tion.ro Web analytics

Începând de marți, 19 septembrie, pe strada Transilvania vor începe lucrările de amenajare a noilor piste de biciclete și trotuare, anunță Primăria Timișoara. Vor fi înălțate și trecerile de pietoni, vor fi schimbate bordurile și vor fi montate delimitatoare. De-a lungul lucrărilor, timp de o lună și ceva, traficul rutier va fi închis pe o porțiune a străzii.
Vom mai circula o perioadă prin tranșee pe trotuarele din zona centrală, deși reprezentanții primăriei promit că le repară încă din luna septembrie, după șantierele de la sfârșitul verii. Se vor face reparații provizorii, dar nu știm exact când. Doar pentru pregătirea de iarnă, pentru că la primăvară se va interveni din nou, anunță Robu, care a dat dispoziție chiar marți să fie accelerate lucrările.
Circulați cu STPT? Atunci cu siguranță aveți parte de câte o aventură în fiecare zi. Trei călători ne-au povestit marți dimineață experiențele lor. O garnitură Armonia s-a stricat pe Bd. Cetății și a ținut tramvaiele în loc jumătate de oră, iar un șofer de autobuz de pe linia 33 n-a vrut să mai aștepte în trafic și a urcat puțin pe trotuar.
A „răsărit” o operă de artă pe un pod din Timișoara, dar nimeni din primărie nu știe nimic despre ea. Vorbim despre un obiect destul de mare, înfipt efectiv cu șuruburi în mijlocul trotuarului, care a stârnit reacțiile trecătorilor în ultima perioadă. Reprezentanții municipalității susțin că nu există autorizație și că lucrarea fixată în șuruburi va fi demontată.

Mapamond

„Guru” Gregorian Bivolaru, inculpat în Franţa pentru violenţe sexuale
După o vastă operațiune a poliției în Franţa, celebrul „guru” româno-suedez Gregorian Bivolaru a fost inculpat vineri la Paris pentru violențe sexuale pe scară largă în cadrul unei mișcări internaționale de yoga, acuzată de derive sectare, comentează AFP.

Mapamond

VIDEO. Macaulay Culkin, actorul din „Singur Acasă”, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame
Macaulay Culkin, actorul care a făcut senzație cu rolul său din „Singur Acasă”, interpretându-l pe Kevin McCallister, și-a dezvăluit steaua de pe Hollywood Walk of Fame de pe Hollywood Boulevard din Los Angeles.

România

Un ostatic cu cetățenie română-israeliană a murit în Fâșia Gaza
Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, că autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza.

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 2 decembrie 2023, în Timișoara?
Sâmbătă vă puteți bucura de spectacole, expoziții, proiecții și concerte în centrul Timișoarei și nu numai.

Ştiri din Timiș

VIDEO. Primarul Dominic Fritz a cântat imnul României la pianul din Piața Libertății
Programul primarului Dominic Fritz de 1 Decembrie nu s-a oprit la parada de la prânz și la evenimentul „Un Prânz pentru Pace”. În cursul zilei, acesta a cântat și imnul României, „Deșteaptă-te, Române!”. Nu vocal, cum a făcut cu alte cântece în trecut, ci la pian, la instrumentul care este instalat în Piața Libertății. 26

Cinema

Filmul biografic „Napoleon", în regia lui Ridley Scott. Cum este privit împăratul francez în imaginația populară
Filmul biografic „Napoleon” al lui Ridley Scott, în care Joaquin Phoenix îl interpretează pe celebrul împărat francez, a fost lansat în cinematografe weekendul trecut. A avut încasări de aproape 80 de milioane de dolari din vânzările de bilete, clasându-se astfel pe primul loc în topul celor mai urmărite lungmetraje ale weekendului, la nivel mondial.

Capitală Culturală

VIDEO. Timișorenii au primit o masă gratuită, în numele păcii, de Ziua Națională a României
Vineri, 1 Decembrie, imediat după parada militară care a avut loc în zona centrală a Timișoarei, reprezentanții autorităților locale s-au strâns pe scena din fața Operei Naționale pentru a promova pacea. Evenimentul a purtat numele „Un Prânz pentru Pace” și face parte din proiectul Culinaria Banatica, marca programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. 1

Ştiri din Timiș

Timișenii își pot spune părerea cu privire la trei proiecte de hotărâre ale CJT
Potrivit Legii nr. 52/2003, Consiliul Județean Timiș a lansat în transparență decizională trei proiecte de hotărâre. Actele normative vizează aprobarea Organigramei și a Statului de funcții ale unor instituții din subordine.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici