tion.ro Web analytics

Manifestarea compasiunii poate remodela tiparele emoționale, modulează emoțiile negative, acționând la nivelul sistemul limbic, corelând rețele interneuronale între acesta și neocortex. În neuroștiință acum nu se mai vorbește despre sinapse interneuronale, acum vorbim despre rețele interneuronale la nivelul creierului. Iar neurogeneza este revelatoare ca și proces, ne dă speranțe în tot ce ne propunem a construi în viețile noastre.
Deși ”o știm când o simțim”, FERICIREA este o provocare în a o defini, ori de pus în cuvinte. Putem spune despre fericire ca fiind o stare emoțională pozitivă, dar experiența fiecărui individ, în această stare emoțională pozitivă, este subiectivă. Când și cum experimentăm fericirea, poate fi rezultatul mai multor factori care participă împreună, de la care pătrundem această trăire.
În aceste vremuri, cu toții suntem preocupați asupra unui nivel de energie constant și un sistem imunitar care să lucreze la o intensitate eficientă. Ne ferim de viruși, conștient sau inconștient, iar sistemul imunitar este cel invocat în discuțiile asupra prevenției, în general. Mai mult ca nicicând, iată, iarna este vremea așezărilor sufletești, al interiorizării și introspecțiilor, spre creștere și o mai bună înțelegere a vieții.
Într-o carte fascinantă pentru cei pasionați de istorie, artă culinară sau evoluție, Jacques Attali pomenește despre DIETA ALTRUISTĂ. Într-o care cu un titlu sugestiv, ”Istoriile alimentației. Ce va să zică a mânca?”, m-am agățat de acest concept pe care, tare mult doresc să-l dezvolt în practica și munca mea, de aici înainte… Și, te provoc și pe tine a te gândi la asta! Ce înseamnă, în aceste vremuri cu schimbări semnificative în adaptare, regimul nutrițional ALTRUIST?

Ştiri din Timiș

Peste 1.200 de mașini abandonate pe străzile Timișoarei au fost ridicate de proprietari după somațiile Poliției Locale
În 2021, 4.000 de timișoreni au reclamat autovehiculele abandonate pe domeniul public, precum și autovehiculele oprite sau staționate neregulamentar. Au fost ridicate peste 1.200 de mașini, „fiind astfel eliberate noi locuri de parcare”. Polițiștii locali au acordat și 10.095 de sancțiuni pentru staționare neregulamentară.

Ştiri din Timiș

Săptămână cu prezență fizică a elevilor în școlile din Timiș. Rata de ocupare a paturilor Covid este 21,7%
Pentru elevii din Timiș urmează o nouă săptămână de școală cu prezență fizică, întrucât rata de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid este sub 75%. Sunt însă și excepții, existând școli care au jumătate din clase cu infectări Covid.

Ştiri din Timiș

Oamenii Timișoarei. Despre cei care „au construit orașul și i-au conferit o coeziune și un spirit specific”
Timișoara era cunoscută din vechi timpuri ca fiind un oraș multietnic. În 1716 au fost numărate 466 de familii de români și sârbi, 35 de familii de armeni și 12 familii de evrei. Cu timpul însă, în orașul de pe Bega s-au stabilit și germani, maghiari, cehi, bulgari. În 1974, Timișoara atinge 200.000 de locuitori, iar în 2020 chiar 325.000.

Eveniment

Incendiu puternic la Timișoara. O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar focul a cuprins și o anexă
Incendiu, vineri, în Calea Șagului din Timișoara. Pompierii militari au fost chemați să intervină după ce acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări. Focul s-a extins și la o anexă în care erau depozitate lemne.

Ştiri din Timiș

Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul Centurii de Sud a Timișoarei: I-am cerut constructorului să se mobilizeze
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a fost vineri, 21 ianuarie, într-o vizită la Timișoara. A vorbit despre situația drumurilor din județ, apoi a mers pe șantierul Centurii de Sud, fiind nemulțumit de cum avansează lucrările.

Eveniment

A fost prins hoțul care a dat spargerea la sediul Baroului Timiș
În urma investigațiilor, polițiștii l-au identificat pe cel care se bănuiește că a dat spargerea de la Baroul Timiș. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat preventiv.

România

Recensământ 2022: Zi liberă pentru salariații care se autorecenzează
Anul acesta se va realiza recensământul populației din România online. Cei care vor completa singuri chestionarul pot beneficia de o zi liberă, informează zf.ro.

Eveniment

Reținut după ce a furat scule în valoare de 10.000 de lei de la firma pentru care a fost angajat, la Timișoara
Dosar penal pentru furt calificat pe numele unui bărbat de 44 de ani, la Timișoara. El este cercetat penal după ce a fost prins că a furat scule în valoare de 10.000 de lei de la o firmă pentru care a fost angajat în trecut. Individul a fost arestat preventiv.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici