tion.ro Web analytics

Tion

Tion

  • Ştiri
    • Ştiri Timiș
    • Lugoj
    • Știri naționale
    • Stiri internaţionale
    • Eveniment
    • Sănătate
    • Dialoguri Sănătoase
    • Sport
    • Târg imobiliar
  • Timp liber
    • Cultură
    • Cinema
    • Horoscop
  • ANGAJĂRI
  • MICA PUBLICITATE
    • IMOBILIARE
      • Imobiliare Vanzari – Garsoniere
      • Imobiliare Vanzari – o camera
      • Imobiliare Vanzari – 2 camere
      • Imobiliare Vanzari – 3 camere
      • Imobiliare Vanzari – 4 camere
      • Imobiliare Vanzari – Case
      • Imobiliare Vanzari – Terenuri
      • Imobiliare Vanzari – Spatii comerciale
      • Imobiliare Inchirieri – Garsoniere
      • Imobiliare Inchirieri – o camera
      • Imobiliare Inchirieri – 2 camere
      • Imobiliare Inchirieri – 3 camere
      • Imobiliare Inchirieri – Case
      • Imobiliare Inchirieri – Spatii comerciale
    • PRESTĂRI SERVICII
    • CONSTRUCȚII
    • AUTO
    • DIVERSE
  • UTILE
  • VIDEO
  • Azi în Timișoara
  • Cariere de Poveste
  • Agenda
  • Lugoj
Select Page


Tion
Ghiroda
Reteta saptamanii

Reteta saptamanii

la 17 August 2010 12:32
17 August 2010 12:32
Săptămâna aceasta, Oana din Ghiroda vă recomandă: Ciorbă de perisoare a la Grec.
Scris de IM:TIMIS_ONLINE - Săptămâna aceasta, Oana din Ghiroda vă recomandă: Ciorbă de perisoare a la Grec.

Trimite articolul

X
  • Ingrediente

Varne de vita 0.550 kg, orez 0.150 kg, ceapa 0.200 kg, oua 0.125 kg, morcovi 0.200 kg, patrunjel radacina si pastarnac 0.150 kg,telina radacina 0.200 kg, smantana 0.200 kg sau iaurt 0.400 kg, faina 0.050 kg, patrunjel verde 0.050 kg, marar verde 0.050 kg, lamaie 0.100 kg sau sare de lamaie 0.003 kg, supa de oase 3.000 kg, sare 0.040 kg.

  • Mod de preparare

Ceapa se curata si se spala, 100g ceapa se taie marunt, iar restul se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se toaca cu masina, impreuna cu ceapa taiata sferturi. Morcovii, telina radacina, pastarnacul, patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege impuritati, se spala, 50g se oparesc. Mararul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece si se separa albusurile de galbenusuri de la 3 oua.

Lamaia se spala si i se extrage sucul. Faina se cerne. Supa de oase se prepara, folosindu-se reteta respectiva. In supa de oase, se fierbe ceapa, morcovi, telina radacina, patrunjel radacina si pastarnac. In carnea tocata se adauga 1 ou(50g), sare, patrunjel verde si orezul oparit. Se amesteca pentru omogenizarea compozitiei si se portioneaza in perisoare, care se rotunjesc si se asaza pe un platou stropit cu apa.

Cand legumele sunt fierte pe jumatate, se adauga restul de orez, perisoarele se mai fierb circa 20 minute. Se prepara o compozitie din faina amestecata cu smantana sau iaurt si 3 galbenusuri de ou si se adauga in ciorba. Se fierb circa 10 minute, se adauga suc de lamaie si marar verde.

Trimite articolul

X
Taguri:
ciorba ,
perisoare ,
reteta saptamanii
0 Comentarii

Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

    Cele mai citite știri

    1
    Festivalul Recoltei, eveniment caritabil la Giroc. Pe scenă va urca formația Holograf
    2
    Ministerul Sănătății a marcat Ziua Europeană a Donării și Transplantului de Organe: „Transplantul înseamnă viață”
    3
    Parteneriat între Primăria Timișoara și CNAIR pentru întregirea inelului IV de trafic
    4
    Colinde și spirit festiv la Cenad. Concertul de Crăciun 2025, susținut de studenții UVT
    5
    „Managing Talents” revine la Timișoara cu un atelier și oportunități pentru actori
    6
    Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara oferă analize de laborator gratuite
    7
    Timișoara marchează Ziua Internațională a Persoanelor fără Adăpost prin artă și dialog
    8
    VIDEO. Banatul – 55, cu „Tradiții la Români". Un festival excepțional, la o aniversare memorabilă
    9
    FOTO. Nu doar abandonul deșeurilor le dă bătăi de cap polițiștilor locali. Tot mai multe resturi sunt incendiate
    10
    Două documentare despre identitatea romă și activism social, la Timișoara

    Cele mai noi știri

    Ştiri din Timiș

    Colinde și spirit festiv la Cenad. Concertul de Crăciun 2025, susținut de studenții UVT

    Mapamond

    VIDEO. Incendiu devastator într-un club din India. 25 de persoane au murit, inclusiv turiști

    Ştiri din Timiș

    Când „bogăția” e doar o iluzie. Psihologul clinician Aurelia Marcoane explică paradoxul sărăcirii în era abundenței afișate

    Ştiri din Timiș

    „Poveste de Crăciun în Charlottenburg” revine cu tradiții, colinde și momente festive

    Turism

    FOTO. Insula înghețată a pinguinilor, unde oamenii sunt doar musafiri

    Azi în Timișoara

    Ce facem astăzi, 7 decembrie 2025, în Timișoara?

    Ştiri din Timiș

    VIDEO. Magia iernii prinde viață la Muzeul Satului Bănățean. S-a deschis Lights of the Village!

    Mapamond

    FOTO. Al-Khwarizmi, un savant deschizător de drumuri în matematică

    Eveniment

    Tragedie într-un sat din Timiș: bărbat găsit mort în casă din cauza scăpărilor de gaz

    Ştiri din Timiș

    „Colind și bucurie”. Artiști consacrați aduc magia sărbătorilor la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș
    • Servicii
      • Redactia
      • Folosinta Cookie-urilor
      • Termeni si conditii de utilizare
      • Politica de confidentialitate
      • Regulament postare și moderare comentarii

    Timiș Online

    ISSN 3008-2323

    ISSN-L 3008-2323

    Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

    Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

    Pentru detalii apasati aici