tion.ro Web analytics

Președintele Secțiunii de Istorie și Arheologie a Academiei Române, Alexandru Vulpe, cinci directori de muzee, reputaţi istorici şi arheologi, scriitori, artişti şi arhitecţi au semnat petiţia online care a fost iniţiată pentru a opri îngroparea fostelor băi turceşti din Piaţa Libertăţii, scoase la lumină în timpul lucrărilor de reabilitare a centrului istoric al Timişoarei. Autorităţile locale ignoră demersul lor: specialiştii au decis că este mai bine ca ruinele să fie îngropate, susţine primarul Nicolae Robu!
Cercetarea arheologică pe ambele fronturi ale Pieței Sf. Gheorghe a durat, în total, 12 săptămâni: un termen-record pentru un astfel de șantier. Arheologii și-au încheiat lucrările în 31 martie. De atunci au trecut exact 12 săptămâni, iar în Piața Sf. Gheorghe nimeni nu a mai făcut nimic. Printre vestigii au început să apară gunoaie, a înflorit o floare a soarelui, iar duhoarea pestilențială de urină trasează un perimetru de ocolit în centrul orașului. Între timp, zidurile Geamiei ilustre din Pașalâcul Timișoarei, vestigii de secol XVI, se distrug zi după zi.
Estimarea profesorului doctor Florin Drașovean s-a adeverit: la intersecția străzilor D. Cantemir și L. Blaga au ieșit la iveală ziduri ale cetății angevine a Timișoarei. Descoperirea, susțin arheologii, are o importanță capitală pentru localizarea castrumului Thymes și va aduce lămuriri cruciale privind începuturile urbei.
Peste 50 de morminte de incineraţie vechi de peste 3000 de ani, vase de lut şi râşniţe de piatră folosite în ritualul funerar, sute de locuinţe din secolul XIII înainte de Christos. Sunt doar câteva dintre descoperirile de senzaţie făcute de echipa de arheologi condusă de prof.dr. Florin Draşovean pe tronsonul autostrăzii Lugoj – Deva.

Ştiri din Timiș

Administrația USR, o viziune ambițioasă și europeană asupra Primăriei Municipiului Timișoara
Primăria Municipiului Timișoara, condusă de Dominic Fritz, și-a propus să urmeze o viziune ambițioasă și europeană, printre proiectele importante numărându-se și regenerarea cartierului Fabric.

Ştiri din Timiș

Primăria Timișoara achiziționează prin PNRR o instalație de eficiență mare care va genera curent și energie termică pentru oraș
Consilierii locali au aprobat, vineri, în cadrul unei ședințe în plen, un proiect ce prevede achiziționarea a unei instalații de cogenerare de înaltă eficiență. Instalația va fi folosită în sistemul centralizat de termoficare și va ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproape 71.400 de tone anual, dar va face și economii la buget.

Angajari TION

Companie multinatională specializată în producția componentelor electronice angajează Operatori Producție în Timișoara

Ştiri din Timiș

PROGRAM. U*NIGHT - Noaptea Cercetătorilor la UVT: dezbateri și experimente interactive
Vineri, pe tot parcursul zilei, se va derula evenimentul Noaptea Cercetătorilor, la UVT, sub genericul U*NIGHT. Noaptea Cercetătorilor este un eveniment anual care se organizează în aceeași zi, simultan, în peste 25 de țări europene.

Angajari TION

S.C TERMOREGOLATORI CAMPINI COREL SRL angajeaza:

Angajari TION

FIRMA DE CONSTRUCȚII ANGAJEAZĂ:

Angajari TION

ZF Group angajează Operatori Producție

Angajari TION

Hotel Boavista te vrea în echipă!

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici