Situație incredibilă în cazul locatarilor din blocul de pe Miorița 8. După ce, joi, subprefectul de Timiș, Daniel Franțescu, a anunțat că spațiul nu mai prezintă pericol și că a transmis administratorului blocului o listă cu firme din județul Timiș pentru igienizarea spațiului, nimeni nu a dorit să intre în bloc. „Nimeni nu a vrut să vină, 15 firme”, le-a spus administratorul clădirii jurnaliștilor.
La Timișoara încă mai sunt pacienți în spital din blocurile evacuate din zona Complexului Studențesc. Legiștii au spus, în urma analizelor preliminare, că în cazul celor doi copii care au murit sâmbătă există suspiciunea de intoxicare cu o substanță toxică extrem de puternică. Mama unuia dintre copii a murit luni. În două spitale mai sunt internați pacienți, adulți și copii, dar o mare parte dintre ei vor fi externați, cel mai probabil, astăzi, vineri, 22 noiembrie.
Polițiștii timișoreni care au ajuns, miercuri, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara au mers acolo la „dispoziția conducerii” IPJ Timiș. Șefii lor și-au exprimat „neliniștea cu privire la ofițerii și subofițerii care au intervenit la bloc”, a spus și medicul șef al UPU – SMURD, Mihai Grecu. Vă reamintim că sursele tion.ro susțineau că unii dintre oamenii legii ar fi prezentat simptome de greață și vărsături și au primit medicație înainte de a pleca acasă.
Reprezentanții ISU Timiș, „vocea unică” în cazul tragediei de pe Miorița 8, au răspuns, joi noaptea, solicitărilor tion.ro de a explica cum a fost posibil ca un pensionar să fie „uitat” de luni și până joi în blocul evacuat de pompieri și polițiști de două ori, de pe strada Vaida Voievod. Conform acestora, pompierii și polițiștii au bătut la fiecare ușă și nu au găsit pe nimeni.
Gestionarea cazului de pe Miorița 8 depășește orice imaginație, la Timișoara. Reprezentanții ISU Banat au pus câte un pompier la UPU Municipal, Județean și „„Louis Țurcanu” pentru a raporta direct dacă apare vreun locatar al blocurile afectate de substanța toxică. Pompierii au liste cu locatarii și verifică dacă cei care sosesc la urgențe sunt printre persoanele „de interes”. Aparent, instituțiile care trebuie să gestioneze situația nu mai au încredere unele in altele.
Azi în Timișoara
Joi puteți merge la mai multe proiecții, un show de stand-up comedy caritabil sau la întâlniri de lectură.
Capitală Culturală
Cunoscutul fotoreporter Constantin Duma a inaugurat, marți seara, expoziția „Libertate 1989: Timișoara – 35 de ani de la Revoluție” la Galeria Art a UVT de pe strada Oituz. Expoziția prezintă instantanee surprinse în timpul evenimentelor din Decembrie 1989.
Ştiri din Timiș
Clinica de Oncologie Oncocenter din Timișoara lansează pentru al treilea an consecutiv campania „Zâmbete în prag de Sărbători”. 200 de pacienți se vor bucura de cadourile donate de persoanele care vor contribui la campanie.
Ştiri din Timiș
Continuă lucrările la campusul modern pentru Liceul Lenau al Primăriei Timișoara. Prin intervențiile muncitorilor, aceștia vor diminua consumul de energie pentru încălzire și răcire.
România
Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează asupra mesajelor primite prin SMS sau pe diverse aplicații de mesagerie (precum WhatsApp), care oferă „joburi online". Scopul acestora este exclusiv colectarea datelor sensibile ale utilizatorilor.
Capitală Culturală
La inițiativa Primăriei Timișoara, o instalație luminoasă de mari dimensiuni va fi amplasată pe malul Begăi, în zona verde nou creată anul acesta. Va fi accesibilă publicului între 16 decembrie 2024 și 2 ianuarie 2025.
Eveniment
Bărbatul de 51 de ani care s-a autoincendiat, după ce a ieşit dintr-o sală de jocuri de noroc din Năvodari, este în stare critică şi a fost transferat miercuri, cu elicopterul, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa la Spitalul Judeţean din Timişoara.
Capitală Culturală
Programul „35 de ani de libertate” prin care Timișoara onorează curajul și jertfa celor care au ieșit în stradă în Decembrie 1989 include filme și spectacole de teatru. Acestea vor putea fi vizionate în perioada 12 - 21 decembrie.
1