tion.ro Web analytics

288 de fete minore din România au fost traficate în țară sau străinătate, în 2019, majoritatea fiind exploatate sexual. La nivelul Centrului Regional Timișoara împotriva Traficului de Persoane, în 2020, peste 40% dintre victimele identificate au fost minore. Pentru a reduce numărul de victime din Timiș, Arad și Caraș-Severin, a luat naștere proiectul „EIP - Educăm, Împuternicim, Prevenim”. 100 de persoane minore vulnerabile vor participa la activități de prevenire.
La Timișoara a avut loc Marșul Libertății – un eveniment prin care se trage un semnal de alarmă în ceea ce privește traficul de persoane. „Ai carte, ai parte…de LIBERTATE!” este titlul sub care se derulează acțiunile de „Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane”, în Timiș.

Eveniment

FOTO. Două persoane rănite după ce un șofer neatent a intrat într-o autoutilitară, la Timișoara
Accident produs vineri după-masă, în zona Freidorf din Timișoara. Un șofer neatent, care nu a cedat trecerea, a intrat într-o autoutilitară. Două persoane au fost rănite.

TION ITCom

„Ai un pachet care te așteaptă în depozitul nostru. Click aici”. O nouă metodă de phishing
Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) le transmite cetățenilor să fie atenți atunci când primesc mesaje potrivit cărora au de ridicat un colet. Este o nouă metodă prin care hackerii încearcă să fure datele utilizatorilor.

Ştiri din Timiș

Calea ferată Lugoj - Timișoara are constructor. Investiție de aproape 2 miliarde de lei
Toate cele 4 loturi ale tronsonului de cale ferată Caransebeș - Timișoara – Arad, cu o lungime de peste 160 km, au constructori desemnați. Vineri, 19 august, a fost desemnat constructorul pentru modernizarea liniei de cale ferată pe secțiunea Lugoj – Timișoara Est, transmite ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Ştiri din Timiș

Senatorul USR de Timiș Raoul Trifan, îngrijorat de soarta Castelului Huniade
Recent, Consiliul Județean Timiș a încheiat un contract cu o firmă din Iași care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a Castelului Huniade din Timișoara. Senatorul USR de Timiș Raoul Trifan atrage însă atenția că „numele firmei contractate este legat de alte proiecte importante cu un istoric cel puțin dubios”.

Ştiri din Timiș

Banat Brunch ca la „buna în grădină”, la Duboz, în weekend
În acest weekend sunteți invitați în satul Duboz să degustați bucate ca la bunica acasă, totul într-o atmosferă ce amintește de viața la țară în copilărie. Vor fi incluse și o mulțime de activități.

Sănătate

Un bărbat cu malarie, internat la Iași
​Un bărbat în vârstă de 41 de ani, care a revenit din Camerun la finalul lunii iulie, se află internat cu malarie la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Ştiri din Timiș

Acțiuni de informare pentru prevenţia abuzurilor asupra copiilor, pentru asistenţii maternali din Timiș
DGASPC Timiş, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului Timiș – Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității şi Biroul de Siguranţă Şcolară a derulat o serie de întȃlniri cu asistenţii maternali din județul Timiș, scopul fiind acela de a le oferi mai multe informații despre prevenţia abuzurilor şi neglijării asupra copiilor.

Ştiri din Timiș

Programul „Învățare remedială” din noua Lege a Educației le asigură șanse egale tuturor elevilor cu dificultăți de învățare
Programul „Învățare remedială”, cuprins în noul pachet legislativ al educației este unul complex, gândit în așa fel încât să le asigure șanse egale tuturor elevilor cu dificultăți de învățare sau pentru cei care au un regres școlar.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici