tion.ro Web analytics

România se poate aștepta la o creștere economică de 4,5% în 2018, cel puțin asta arată datele unui raport eliberat de Banca Mondială. Este o creștere considerabilă, mai ales dacă este să luăm în calcul procentul de 3,7% calculat de analiștii români.
Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană cer Guvernului României să reducă deficitul bugetar pentru 2015 la 0,9% din PIB, dar partea română consideră această solicitare inacceptabilă și ia în calcul întreruperea discuţiilor, dacă nu este agreat un deficit de 1,4%.
Potrivit ultimelor date transmise de Institutul Național de Statistică (INS), România evitat intrarea în recesiunea tehnică. Astfel, economia a crescut cu 1,9% în cel de-al treilea trimestru față de trimestrul al doilea din acest an şi cu 2,8% pe primele nouă luni, cu 0,4 puncte procentuale peste avansul anual înregistrat în luna iunie. Conform Eurostat, România a înregistrat cea mai mare creştere a PIB din UE în trimestrul al treilea.
Produsul Intern Brut (PIB) al zonei euro a crescut în ultimele trei luni ale lui 2013 peste așteptări, cu 0,3 procente, în timp ce economia Uniunii Europene a avansat cu 0,4%. România a înregistrat cele mai solide rate de creștere atât în ultimele trei luni ale anului trecut cât și pe ansamblu lui 2013.
Economia zonei de vest a României generează aproximativ 11 procente din valoarea totală a produsului intern brut al României (PIB). Dezvoltarea producţiei din domeniul automotive, dar şi alte domenii, mai ales în Timiş, au dus destul de mult industria în sus, PIB-ul pe cap de locuitor atingând valoarea de 7.600 de lei, aceasta înseamnă un plus de aproximativ 1.000 de lei faţă de media naţională.
Fondul Monetar Internațíonal estimează pentru țara noastră, în 2014, o creștere reală a PIB constantă, menținându-se astfel la nivelul estimat pentru finele acestui an, de 2,2 procente.
Doar Pastele ne mai desparte de termenul pe care l-a dat Mihai Razvan Ungureanu ministrilor sa scoata, prin combaterea evaziunii fiscale, cel putin 1,5% din PIB, adica circa doua miliarde de euro. In caz contrar, spunea primul ministru la adresa subalternilor sai, "actionez chirurgical"!

Ştirile judeţului Timiş

Cod Galben de vânt în Timiș. În estul județului este Cod Portocaliu
În Timiș au fost emise două coduri de vânt: Galben și Portocaliu. Dacă Codul Galben vizează o mare parte a județului, Codul Portocaliu va avea efect doar în regiunea estică, conform meteorologilor.

Mapamond

Donald Trump Jr a primit permisiunea de a vâna un urs grizzly în Alaska. Cât a plătit
Fiul președintelui Statelor Unite, Donald Trump Jr, un vânător împătimit, a primit permisiunea de a vâna un urs grizzly în Alaska.

TION ITCom

Vedetele de pe TikTok ar putea câștiga chiar și 1 milion de dolari pentru o postare
Noua platformă de socializare TikTok devine din ce în ce mai preferată de tineri pentru că le oferă șanse egale de afirmare. Unii dintre aceștia primesc chiar și 200.000$ pentru a promova anumite produse, însă câștigurile ar putea crește până la 1 milion de dolari pentru o singură postare.

Ştirile judeţului Timiş

Bătaie pe contractul de furnizare de echipament și uniforme pentru polițiștii locali din Timișoara
Nu mai puțin de zece firme vor să pună mâna pe contractul de furnizare de articole vestimentare pentru polițiștii locali din Timișoara, estimat la 85.000 de euro.

România

Cei șase români care s-au întors de pe nava Diamond Princess sunt în stare bună, însă se află în carantină, într-o locație secretă
Primii români de pe nava de croazieră Diamond Princess au revenit în țară vineri noapte. Aceștia au fost transportați la un centru special din București, unde se află în carantină.

TION Cele mai tari party-uri

Strângere de fonduri pentru animale fără stăpân, muzică live și tombolă cu premii - toate la Paws & Party
Asociația Speranța Animalelor organizează un eveniment inedit, care îmbină distracția cu strângerea de fonduri pentru întreținerea unor animăluțe fără stăpân.

Târgul Imobiliar

City of Mara la Târgul Imobiliar Timișoara, ediția a 4-a
Ansamblul rezidențial City of Mara participă la Târgul Imobiliar Timișoara, între 7 și 8 martie 2020, la Congress Hall.

Ştirile judeţului Timiş

Robu: Dacă cetățenii mă agreează așa, mă votează. Dacă nu, nu e nenorocire. PNL are candidați și la CL și la CJ
Primarul Nicolae Robu e încrezător în șansele sale la alegerile locale din vară, el simțind o „favorabilitate” care-l va propulsa peste scorul din 2016 și 2012, deși între primele două mandate a pierdut în jur de 14.000 de voturi. Între timp, nu mai puțin de 75 de liberali s-au arătat dornici să facă parte din Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Lista completă a acestora. 8

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.