tion.ro Web analytics

Se restricționează circulația persoanelor și se închid mallurile. Noi măsuri de urgență luate de autoritățile române pentru a stopa răspândirea coronavirusului

De Amalia Kui
Reactualizat la:

Se restricționează circulația persoanelor și se închid mallurile. Noi măsuri de urgență luate de autoritățile române pentru a stopa răspândirea coronavirusului

foto: monitorulcj.ro
Reactualizat la:
Ministrul afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, susține alături de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat o declarație de presă, la sediul MAI, începând cu ora 20:00. Aceștia vorbesc despre evoluția coronavirusului pe teritoriul României și anunță ce noi măsuri vor fi luate pentru a opri răspândirea acestuia. UPDATE 2. Ministrul de Interne anunță noile măsuri care vor fi luate pentru stoparea răspândirii coronavirusului
Scris de Amalia Kui - Ministrul afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, susține alături de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat o declarație de presă, la sediul MAI, începând cu ora 20:00. Aceștia vorbesc despre evoluția coronavirusului pe teritoriul României și anunță ce noi măsuri vor fi luate pentru a opri răspândirea acestuia. UPDATE 2. Ministrul de Interne anunță noile măsuri care vor fi luate pentru stoparea răspândirii coronavirusului

Sâmbătă, 21 martie, începând cu ora 20:00, va avea loc o declarație de presă la sediul MAI. Declarația va fi susținută de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela și de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE. Declarația de presă nu a început încă

Anunțată inițial pentru ora 19:00, declarația de presă a fost amânată cu o oră. Totuși, la ora 20:30, aceasta nu începuse încă.

UPDATE 2. Ministrul de Interne anunță noile măsuri care vor fi luate pentru stoparea răspândirii coronavirusului

Declarația de presă a început la scurt timp după ora 21:00.

”Suntem la a șasea zi de la decretarea stării de urgență. Nu avem răspândire comunitară extinsă. Până acum am reușit acest lucru, iar acum se adaugă un alt set de decizii importante. Am emis mai multe ordine. Tot ce decidem prin ordine are scopul de a limita riscurile la care se expune populația. Toate aceste decizii sunt propuse cu specialiștii din Comitetul pentru situații de urgență și asumate la nivelul guvernului”, a spus Marcel Vela.

Noile măsuri:

Marcel Vela prezintă ordonanța militară Nr. 2 pentru prevenirea răspândirii coronavirusului:

 • Art. 1 – se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină dentară. Se permit intervențiile de urgență. Măsura se ia începând din data de 23 martie
 • Art. 2 – se suspendă activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici. Este vorba de mall-uri. Se aplică de mâine, de la ora 22
 • Art. 3 – circulația în afara locuinței se efectuează cu respectarea măsurilor de prevenire a epidemiei și evitarea formării grupurilor de persoane. Se înțeleg mai mult de trei persoane.
 • Art. 4 – Între 6 – 22 se recomandă ca circulația să se efectueze doar pentru: deplasarea în interese profesional, pentru bunuri de bază, asistență medicală care nu se poate amâna, îngrijire copil ori deces, deplasări scurte în apropierea locuinței
 • Art. 5 – Intervine permiterea circulației doar în anumite condiții. Între 22 – 6, circulația în afara locuinței e permisă doar pentru motivele de la art 4. Pentru verificare motiv deplasare, persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau declarație proprie răspundere, care cuprinde nume, data nașterii, adresa, motiv deplasare. Fac excepție sistemul de ordine publică și securitate națională, guvern, administrație prezidențială. Se aplică din 22 martie ora 22:00.
 • Art. 6. – Se interzice intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini și apatrizilor, cu excepția situației în care aceștia tranzitează teritoriul României, pe culoare de tranzit, organizate prin înțelegeri cu statele vecine.
 • Art. 7. – Persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază. (2) Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile.
 • Art. 8. – Autoritățile administrației publice locale au obligația să identifice și să țină evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, și să asigure sprijin acestora în vederea minimalizării expunerii lor în afara locuințelor.
 • Art. 9. – (1) Ordonanța militară nr.1/2020 privind unele măsuri de primă urgență, care privesc aglomerările de persoane și circulația transfrontalieră a unor bunuri, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.219 din 18 martie 2020, se completează după cum urmează:
  • 1. La articolul 2 se introduc două noi alineate, alin.(2) și (3), cu următorul cuprins:
   „(2) Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online.
   (3) Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.
  • 2. După alineatul (2) al articolului 4, se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:
   „(3) Prevederile alin.(1) și (2) se aplică și conducătorilor autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4t”.
  • 3. După alineatul (2) al articolului 5 se introduce un nou alineat, alin.(3), cu următorul cuprins:
   „(3) Alte excepții de la interdicția prevăzută la alin.(1) se stabilesc prin ordin al ministrului sănătății.”
   (2) Măsurile se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul Oficial al României, Partea I.
 • Art. 10. – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:
  a) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului și conducătorii autorităților administrației publice locale, pentru măsurile prevăzute la art.1 și 2;
  b) Poliția Română, Jandarmeria Română, Poliția locală, pentru măsurile prevăzute la art. 3, 5 și 7;
  c) Poliția de Frontieră Română, pentru măsura prevăzută la art. 6.
  (2) Nerespectarea măsurilor de primă urgență prevăzute la art.1 – 7 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art.27 din Ordonanța de urgență nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.
  (3) Personalul instituțiilor prevăzute la alin.(1) este împuternicit să constate contravenții și să aplice sancțiuni, în conformitate cu prevederile art.29 din Ordonanța de urgență nr.1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

Raed Arafat a spus că în ultimele zile s-a putut observa că oamenii s-au mai relaxat puțin, mergând la picnic și plimbăr, motiv pentru care s-a decis emiterea unui mesaj prin sistemul Ro-Alert care să le reamintească oamenilor de pericolul reprezentat de COVID-19.

”Chiar dacă recomandăm unele măsuri în timpul zilei, considerați-le ca fiind obligatorii. Comportați-vă responsabil, evitați plecările din casă dacă nu sunt necesare, respectați indicațiile autorităților.”, a spus Arafat.

Raed Arafat a explicat că cea mai mare presiune va fi asupra secțiilor de terapie intensivă, iar siguranța celor care lucrează în sistem este o prioritate. De aceea, IGSU a semnat toate contractele subsecvente și se trece la livrarea materialelor necesare, preluate în regim de urgență.Primele măști cu nivel înalt de protecție au fost distribuite. De mâine încep să sosească cantități importante de materiale

”Dragi români, ne confruntăm cu una dintre cele mai mari crize din ultimii ani. Rezolvarea se află la noi. E în puterea noastră să găsim resursele, să arătăm forța pe care acest popor avut-o dintotdeauna. Absența celor dragi e dureroasă, dar pierdea lor e tragică., Rămâneți în case. Împreună am rezistat prin războaie, cutremure și dictatură. Vom rezista și acum uniți, ca unul Dumnezeu să binecuvânteze România”, a spus Marcel Vela în încheiere.

53 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Tanasescu says:

  Ar trebui PENSII SPECIALE (dupa modelul aparare). MERITA ASAP !!!! pentru personal sanitar !

 2. tom says:

  Si Italia tot ia masuri si ajutoare de la chinezi si tot mai multa lume moare! Azi vreo 800 si acuma a inceput si la englezi. 200 de morti, din start.

  Cei care au fugit din Italia au scapat, au scapat cu fuga, cum se zice, au reactionat bine, din instinct, lumea a simtit ca nu este ceva in regula, nu este numai virusul Corona. Si turistii care s-au infectat in masa in Austria au scapat cu viata. Si aia care s-au infectat pe vasele de croaziera au scapat. De ce? Pentru ca au iesit de sub radiatiile 5G, de aia au scapat.

  Toate focarele de infectie sut inpanzite de antene 5G. Pe vasele de croaziera, pe statiile de teleferic de pe varful muntilor in Austria, nordul Italiei..

  Chiar asa, prostul nu e prost destul daca nu e si fudul, asa si cei doi vitei, Kurz si Conte, s-au dat in figuri cu avantajul tehnologic 5G, cica i-a tras-o nemtilor, seitenhieb, se lauda Kurz.

  Sa opreasca naibi antenele alea 5 G pana nu o sa moara tot: oameni, animale, vegetatie! OPRITI 5G pana nu e prea tarziu.

  Se stie foarte bine cat de daunatoare este tehnologia 5G de aia marele smecher de la Tesla, Musk, s-a apucat sa scormonesca prin pamant, tunel de mare viteza di de astea, asa isi inchipuie el viitorul sa traim ca serpii prin prin gauri sub pamant, viata pe pamant o sa fie imposibila din cauza radiatiilor GSM, sateliti,… O fi si ceva dracesc in toata povestea asta daca ne gandim ca exista teorii si conspiratii cu reptilieni iar 5G poate are vreo legatura cu pentagrama satanistilor.

  Urmariti cu atentie toate locatiile de unde se anunta numar mare de morti si apoi cautati pe net daca si cand au pornit emisia 5G. Daca si asa avem interdictie sa mai iesim afara, atunci sa montiorizam cu atentie legatura 5G si numarul mare de morti sau infectati.

  Cautati pe net informatii despre daunele produse de radiatiile 5G, se zice ca si gripa spaniola tot de la emisii radio a pornit iar 5G emite acum tot pe aceleasi frecvente folosite de obicei doar de militari. Cei de la Vodafone chiar s-au plans in Spania ca anumite frcevente sunt rezervate de stat. Statul stie mai multe, doar ca sunt slugile alde Musk, Gates, Hi Ping, si cum se mai numesc.

  Infectiile si numarul mortilor o sa creasca proportional cu numarul antenelor 5G pornite, si varful pandemiei, zic ei, o sa vina… cand o sa fie acoperire 5G peste 70%.

 3. Your God says:

  Nu stiu ce se urmareste cu toate restrictile astea dar este cusut cu ata alba asta este sigur.
  Iar voi restu oamenilor nu credeti in biblie dar credeti in Covid.

  • Your god is dead says:

   Inca unu ne cearta ca nu credem in ce crede el… tipic

  • Moromete says:

   Altu’ care nu vede padurea de copaci.
   Is (ce analfabet ?!?!?!) si eu curios daca crezi in zei sau semizei (God of war a fost fain jocul :)), tu l-ai vazut vreodata, pe dumnealui zeu al tau?
   Dar pe Superman l-ai vazut vreodata (in realitate)?

   Ba, sincer, m-am saturat de prosti si prostiti in halul asta.
   Ori refuzati sa va dezvoltati ( mai cititi si altceva DAR cu mintea deschisa) sau CHIAR VA LIMITATI FORTAT?! Prostia omeneasca are diferite forme, religia este una dintre ele. Pana nu terminati cu prostiile astea, nu o sa treceti la nivelul urmator.

   Macar acuma cu corona mai tineti la voi ce va indeamna gandirea limitata sa exprimati. Intelegeti si voi ca mintea voastra o sa lupte sa supravietuiasca (din fericire pt voi o sa va tot apere, DAR din si mai mare pacat pentru voi o sa tot pierdeti pentru ca ii tot bagati chestii toxice in “cap”).

   Alien, nave extraterestre, religie, telekinezie, reincarnari, lumea de dincolo, exorcizari, vampiri, vrajitoare, marvel, star wars :))))))))), x-men. Frateeeee, mai credeti in puterile voastre proprii, nu mai “dati vina” pe d-zeu sau batman (faaaain Christian Bale, amin :)))), pentru nerealizarile voastre. Si nu va mai bazati pe altii pentru lenea voastra de a filtra tot ce auziti/cititi/vedeti. Lenesi, puturosi, credinciosi (intr-o putere ireala mai putin in puterile proprii), inconstienti, prosti …

  • Ionut Mihai says:

   Oare, n-ai auzit ca Dumnezeu a murit?!

 4. Un cetatean says:

  Daca mergem la servici si depasim grupul de 3 persoane pentru ca firma asigura transport cu microbuze de 19 locuri si suntem obligati sa mergem pentru a nu ramane fara servici ce masuri putem sa luam si sa fie si legea de partea noastra?

 5. je says:

  Bla bla bla…bine ca efectuati zboruri dupa ciorile ramase in italia…

  2 avioane ale armatei inca aduc cioroi din italia,

  de ce pla mea nu ii lasati acolo?

  acum e buna tara?

  chiar trebuie sa sufere toata romania pentru cateva specimene?

  AIA NU SUNT ROMANI!

 6. vaal says:

  asa! omorati-ne pe TOTI, gatuind economia. ii doare in basca pe guvernanti, ei sa scape cu viata, sa impuste pe strada pe oricine se opune. asta da democratie.

 7. Baluba says:

  Ati belit’o!

  • Unu says:

   Aşa e. În doamna care-ți suflă seara la ureche şi în toate cele care poartă crăpătură din neamul tău de moldovean NIT.

  • dan says:

   Stai chill, ca dupa poza nici tu nu stai mai bine. Faci parte din statistica cu cifre mai ridicate … Ai cam belitzit-o

 8. Călin says:

  Să vezi acum tragedie în râmdul băștinașilor agevărați mâncători de semințe ın grup pe la bloc, pe la bancă etc.

 9. manuel says:

  Incep sa ma simt pe pe vremea dictataurii comuniste. Astazi drepturile fundamentale ale omului au fost interzise. Pina si dreptul la asistenta medicala. auzi la ei, sa inchida cabinete stomatologice. Atata propaganda pentru un virus care omoara doar batrini si oameni bolnavi de alte afectiuni. Si guvernul in schimb opreste toata economia. Sa vedeti in ce criza arunca tara. Mai povestim peste cateva luni legat de rata de sonaj si de numarul de falinente, in servicii, in industrie. iar cursul de schimb va trece prin acoperis. Se vedeti si inflatia ce se va instala

  • AF says:

   ” DOAR BATRANI SI BOLNAVI DE ALTE AFECTIUNI”??!!!! In primul rand sunt oameni(pari ti si bunici)..cinism la cote maxime, si in al doilea rand nu este asa, chiar si tu tinere poti murii, din cauza dotarilor ineficiente cu ventilatoare din RO. Daca intra in colaps sistemul medical o sa moara si mulți tineri din lipsa de asistenta medicala. Cunoastem toti capacitatea sistemului medical romanesc. Cu sanatate putem muncii si dupa aia, morti nu..

  • Xaver says:

   Iti doresc sa stai in terapie intensiva in Ro…nu sa mori, doar sa vezi cum e, infectat fiind de idioti ca tine.

 10. R says:

  Nu imi vine sa cred ce citesc aici in comentarii.
  Altul ba ca 5G e defalt cauza virusului, ba ca e o facatura ca biblia sau iar tipicul “Huaa, guvern de cacatx n-am incredere in ei.”

  Voi chiar refuzati sa credeti ce se intampla on fata voastra?
  Ati trait atat de bine in ultimii abi ca nici nu stiti cum arata o amenintare mondiala sau o criza economica?

  Exista oameni mult mai calificati decat noi, doctori, asistente si alti cercetatori, care se ocupa de problema actuala.

  In rest iar depindem de casieri, soferi de tir care transporta marfa, oamenii care fac curat acuma in oras si autorutatile sa lucreze in continuare ca daca nu…atunci chiar o sa fie haos.

  Ce pot sa faca restul, adica noi? Nimic. Taci din gura si nu mai comenta atata si urmeaza regulile pentru siguranta.
  ASTA DACA VRETI DESIGUR SA NU SE OPREASCA COMPLET ECONOMIA IN TARA DIN CAUZA UNOR BOLNAVI MINTALI CARE INCA SE DISTREAZA IN PARCURI SAU NU MAJ STIU CE, IN ASTFEL DE VREMURI.

  STATI CAT PUTETI DE MULT ACASA SAU EVITATI CONTACT CU OAMENI.

  Va rog, alte tari au reusit sa mentina lucrurile cat de cat sub control, de ce noi nu?

  Si nu, nu e vorba de guvern, aici e vorba de noi toti. Daca si acuma ignori virusul asta faci parte din problema.

 11. Vasile says:

  Ceva nu e in regula.
  Adica sa stam in casa ca sai aduca pe cei bolnavi din italia si spania care sa umble liberi prin sate si orase si sa imprastie vrirusul.

  • anonim says:

   Esti prost… informat. Cei adusi din Italia si Spania vor sta obligatoriu in carantina institutionalizata, sub paza. Si vor fi testati. Asa ca poti sa stai linistit, nu de la ei vei lua tu virusul. Asta daca nu-l ai deja si esti asimptomatic.

 12. SabinA says:

  Au intrat in tara din zonele verzi cel putin sapte sute de mii de romani, masurile sunt tardive, multi dintre noi purtam virusul, suntem in perioada cand ar trebui sa ne luam Ramas Bun.

 13. Realism says:

  Masurile astea sunt populism ieftin, vesnicul “macar se face ceva”. Sa va explic ce s-a intamplat in China cand au declarat aia stare de urgenta. Oricine iesea pe strada cu n motiv trecea prin filtre unde i se lua temperatura…cine avea febra era urcat in duba si bagat in carantina. Autoritatile mergeau din usa in usa si verificau daca oamenii au simptome, cei care aveau erau dusi in carantina. In pararalel mii si mii de persoane erau testate zilnic, bolnavii erau scosi din comunitate….tot orasul era dezinfectat non-stop. Activitatile firmelor au incetat aproape complet, multe fabrici a caror obiect de activitate nu tinea de sigranta nationala si-au oprit activitatea.

  Acum comparati masurile alora cu ale noastre sau ale italienilor…ce izolare e aia cand in prezent un sfert din populatie merge la serviciu si inca un sfert la magazine…dupa care merg acasa? Nu are absolut nici o logica, dovada priviti ce se intampla in Italia.

  Ca sa clarific complet situatia, China nu a scapat de Corona si nici nu vor scapa pana virusul nu isi face damblaua, exact acelasi lucru se va intampla cu noi si restul tarilor. Ori acceptam ca multi dintre noi urmeaza sa moara si ne vedem in continuare de viata…ori urmatoarele 7-9 luni vom trai ca in prezent si prelungind inveitatbilul….mai devreme sau mai tarziu 70-80% din populatie oricum urmeaza sa prinda virusul impreuna cu procentajul de decese…adica vreo 10% in cazul Romaniei.

 14. Alex says:

  Da sigur este bine dar că sa fie eficient trebuie făcute teste ale oamenilor și de acasă !!! Aceștia pot fi infectați fara sa prezinte simptome grave !!! Faceți teste teste ……….dați posibilitatea că oamenii să își facă rost de teste pt acasă și să le ea de la medicul de familie !!!! Fără să stea la rand etc faceți teste Nr real al infectări este mult mai mare dar asimptomatice nu credeți că ați scăpat opriți concedierile dați lege pt asta faceți teste repet este urgență !!! Mii de oameni asimptomatici sunt pe străzi crezând că sunt sănătoși și miii chiar sute de mii for fi dați afară dacă nu dați lege clară nu se da afara și ajutați companile cu banii sau mai bine direct angajați cu banii 2000lei pe luna este mai mult decât suficient sau in funcție de ce datorie are familia respectivă !!! Sa se ajungă de la1000lei până la 3000 lei atât cât să fie eficient pt fiecare faceți ceva că o să plătiți cu capul !!! După acesta furtuna va venii și răsplată sau căderea !!! Faceți teste !!! Faceți teste dați posibilitatea să se facă teste de acasă. !!!!

 15. hery says:

  Intrebarea ii de de sa interzis circulatia intre orele 22:00-06:00 ce vor sa faca ei noaptea? Mutarii strategice ale armatei fara sa observam noi ?

  Noaptea oricum nu ii circulatie (localurile sunt inchise mai toate nu ai unde merge)mai ales in situatia asta,ceva nu pute ok la mijloc.

  #Noapteacahoti ?

 16. Anonim says:

  Din cauza unora ca tine am ajuns un schelet ambulant 3 saptamani nu am iestit din casa si am facut greva foamei doar traind cu apa. Iti promit cind am sa imi revin am sa ies in strada si daca te vad iti dau un pumn in gura.

  • dragnia says:

   o sa vezi ce comentarii vor avea ulele astea speriate peste 2-3 luni de stat in casa, atunci cand vor iesi pe strazi sa darame guvernele si pe presedinti. noroc ca tunurile cu apa ii vor spala usor la ce schelete ambulante vor fi atunci

 17. Mariusica says:

  Nah ati vrut libertate la diaspora? O sa fiti voi inchisi in casa cu forta in curand pentru ca le-ati suflat in cur la diaspora!
  Nah ati vrut guvern liberal? Aveti masuri militare cu “recomandare” pana explodeaza romania, ca si italia si spania!
  Sunt disperati dupa voturi si le este frica sa puna piciorul in prag. Trump sta cu specialistii in spate, vorbeste 3 minute si dupa ii lasa pe specialisti sa vorbeasca 30 min. La noi arafat zice ca e obligatoriu si guvernul le face recomandari. Si iohaniss anunta acum 1 saptamana ca s-a interesat si el un pic. Bine ati votat! Da nu o sa va treziti nici dupa ce o sa muriti, ca sa vorbesc pe limba lui turcan.

 18. RemusSicolvan says:

  Calmati-va! E clar ca daca este o epidemie autoritatile trebuie sa ia masuri. Românul, latin ce este, nu este disciplinat si de aceia mâraîe mereu. E drept ca de cele mai multe ori are dreptate. Totusi e clar, pser, pentru toti: daca nimeni nu s-ar misca nici uncm de acasa, nu ar mai exista epidemie caci nu ai cum sa prinzi virusul si astfel ar disparea. Nu? Deci miscarea populatiei îl raspândeste. De aceia cât mai putina miscare. Ceace este stupid însa este sa re aduca acasa unii care sunt în exterior! De ce?! Acolo unde sunt au tot sprijinul asa ca toti cetatenii respectivi. Ce, de la noi, muncitorii straini au fost luati de avioane speciale si au fost dusi acasa?! Concluzia: stati linistiti acasa, totul se va rezolva si de Pasti vom fi liberi (sper). Desigur, exista sisteme prin care autoritatile sa asigure cetatenilor unele livrari indispensabile (alimente de exemplu) mai ales în orase. Sper sa le adopte. Totusi o întrebare: de ce “ordonanta militara”??????? Ce, suntem deja în razboi?! Cu prostii de acest gen se introduce si isteria în populatie.

 19. Adina says:

  TION: cenzura sa-si faca treaba!!! Nu punlicati orice comentar idiot si apocaliptic caci creiaza panica si isterie INUTILA. Ati permis idiotului de “SabinA” (mai sus), sa se exprime: “…suntem in perioada cand ar trebui sa ne luam Ramas Bun.”!!! Ce face cenzura?

 20. @Adina says:

  Ești, virusat ! Stai în casă și încearcă și controlează-te !!!

 21. pieton says:

  Formula de adresare potrivita: ” Locuitori ai Romaniei”…. Eu ,XY, aflat in functia de ministru al Min. Administratiei si Internelor,va aduc la cunostinta…(sau vainformez asupra…) ; poate ca DR. Arafat ar fi indreptatit sa uzeze de formula de adresare ” Dragi romani”,nu o face ,fiind ca suna exclusivist !

 22. Ştirile judeţului Timiş

  Casieriile Aquatim, închise de Rusalii
  De Rusalii, casieriile Aquatim, dar și birourile de relații cu publicul, vor fi închise.

  Ştirile judeţului Timiş

  Pregătiri pentru Centura de Vest a Timișoarei. Deputatul Drulă: CNAIR spune că lansează licitația pentru documentație
  Pentru ca centura de ocolire a Timișoarei să fie completă ar trebui amenajat un drum și în partea de vest a orașului. Centura de Vest a fost uitată de autorități, dar săptămâna viitoare ar putea ajunge la licitație pentru studiu de fezabilitate. Primarul orașului vorbea în urmă cu cinci ani despre preluarea construcției variantei ocolitoare pe partea de vest.

  Sănătate

  Încă patru decese ale unor persoane infectate cu coronavirus. România ajunge la 1326 de morți
  Alte patru decese ale unor persoane infectate cu coronavirus au fost înregistrate în România, transmite INSP. Bilanțul morților ajunge la 1326.

  Sănătate

  Marcel Vela: Din 15 iunie va urma o nouă etapă de relaxare
  O nouă etapă de relaxare va urma din data de 15 iunie. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Marcel Vela, sâmbătă, însă totul se va decide în funcție de analiza epidemiologică.

  Ştirile judeţului Timiş

  Șantier suspect la fosta Școală Israelită din Fabric. Asociația Prin Banat cere DJC să intervină de urgență
  O clădire monument istoric ridicată de un comerciant evreu în Fabric în jurul anului 1890 a intrat în șantier, dar lucrările sunt suspecte, atrag atenția cei de la Prin Banat. După ce au făcut o vizită, tinerii din asociație au cerut un control de urgență de la Direcția pentru Cultură. Este vorba despre fosta Școală Primară Israelită din cartier.

  Ştirile judeţului Timiş

  Vandalizări pe malul Begăi. Poliția Locală încă e în subordinea MAI
  Odată cu ieșirea României din starea de urgență au ieșit și vandalii din case. Un cititor TION atrage atenția că au fost distruși mai mulți stâlpi de iluminat pe malul Begăi, iar cei certați cu legea și-au vărsat năduful și pe o bancă. Nu sunt primele vandalizări făcute acolo. 4

  Sănătate

  Timișul, din nou fără cazuri noi de coronavirus. În România au fost depistate 187 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore
  În România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 187 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus. Timișul rămâne „pe zero” de la o zi la alta, nefiind înregistrat niciun caz nou, iar România ajunge sâmbătă, 6 iunie, la 20.290 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19. 1

  Ştirile judeţului Timiş

  Cititorii TION atrag atenția: aveți grijă la șerpii de pe malul Begăi!
  Plimbarea de sâmbătă dimineață a unui timișorean, alături de copilul său, a fost întreruptă de mai mulți „oaspeți” neprevăzuți, într-un loc în care se aștepta mai puțin. Trei șerpi au fost surprinși pe malul Begăi, în zona centrală a orașului, chiar în spatele Cateralei Mitropolitane, lângă Podul Mihai Viteazul. 17

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.