeni s-au angajat prin ANOFM, în primele opt luni ale anului 2021. Anunțurile din campania Tion

  Ştiri din Timiș

  Start Liberty Marathon. Traseul alergătorilor și drumurile închise

  România

  Florin Cîțu, noul președinte al PNL. „Voi fi președintele tuturor liberalilor”

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Descoperă povestea palatului Miksa Steiner, fostul sediu al Băncii de Scont

  Eveniment

  Amenzi de peste 15.000 lei pentru vitezomani, într-o localitate din Timiș

  Ştiri din Timiș

  100 de ani în alb-violet, concert rock alături de Filarmonica Banatul pe Stadionul Știința

  Eveniment

  Amenzi de zeci de mii de lei pentru cei care nu au purtat mască, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Scumpirea gigacaloriei este o posibilitate și la Timișoara. Ruben Lațcău: Nu vom scădea subvenția, este exclus

  Sănătate

  Coronavirus, 25 septembrie: peste 7.600 de cazuri noi în România, 435 în Timiș. Rata la Timișoara se apropie de 6

  Ştiri din Timiș

  Bani pentru drumuri comunale din Timiș. Primăriile care primesc fonduri

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici