tion.ro Web analytics

Masca devine obligatorie in unele spații deschise din Timiș, cu exceptia centrului istoric si Pieței Victoriei din Timișoara

De Raoul Jurchela
Reactualizat la:

Masca devine obligatorie in unele spații deschise din Timiș, cu exceptia centrului istoric si Pieței Victoriei din Timișoara

Reactualizat la:
Purtarea măștii în spații deschise devine obligatoriu, de sâmbătă de la ora 19.00, la nivelul județului Timiș. Decizia a fost luată în urma unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.
Scris de Raoul Jurchela - Purtarea măștii în spații deschise devine obligatoriu, de sâmbătă de la ora 19.00, la nivelul județului Timiș. Decizia a fost luată în urma unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Hotărârea a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. Astfel, de sâmbătă, 1 august 2020, de la ora 19.00, masca devine obligatorie în spațiile publice deschise cum ar fi: piețe, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.

Copiii care nu au împlinit 5 ani sunt exceptați de la purtarea măștii, dar și muncitorii care lucrează în condiții de muncă solicitante – temperatură ridicată, umiditate crescută. De asemenea, nu vor trebui să poarte mască nici sportivii aflați pe terenul de sport.

Ședința CJSU Timiș aduce și decizii în privința evenimentelor publice și private și a programului de funcționare a operatorilor economici. Astfel, evenimentele publice și private trebuie să fie organizate cu respectarea măsurilor de distanțare și cu limitarea numărului de persoane la cel prevăzut de lege. Mai mult, operatorii economici nu vor avea voie să funcționeze în intervalul orar 23:00-06:00.

Comunicatul CJSU Timiș.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară în data de 1 august 2020, a emis Hotărârea în baza căreia:

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.

(2) Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani.

Art. 2. Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport precum și copii cu vârsta mai mica de 5 ani.

Art. 3. (1)Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.

(2) Operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupune interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 4. Se interzice funcționarea operatorilor economici, (spații destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, și altele asemenea) în intervalul orar 23.00 – 6.00.

Art. 5.(1) Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace și piețe de vechituri până în la încetarea stării de alertă;

(2) Se exceptează de la art. 5 alin. 1 piețele agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

Art. 6. Pe perioada desfășurării evenimentele sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la evenimentul, cu excepția prevăzută la art 2.

Art. 7. Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică județului Timiș și alte instituții cu atribuții de control.

Art. 8. (1) Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș va transmite prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoștință și conformare.

(2) Prezenta Hotărâre se comunică și unităților administrativ – teritoriale din județul Timiș pentru aducere la cunoștință comunității locale.

(3) Prevederile Hotărârii devin obligatorii începând cu data de 1 august 2020, începând cu ora 19,00, pe întreaga perioadă a stării de alertă”, au transmis reprezentanții CJSU Timiș.

95 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. Sara says:

  Si daca merg cu bicicleta trebuie sa port masca ? Eu merg în fiecare zi la echitație din Mehala pana in Lugojului si e si cald și cu masca daca mai port . Într-o zi era sa pic de pe picioare de cald ce o fost . Eu merg de dimineață și pana la oara 14:00 nu am cum sa ma întorc.

  • Obiectiv says:

   Vezi undeva scris “pe stradă”? Este vorba de spațiile aglomerate! Scrie clar: “piețe, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport”, etc.

   • serbanescu_gheorghe says:

    Intrebare: pietonii si biciclisti+trotinetistii care merg pe traseul lor marcat pe trotuare la 50 cm de pietoni (caci trotuarul nu este mai lat de 1,25 m, M. Viteazu, dar nu numai) se considera ca mergand (parcurgand) in ce categorie intra si dece? Se va defini o zona dinamica prin definirea distantei (razei legate de persoane) si viteza de deplasare, ptca apoi sa definim o zona dinamica de contact??

  • Baluba says:

   Nu cred. Sigur, e greu si sa dai un comunicat clar si precis si sa il nuanteti dupa caz. Dar nu poate exista nici absurditate fatza de oamenii care se deplaseaza prin efort mecanic propriu pe un vehicul si care trebuie sa poata respira obisnuit pentru acel efort. Ce ma frapeaza pe mine insa e ca fix in zona cred cea mai aglomerata – exact acolo nu se cere masca.

 2. Titus didea timisoara says:

  Ce măsură este pt cardiace asiatici cu înlănțuire cardiace ?

 3. Titus didea timisoara says:

  Ce măsură se aplica candidaților cu implantat stimulator aventuri farmaciilor care au lipsa de oxigen aer curat ?

 4. Realism says:

  masca nu functioneaza. Cu ani in urma am purtat masca 3M vreo 2-3 ore cand mi-am izolat podul cu vata bazaltica…vedeam cum plutesc particulele de vata in aer…mi-a intrat vata in nas, ochi, urechi si chiloti…deci cine crede ca masca opreste virusii cand nu retine nici macar praful, e chiar tampit.
  Incercati urmatoarul experiment: puneti-va masca si dati un puf de prfum in aer sa vedeti daca simtiti mirosul…il veti simti instantaneu la fel de repede si puternic ca fara masca. Daca nu aveti parfum merge si cand trageti o basina. Deci purtatul mastilor este absolut inutila si ridicola, oricine nu e semi-retardat intelege ca atunci cand porti masca respiri acelasi aer ca fara masca. Si pentru prostii care urla “ii protejezi pe cei din jur daca esti bolnav”…ii portejezi pah naiba ca doar n-are sens unic masca…exact cum intra exact asa si ies virusii.

  • victor says:

   Incarca experimentul asta, pune-ti masca și scuipa-l pe fratele tău, care sa speram ca nu e la fel de prost ca tine. Cat din scuipat ajunge la el? Virusul nu e aer.

   • dan says:

    ai putea si tu sa te scuipi in oglinda, sa vezi cat ajunge la tine. esti atat de prost incat asta ai merita, vita de abator.

  • Anonim says:

   Vezi că ești prost? Particulele de parfum sânt mai mici decât virusul…

   • victor says:

    Inainte sa faci pe cineva prost, învață să scrii “sunt”, păcat ca nu ai prea fost la scoala, acum greu vei mai avea ocazia. Asta este, avem încă un analfabet anonim. Si mai măsoară molecule, dar cu masca.

   • dan says:

    Tampit agresiv, citeste despre dimensiuni si nanometri, imbecil agresiv.

  • Barubla says:

   Este masca Trei EM unuversala, sau ce rahat vomiti aici?
   Care este releclvanta daca masca este menita sa opreasca particule de o anumota dimensiune si mai mult, este menita sa reduca riscul bnavilor de a da sanatosilor?

  • antiprosti says:

   trebuie sa vanda stocurile de masti aduse sa faca bani

   • Realism says:

    Mastile, ei le-au importat…noi trebuie sa le cumparam. Nu matile, dezinfectanti, manusi chirurgicale, testele Covid (in Germania un test costa 100 lei, la noi 300)…nu mai scapam in veci de epidemii odata ce hotii astia s-au prins ca e rost de facut bani:

    Capital- “Catu la DNA! Tunul de 12 milioane Euro in care ar fi implicat!”

    Stiripesurse: “acuzaţii explozive la adresa Guvernului: TUN de 50 de milioane de euro, cu măşti de protecţie”

    National – “Ministerul Educației a cumpărat, fără licitație, 15 milioane de măști pentru elevi, de la o firmă administrată de un fost consilier PSD judecat pentru corupție și asociat cu interlopii”

    News Standard – “Ministerul Sănătății. Încă din 29 mai a anunţat că va cumpără, fără licitație, peste 100 de milioane de măști în valoare de peste 40 de milioane de euro. Adică, 1,68 lei, la preţ de şase ori mai mare decât cel din luna ianuarie”

    Recorder “bucatareasa din Giurgiu castiga contract de 12 milioane Euro pentru masti de protectie. Cătălin Hideg, patronul firmei Sanimed International, care a admis că firma sa se află, de fapt, în spatele ei”

    BizBrasov “Tun de 6 milioane dolari dat de brasovenii de la AllWiew”

    Reporteris: “Bataie de joc la Neuro: Rosmed a dat tunul de 640000 lei cu cele mai mari preturi din tara”

    Ziua – “Inca un tun financiar pe timp de pandemie: 100 de milioane de măşti, fără licitaţie”

    Capital : “Mastile de la Sile Camataru si manu Bombardieru sunt mai bunele ca cele de la UNIFARM”

    Fanatik “Afacere la vedere. Firma soțului Andreei Esca, Alexandre Eram, una din companiile acreditate să vândă măști de protecție în pandemie”

    • Christina says:

     Stii ca iti poti coase singur o masca dintr-o fata de perina nu? E plin pe youtube de tutoriale. Nu te obliga nimeni sa o cumperi.

  • Ana says:

   Ai avut masca la urechi, ochi, chiloți????

  • M322 says:

   Degeaba le spui la imbecili. Am ajuns sa fim condusi de ratardati.

  • Gheorghe says:

   După patru luni de pandemie inca n-ai învățat care-i rolul măștii? Nasol!

  • Elvis_the_King says:

   Si totusi, de ce ai mai purtat-o daca era atat de inutila? A zis vreun doctor ca daca porti masca nu exista riscul te imbolnavesti? Ideea de baza e sa REDUCI contagiozitatea! Daca in loc de 4 se imbolvesc doar 3 sau 2 prin purtarea mastii(ceea ce e dovedit) atunci ea devine o metoda eficienta de preventie in lipsa oricarei alte solutii. Ca sa reduci riscul aproape de 0 trebuie sa porti costum adecvat+masca+ochelari si sa le si imbraci adecvat. Judeca-ti propriile actiuni si fereste-te sa dai sfaturi! Chiar nu esti in masura sa faci asta!

  • eudoareu says:

   Ia stranuta in timp ce ai in fata gurii/nasului un servetel tinut cu o mana; undeva in spatele primului servetel tine alt servetel . Si dupa uite-te si zi-mi , te rog, cat de “spoit” este primul servetel cu picuri de saliva , si cat este al doilea ? Nu zice nimeni ca masca te protejeaza 100% , dar in contextul in care nu avem , in acest moment , nici o alta masura de protectie , masca ajuta . Si sa presupui ca ajuta un 5% ( eu zic ca e mult mai mult, bineinteles nu 100% ) , inseamna o rata de infectie mai mica . Asa ca hai sa nu o mai dam in mizerii de genu , nu moare nimeni ca are masca pe gura si nas .

  • Anton says:

   Tu esti ala care crede in reptilieni sau ca pamantul e plat? Nu ai pic de discernamant. Toate studiile arata ca masca e printre cele mai bund mijloace de protectie. Dar nuuu – hai sa fim cretini si sa ascultam de psd. Treziti-va si nu mai ascultati toate aberatiile!!!

   • dan says:

    Hai sa fim cretini si sa politizam si subectul asta, hai sa fim cretini si sa ne luam dupa oligofrenul werner ca sa aratam sa suntem la fel de oligofreni, hai sa nu citim decizia Olandei si a Danemarcei despre masca, hai sa fie “toate studiile” egale cu ce ne spun peneleii.
    Esti spalat pe creier rau de tot.

  • Moise says:

   Eu zic ca inainte sa ne zici de sensul dublu al mastii sa incerci experimentul cu parfum de care vorbeai, in sensul invers: ia o gura de parfum si scuipa-l afara cu masca pe gura. Sa ne zici te rog cat ai reusit sa imprastii si la ce distanta ca sa confirmi teoria ta. Sa ne scrii care a fost rezultatul. Multumim realistule.

  • Sobru says:

   “Nu degeaba se spune că tusea este „un câine de pază” care protejează corpul dvs. de intruși periculoşi. Acest mecanism de apărare propriu organismului elimină agenții iritanți din sistemul respirator. Și acționează foarte puternic – fluxul de aer cauzat de tuse este mai puternic decât cel al unui uragan! Viteza lui poate ajunge până la 130 de metri pe secundă! (Conform scalei Beaufort, uraganul este considerat vântul, a cărui viteză este de minim 30 m/sec.) Tusea este de fapt utilă, curăță bronhiile și plămânii de substanțe nedorite și facilitează respirația.”… Intelegi ceva sau iti mai explic ? Masca e pentru cei 130 m la care stai de mine in secunda aceea in care ai tusi ! Nu cea in care te-ai b…, ca pentru aceea ai chiloti ! Sau n-ai ca si asa iese prin ei …Pfff !

  • Victor says:

   Tu esti retard full, nu semi. Ce are mirosul cu virusii? Ce pregatire ai?

  • Darwin says:

   Masca nu filtreaza decat partial aerosolii,mai ales cei volatili ca cei din parfum,dar opreste total picaturile de saliva care au cea mai concentrata incarcatura virala si pot patrunde in mucoasa ochiului sau ateriza pe suprafete,deci masca tot e mai buna decat nimic.

  • Luca says:

   Draga Realism!!! Documenteazate ce fel de masca trebuie purtata pentru Vata inainte de a da sfaturi , ca medic sigur nu esti .. poti sa porti masca Ferrari .. Nu 3M daca nu e facuta sa opreasca vata poti sa fluieri.

  • Gogu says:

   Comentariu de cefalopod sponsorizat de Sputnik.

   • dan says:

    tot ce nu e in acord cu securistii penelei e sponsorizat de rusi? nici imaginatie nu aveti, creier nici atat. Vomit de scarba ca am fost conational cu voi, imbecililor.

  • Ovidiu P says:

   Ai dreptate. Am curatat de rugina cu peria de sarma rotativa. Am folosit o masca chirurgicala albastra cu 3 pliuri , lipita bine de nas. Dupa aproximativ 15 min aveam nasul plin de praf de rugina. Este adevarat ca daca nu aveam masca era mai rau. Totusi ma asteptam sa nu am probleme macar vreo ora. Asa ca trageti si dvs. concluziile….

  • Ești prost says:

   Ești prost

  • Blitz says:

   Probabil masca nu era ok. Sunt teste care demonstrează capacitatea diferitelor materiale de a opri particulele de dimensiuni nanometrice. Chiar și unele filtre speciale de aer condiționat sau pt. saci de aspirator au această capacitate.

  • Nici O'Lae says:

   Realism, ai ramas un mare bou

  • Blitz says:

   MIROSUL E DAT DE MOLECULE, NU DE PARTICULE. Funcția olfactivă detectează “mirosul” la nivel de molecule, de aceea masca normală nu oprește mirosul. Una e molecula, alta e virusul și alta e picătura microscopică purtătoare de virus. Masca normală, uzuală, filtrează “cărăușii” virușii și deci implicit și virușii.

  • Radu says:

   Prietene, esti deosebit de tont. Astia ca tine chiar nu ar trebui sa poarte masca niciodata… poate scapam de voi.

  • Logica says:

   Încă un “geniu” care se pricepe mai bine decât toți specialiștii. Dar de ce ne-am mira de așa ceva de la un postac rusofil care lăuda pesedeul tot timpul pe acest site, nu?

   Ca să înțeleagă și Păcală: la ORICE BOALĂ pe care Păcală o întâlnește aleatoriu, contagiozitatea bolii asupra lui depinde printre altele de boala in sine (cât e de agresivă), de anticorpii existenți, de starea individului (sistem imunitar)… Până aici nu prea ne ajută situația în cazul Covid… dar ȘI DE alți factori, precum TIMPUL DE EXPUNERE (de exemplu: una e să treci pe lângă un om răcit o secundă, alta e să lucrezi 9h/zi in același birou cu un om răcit care insistă să vina la birou), și de CONTACT: faptul că dai sau nu mâna, faptul că te pupi sau nu, faptul că VORBEȘTE, STRĂNUTĂ sau TUȘEȘTE sau nu pe lângă tine.
   Ei, AICI INTERVINE MASCA, cap sec ce ești! Particulele de SALIVĂ mega-încărcate cu viruși de la vorbit, tuse sau strănut sunt MAI MARI decât cele de praf!
   In loc sa tragi beșini și să ți le miroși, mai bine ai folosi un pistol cu apă, sau mai bine un spray. Stropește-te direct pe gură, vezi cat de tare te uzi, apoi poartă masca și vezi cât oprește ea! Geniule!

  • Je says:

   Nu mai confunda masca de lucru, cu masca chirurgicala. Is 2 lucruri complet diferite. Contează nivelul de fitrare KN95, KN98, FPP2, 3 etc. Chiar daca tot iei virusul, purtând masca poti sa iei o incarcatura virala mai mica. Daca si cel care are virusul si cel care nu are poarta masca, riscul de infectare e mic.
   Inclusiv la o masca de lucru difera nivelul de filtrare. Daca folosești filtre si prefiltre cantitatea de praf pecare o inspiri e mult mai mica spre deloc, fata de o masca simpla.
   Asia a scapat de SARS-COV1 folosind masti. Romanache trebuie sa fie mai deștept…el le stie pe toate. Intr-adevar e doar o masura, fara testare masiva nu o sa facem nimic. Dar orice masca pusa la nas si gura filtreaza, mai mult sau mai putin.

   • Mama lu emilutz says:

    “prafu e mai mic ca virusu”. ineptia nr 1 pe ziua de 01.08.2020. ba unii asa tampiti care se si bat in piept cu prostia lor in spatiul online merita pe deplin sa faca parte din selectia naturala.

  • Tibix says:

   Realism, esti cel mai prost de pe Tion (mai sunt cativa care ies in evidenta, dar tu esti pe depaarte cel mai)

  • Agi says:

   realism nu se dezminte in prostia lui debordanta. Pentru izolarea podului nu porti masca de virusi prostovane, exista masti speciale pentru medii toxice/particule in suspensie cu doua cartuse filtrante si banda de etansare pe contur. Nu un rahat de hartie cu 2 elastice pe care scrie 3M! Apropo ai uitat atunci si de combinezon cu gluca, ochelari de protectie, asta era echipamentul pentru izolarea podului

 5. cristine says:

  O masura foarte necesara si inteligenta luata de autoritati,acum mai trebuie sa ii puna la treaba pe angajatii de de la diverse structuri sa aplice legea si sa amendeze la greu pe cei care nu respecta regulile,acum isi pot dovedi utilitatea si justifica salariile mult prea mari,portul mastii este una din metodele care pot stavili imprastirea virusului,fiecare din noi trebuie sa purtam masca,fara mutre si fara fente,este in sprijinul nostru.

  • tibi says:

   ba tu esti retardat? o decizie luata special pentru primake, sa se plimbe fara masca prin victoriei, cum o face de obicei? hai mai da-te-n mm de retardat. e un rahat de regula impusa asa, de ochii lumii

  • Zzz says:

   Masca o porti ca sa-i protejezi pe ceilalti, ceilalti o poarta ca sa te protejeze pe tine de aia trebuie sa o purtam cu totii sa ne protejam unii pe ceilalti. Dar nu inteleg logica deciziei, pe majoritatea malului begai e mai putin aglomerat decat pe alba iulia sau in pta Victoriei in weekend, in rest asta e , o sa o purtam.

  • x1 says:

   Haha, buna gluma. Acum o sa se adune toti oamenii pe la casele prietenilor sa bea si sa se simta bine. Ceea ce e de 2x mai rau decat sa stea la terase mai mult de 4 la o masa. In caz ca cineva are COVID si se afla in spatiu inchis o sa fie de 10 ori mai probabil sa ii infecteze si pe ceilalti, super masuri, super gandire, sunteti toti 0 barat. Masura cea mai buna pentru detectarea si izolarea cazurilor de COVID este testarea in masa, in schimb, noi suntem un mare 0 la acest capitol. Incetati sa mai vorbiti prostii, va lasati cuprinsi de frica si nu mai judecati

  • M322 says:

   Baga-ti masca undeva.

  • Mason neconformist says:

   Voi, ăștia care le tineti isonul, politicienilor imbecili și slugărnicie, sa dea Dumnezeu sa purtați masca toată viața, împreună cu ei și aia care ii dirijeaza, lua-v-ar DRACU!

  • Vlad says:

   Ești rxtrem de slab mobilată la mansardă, duduie! Ți-aș adresa câteva înjurături grele, de mamă și de morți, dar mă limitez la a-ți trage o flegmă virtuală între ochi… Du-te și te ascunde în pivniță, acoperă-ti botul cu 3 rânduri de măști și încearcă să crăpi, dacă se poate alături de alți idioți ca tine! Ai face un mare bine societății.

  • Un cititor says:

   La Bruxelles de ce era optionala masca in spatiu inchis?

  • Aciduzzu says:

   De acord daca se dovedește ca asta opreste raspandirea virusului. De acord daca ne spun care tip de masti fac asta. Pana cand se accepta orice fel de masca chinezeasca, se accepta fulare, batiste, saluri si orice fel de textile eu refuz sa ma sufoc la 40 de grade cu o carpa inutila pe fata.

  • sica says:

   De-a dreptul inteligenta, exact locurile aglomerate, cu terase ticsite, fac exceptie de la noile reguli. Incredibil ce “oameni” ne conduc.

  • Eu says:

   Dacă tot se bat domnii de la conducere cu masca asta in piept…de ce doctorii care poarta cate 2 randuri de masti s-au îmbolnăvit????

  • Sorin says:

   Cristine,ai baut prea mult?

  • Nicu says:

   Purtati masca pe canicula asta sa vedeti cum va bronzati cu masca pe fata! Vai si amar .Poarta masca! Sistemul te vrea umil! Nu gandi! Poarta masca!

  • UnU says:

   Mars…cobai cu 2 neuroni…

  • Bla says:

   Fără fente și mutre? Ești sarcastică? Numai ochii ți se mai văd, nu și fața așa că prea multe mutre nu poți face și fente nici atât că nu ai abilități . Mai un pic și va fi obligatoriu să ai ochelari de protecție și dopuri anale. Ce o să mai recomanzi atunci?!
   Și să nu crezi că ești în siguranță că porți mască. Sper să fii sănătoasă și să ieși pozitivă ca să stai internată cu forța printre ai tăi.

  • k999 says:

   Distantare da, masca… e frectie la piciorul de lemn!

  • Ali says:

   “portul mastii este una din metodele care pot stavili imprastirea virusului“

   De unde stii?

 6. Marius says:

  La art. 1. zice: Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe, târguri, piețe de vechituri, […]
  Mai, jos: Art. 5.(1) Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace și piețe de vechituri până în la încetarea stării de alertă…
  Eu ce sa mai inteleg de aici? targuri si piețelle de vechituri pot functiona ilegal?

 7. Titi Aur says:

  Ne obliga sa purtam masti la targuri și piete de vechituri dar paragraful 5 interzice targurile si pietele de vechituri. Pe astia ii platim noi din buzunarul nostru sa lucreze.
  Exceptarea zonei centrale a Timisoarei de la reguli este o aberatie. Acolo e cel mai aglomerat!

 8. Ionela says:

  Sa înțeleg ca în piața Victoriei nu este coronavirus..
  Sau cum se explica ca masca trebuie purtata doar în anumite locuri aglomerate?

  • Akuma says:

   in opinia mascariciului de pleata vopsita si a unor tampiti de la DSP in frunte cu fosta directorasa Malac in piata Victoriei nu este virus deoarece a facut Robu si aplaudacii de partid farmece anticovid:)

 9. Dinu D. says:

  Pacat ca Dumnezeu a impartit atata ( desteptaziune) masca nu e alceva decat o mascarada.

 10. Andra says:

  In piata Victoriei si centrul istoric nu ajunge virusul?

 11. Ionut says:

  Deci exact in cea mai aglomerata zona din oras nu e nevoie de masca. Super. Bravo.

 12. Dumitrica Sebastian says:

  1. Ce inseamna (…dragii mei…) “temperatura crescuta”, ca de asemeni “umiditate crescuta”? Este nevoie, obligatoriu de VALORI NUMERICE (altfel spus numere) , caci astfel se va ajunge, la abuzuri! Iar singurii ce vor avea de suferit sunt cetetenii. ……..SAU NU E ASA?……..
  2. Daca in “Parcul Poporului” sunt eu cu sotia ( “sotie” in sens crestin, adica de sex feminin, asta ca sa fiu clar, caci am inteles ca cica nu ar fi clar, …dar asta e o alta discutie…trista …), la una din extremitatile sale, iar in total in parc la ora aceea (ORICARE ar fi ea) mai sunt doar 3 persoane , distantate una de cealalta la minim 2 m, conform hotararirii locale (dar sa nu uitam ca ea exista deoarece “centralul” a mai dat o lege) voi lua amenda si eu si sotia (sau cel putin asa se intelege din hotararea locala: “masca …se poarta …in parcuri….”). Pai, la aceeasi ora, sa spunem 11.00, pe litoral, mii de oameni stau, in medie, la o distanta mult mai mica de 2m, nu poarta MAJORITATEA masca si nimeni nu e amendat (sau nu e asa?….ba da , cititi hotararea locala luata la nivelul judetului Constanta privitor la masca : masca e obligatorie doar dupa ora 18.00 ??????…. f(r)actura IMENSA de logica). Pai asta mai e egalitate? Ca sa nu mai zic ca este o TOTALA f(r)actura de logica chestia de pe litoral (pe langa alte …..f(r)acturi ….)in ceea ce priveste prevenirea raspandirii virusului SARS-COV2 (asta e una din denumirile corecte ale virusului de care o buna parte – dar am auzit ca spun unele studii ca e in scadere – din populatia globului e speriata….,. si o inteleg, nu o condamn ) domnilor care va ocupati de salvarea vietilor noastre… Pai de pe litoral se “imprastie” lume in toata tara si astfel exista sanse mari sa apara focare in toata tara. Caci virusul nu este inactiv, sau “se fereste ” sa treaca de la o persoana la alta in intervalul orara 24.00 – 18.00. (sa nu spuneti ca intre 9.00 si 18.00 nu e chiar FOARTE aglomerat pe litoral) !!!! ……….SAU NU E ASA ………

  P.S. Primele doua paranteze sunt adresate unor anumite persoane. Care ? Cele ce se vor enerva groaznic cand vor citi ce scrie in acele paranteze. Insa ma rog ca astfel de persoane sa nu existe!

 13. Zzz says:

  Nu inteleg care e sensul exceptiei de purtare a mastii. Din ce inteleg eu , in parcul Botanica trebuie sa port masca , iar la 20m mai incolo, pe Marasti nu desi densitatea de populatie e aceeasi. Masura negandita si heirupista. Sau o porti peste tot in aer liber, sau nu.

 14. Ion says:

  Iar o decizie gandita cu cu.ru? Cum vine asta fratilor? Fix in zonele cele mai aglomerate NU se poarta masca? V-ati retardat?

 15. Adrian Marga says:

  Multumesc tion pentru postarea mesajului.
  Revin cu acelasi mesaj : Mâncați cacat cu măstiile voastre ! Sa le utilizeze mă-sa la 36/40 grd .
  Vestul europei merge in concedii, fiecare pe unde are chef, fara stres si fara amenintari.
  Noi , nu ! Avem covid !
  Aveti pe dracu sa va ia !

 16. Dumitrica Sebastian says:

  Nu putem vedea toate comentariile?

 17. Vlad says:

  Înțeleg că virusul lui pește are o reținere când vine vorba de Piața Victoriei sau intre orele 06-23, în zona unităților alimentare cu servire la terasă. Statul, prin interlopii care îl conduc, își bate joc de noi, cu largul acord al unor creiere spălate, tot felul de cristine și alte cretine. Măștile astea, din care 90% sunt neconforme, aruncate pe piață de clanurile interlope care “colaborează” cu instituțiile Statului, nu au nici un fel de impact asupra răspândirii vreunui virus. În schimb, pot duce la îmbolnăvirea purtătorilor, la leșin și chiar moarte. Se dorește scăderea imunității populației, intimidarea și umilirea cetățenilor, plătitori de taxe și impozite, mentinerea unui climat de teamă, suspiciune, dezbinare.

 18. Rumburak says:

  Dupa ora 23 umbla covidul pe strada?
  De ce inainte ora periculoasa era 22?
  Am inteles, ora 23 de vara e ora 22 de iarna….

 19. Neoanonim says:

  Masca ajuta cand nu stropesti pe altul si nu esti stropit de altul in discutii, cand expiratia celuilalt sau daca tuseste, sufla, nu se propaga cu aceeasi forta, intensitate spre respiratia ta sau in mediul din jur.

  Particulele “mirositoare” sunt mai mici decat virusul si practic sunt aproape imposibil de filtrat decat daca nu respiram. Nimeni nu spune ca masca ajuta 100% in filtrarea virusului dar pune niste bariere care pot reduce riscul de transmitere si infectare si cu 50%.

  Discutii asta a fost si la altii, de exemplu https://www.ksat.com/news/local/2020/06/29/its-all-about-size-why-experts-say-its-false-to-say-masks-dont-filter-out-coronavirus-because-odors-can-get-in/

 20. anonim says:

  …exteriorul ‘ obiectivelor turistice”,care si unde in Timisoara ; delimitare clara pentru centrul istoric si Pta Victoriei,de unde pana unde /

 21. Eeeee says:

  Intelege cineva de ce in centru nu? Acolo virusul are interzis?!

 22. acidutzu says:

  Prima masura care ar trebui luata ( dar nu se ia pe considerente de capital politic) este:
  –inchiderea tuturor STRANDURILOR ( vezi UMT unde se sta om in om)
  –Jocurile mecanice si Cazinourile
  –Intalnirile religioase in SPATII INCHISE
  Da in zonele aglomerate obligatoriu masca!

 23. Uaaaa says:

  Vă asigur de toată scârba mea, ticăloșilor! Pe de altă parte nu îmi fac griji. Am mască luată în luna martie. O mai spăl dar rar și o țin în buzunar la pantaloni, aproape de inimă. Inimă care bate tare pentru cei care au transformat țara asta în una de sclavi cu botnițe. O să plătiți voi scump toate abuzurile astea că v-ați suit în cârca oamenilor și le vreți moartea.
  PNL ne zice voalat: ciocul mic că acum noi suntem la putere.

 24. Andrei says:

  Cizma pe git! Asta se intimpla. Iei o decizie la ora 13.00 care se aplica de la 19.00! Come on. In Timis sunt 1..3 activi la 1000 de locuitori. Deci? De ce? Ne explica cineva? Si de ce Piata Victoriei si zona pietonala din Unirii nu? Pe acolo nu bintuie Covid-ul? Pff!!! Bravos natiune !!! Halal sa iti fie!
  P.S. in avion pe cursele interne Tarom se stai ca vitele unul linga altul 200 de oameni intr-un avion.
  Mai departe ….

 25. Marius says:

  Doamne cati prosti!
  Purtati masti ca asa spune legea. Ce, la semafor comentezi ca de ce sa nu traversezi pe rosu daca nu vine nimeni?
  Masca reduce transmiterea virusului prin oprirea unei cantitati de stropi de saliva. Reduce prostilor, nu o opreste de tot. Deci se vor imbolnavi mai putini, si vor ajunge mai putini in spital si vor putea fi tratati. Altfel vor ajunge prea multi deodata si unii nu vor putea fi tratati si vor muri.
  Sunt unii ce se comporta exact ca animalele si gandesc la fel. Pur si simplu nu le pasa de altii mai vulnerabili. Le va veni randul, nici o indoiala, dar pana atunci trebuie zdrobiti.
  Cui dreac ii place sa poarte masca? Nimanui, dar este necesara. Nu avem alta solutie mai buna. La razboi porti casca si vesta antiglont, nu? Chiar daca poti fi impuscat in muian, gat, oute, etc. Totusi ai sanse mai mari de a scapa nevatamat, sau vatamat mai putin grav. Sau la cutremur: te bagi sub masa, in tocul usii, etc. Nu inseamna ca scapi sigur, ci doar ca ai sanse mai mari sa scapi. Asa si cu masca.
  PSD-ul a adoptat pe Ghita Contra si daca PNL-ul a zis ca trebuie purtat masca, ei zic ca nu (mai cu juma de gura de cand a crescut iara nr de infectati). Iar prostii inconstienti abia asteapta ca cineva sa le cante in struna. Atata rau cat poate face aceasta adunatura de tradatori ai poporului este de neconceput. Si totusi se intampla. Pur si simplu fiare de prada ce profita ca sa le mearag bine si calca si pe cadavre. Grotesc.

 26. Timisorean says:

  Numai la noi in romanica se dau legiile cu: este interzis sa…. cu expectia…..! Ce tot atatea exceptii??? Au descoperit romanii ca virusul are tura de noapte, numai de la 23 la 6??? In piata victoriei se sperie virusul sa intre ca poate cad cladirile pe el sau de ce exceptie???
  Si toate masurile astea in ultima luna sunt praf in ochi! Ba masca, ba nu masca, ba distantare, ba chefuri peste chefuri! Si iacata ca a trecut 1 luna si un pic de cand a inceput cresterea virulenta a cazurilor si efectul e 0 (ZERO)!
  In ritmul asta avem 2 variante: fie o tinem asa si murim pe capete, ajungem ca italia, spania, america etc, fie o mai tinem asa mai mor multi si dupa tot la starea de urgenta ajungem!
  Daca iohaniss cu meritocratii lui luau o decizie drastica acum 1 luna si stateam toti in casa, tineam virusul sub control si iacata ca luna trecea si acum eram toti fericiti si inapoi la normal!
  Asa numai ne prelungim agonia!
  Trebuie stare de urgenta, cu masuri mai drastice ca data trecuta si anume inchise fabricile si institutiile 1 luna, bineinteles mai putin cele din domeniile vitale, adica alimentatie publica, energie etc.

 27. Aha says:

  analfabetii functionali din Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș. au emanat urmatoarea hotarare aberanta:
  art. 1 Masca devine obligatorie în spațiile publice deschise cum ar fi: piețe, târguri, piețe de vechituri … zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoria din Timișoara și centrul istoric). Cateva randuri mai jos in aceeasi hotarare negru pe alb:
  art. 5(1) Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroace și piețe de vechituri până în la încetarea stării de alertă.
  Meseriasii scapatati in politica, ‘fabrica’ legi strambe, cu efecte hilare! Targuri si piete inchise in care eventual fantomele trebuie sa poarte masca. In schimb in centru, cea mai aglomerata zona pietonala, Dobra alunga virusul cu pliciul de muste

 28. Popescu says:

  Psihologic functionează foarte bine.Este unul dintre pașii către digitalizarea prostimii.

 29. cana says:

  Adica i Centru nu circula virusul?
  Puteti fi si mai penibili???

 30. meghi says:

  Cred ca ne conduc doar idiotii…esti obligat sa porti masca in spatii aglomerate, dar nu si in centrul istoric sau in P-ta Victoria.
  Esti obligat sa porti masca in piete, unde e plin tot timpul, dar s-a inchis Flavia, fara sa-ti ofere varianta de a purta masca, obligatoriu, cind ai intrat.
  Ca sa nu mai spun ca, se intrunesc la ora 16.00 si decid ca la ora 19.00 intra in vigoare restrictiile…de parca toata lumea sta doar pe stiri, sau pe net. Cit sa fi de rupt de realitate, ca sa procedezi astfel ? Dar, esti ”acoperit”, am luat masuri pentru protectia populatiei…..aloooo, chiar toti gandesc cu dosul?????

 31. eu says:

  Cine il da jos pe Albano de Timisoara mai repede

 32. VALENTIN MĂGUREANU says:

  ROMÂNIA MANIA ȘI ROMÂNII AU BĂTAIA DE JOC A UNUI GUVERN DE OLIGOFRENI/OLIGARHI DE IMBECILI DE PROȘTI CARE NU ȘTIU CE SĂ NAI FACĂ CĂ SĂ ȚINĂ ROMÂNUL ÎN ȘI-N DOMINAȚIE. CÂND MAMA DRACU ÎȘI VA DA DEMISIA GUVERNUL ĂSTA CARE ARE COVIDUL DOAR PE STATISTICI?!😠
  M-AM SĂTURAT DE FANDOSIȚI ȘI BĂGĂTORI DE SEAMĂ. GUVERNUL ARE DARUL DE BEȚIEI DE A SE BĂGA ÎN SEAMĂ. KLAUS WERNER IOHANNIS NU ARE SENTIMENTE PENTRU ROMÂNIA KLAUS WERNER IOHANNIS ESTE CONTROLAT DE MAMA ANGELA MERKEL DIN TELECOMANDA PUTERII ȘI CEVA DE GENU:-“KLAUS WERNER IOHANNIS VEZI CE FACI LA COTROCENI CĂ DORMI LA SIBIU CU CAPUL PE ROMÂNIA!!😒🤨🇷🇴🌼🌾

 33. Ionutz says:

  cu exceptia centrului istoric si Pieței Victoriei din Timișoara….unde virusul nu are voie

 34. Pascu Mihail says:

  Cand o sa se apuce multi sa isi coasa masti, vor scade vanzarile la stocurile de masti importate de stapanii nostri.
  Ma mir cum nu dau o lege organica, prin care sa ne oblige pe toti sa purtam masti 24 din 24, in orice fel de spatii, inclusiv pers singure acasa. Una bucata masca la 4 ore inseamna 6 pe zi. Fireste ca nu ne pot controla daca purtam in casa masti, sau nu. Dar ne pot obliga sa le cumparam si sa ne prezentam cu bonurile sau facturile, sa zicem la primarii, sa zicem o data la zece zile.
  Ne mai pot obliga sa ne testam periodic, ca sa avem dreptul sa iesim din casa.
  Alunecam usor si indiferenti spre un regim tip Coreea de Nord. Pentru linistea noastra, vesnica, amin

 35. Cele mai noi știri

  Eveniment

  Un bărbat din Jimbolia și-a terorizat fosta soție luni întregi. Obsesia pentru ea l-a trimis în spatele gratiilor

  Sănătate

  Pacienții cu hepatită, rugați să nu-și neglijeze problemele în pandemie. Cum îi ajută autoritățile

  Ştiri din Timiș

  Cumperi o carte veche și oferi o masă caldă nevoiașilor din Timișoara

  Eveniment

  UPDATE. Ca-n filme. Aventura unui tânăr de 17 ani beat, lovit de mașină în timp ce fugea de polițiști, la Timișoara

  Ştiri din Timiș

  Scenariu schimbat la 134 de școli din Timiș. Cele din localitățile aflate în carantină, online

  Ştiri din Timiș

  FOTO/VIDEO. La plimbare prin centrul Timișoarei, în weekendul de dinainte de carantină

  Ştiri din Timiș

  Modelul declarației pentru deplasare în carantină, la Timișoara, Moșnița, Giroc, Dumbrăvița și Ghiroda

  Ştiri din Timiș

  UPDATE. E oficial: Timișoara intră în carantină, cu alte comune periurbane. E nevoie de declarație

  Ştiri din Timiș

  Antreprenor din Timișoara, apel către Fritz să ajute mediul de afaceri: „La alegeri virusul nu se transmitea?”

  Sănătate

  A scăzut rata de infectare cu Covid-19 la Timișoara. Cea mai mare e la Moșnița

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici