tion.ro Web analytics

Unul dintre cele mai bune festivaluri ce are loc an de an în Timiș este Ceau Cinema!. Însă juriul care a decis ce evenimente vor fi finanțate din bani publici prin intermediul Programului TimCultura al Consiliului Județean Timiș este de altă părere. Reprezentații Ceau Cinema! se plâng că, deşi au solicitat comisiei de jurizare, nu au primit formularele de evaluare, pentru a vedea observaţiile membrilor.
1,18 miliarde de euro urmează să ajungă în regiunea de Vest a țării, adică în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. Fondurile, alocate prin Programul Regional Vest 2021-2027, care a fost aprobat de Comisia Europeană și anunțat oficial miercuri la Timișoara, vor putea fi accesate de instituțiile publice, mediul de afaceri, mediul academic și cel non-guvernamental.
34 de proiecte vor fi finanțate prin apelul „Cultura în prezent” și vor împărți trei milioane de lei. Festivalul Internațional de Literatură nu se numără printre ele nici după contestație, deși este „un eveniment cu adevărat important pentru cultura scrisă a Timișoarei”, spune scriitorul Robert Șerban. Conform echipei de la Centrul de Proiecte, aplicația depusă de organizatori a îndeplinit doar parțial cerințele. UPDATE. Reacția lui Dominic Fritz.
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat repartizarea unor noi tranșe de bani către bugetele locale ale mai multor orașe care se confruntă cu probleme legate de sistemul centralizat de încălzire. Către Colterm au fost trimiși peste 19 milioane de lei, iar consilierii locali s-au reunit în ședința de îndată pentru a aproba absorbirea sumei respective în bugetul orașului și pentru a o vira în conturile societății de termoficare.

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 1 iunie 2023, în Timișoara?
Astăzi, copiii sunt centrul universului! Prin urmare, orașul va răsuna de evenimente care să le aducă zâmbete și o zi perfectă!

Ştiri din Timiș

3 motive pentru care să-ți cumperi un fier de călcat
ADVERTORIAL. Este unul dintre acele obiecte din casa ta căruia îi acorzi mult prea puțin credit pentru toate avantajele pe care le aduce la tine în locuință. Îl folosești cel puțin o dată pe săptămână, mai ales dacă jobul tău cere să ai hainele curate, apretate și călcate la dungă.

Ştiri din Timiș

Sărbătorește Ziua Copilului, la Iulius Town: expoziție cu dinozauri gigant, tobogane, premii, spectacole de dans și teatru
Câteva ore ne mai despart de cea mai zglobie zi din an, când cei mici cu veselia lor îi fac și pe cei mai mari să se simtă copii pentru o zi. Vino cu întreaga familie la Iulius Town, unde se sărbătorește Ziua Copilului și bucură-te de momentele petrecute alături de cei dragi. „Lumea Dinozaurilor”, care aduce exemplare gigant din cretacic, spectacole de dans, tobogane gonflabile, întâlniri cu personajele favorite, ateliere de art&craft și multe alte surprize îi așteaptă pe micii sărbătoriți.

Ştiri din Timiș

Școala Gimnazială Nr. 24 Timișoara, locul I pe țară la fotbal feminin U10
În weekendul 25 – 28 mai au avut loc mai multe faze finale ale competițiilor din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Una dintre aceste probe, cea de fotbal feminin U10, cunoscută și drept „Cupa Tymbark”, a fost câștigată de reprezentativa Școlii Gimnaziale Nr. 24 Timișoara.

Ştiri din Timiș

Discuții inutile în ședința CJ Timiș despre viitoarea parcare etajată din centrul Timișoarei
Parcarea etajată care se va ridica pe terenul unde a fost Comisariatul zonal din centrul Timișoarei a mai parcurs o etapă. Astfel, în ședința Consiliului Județean Timiș de miercuri a fost aprobată documentația de atribuire a Contractului de concesiune de lucrări pentru realizarea investiției. Aleșii au bătut apa-n piuă mai bine de o oră și chiar și-au pus probleme inutile, cum ar fi dacă firma care va concesiona lucrarea va mai exista peste cinci decenii, aluzie la concesiune pe 49 de ani.

România

Forumul Național al Copiilor: se cer măsuri pentru oprirea bullyingului și interzicerea sălilor de jocuri de noroc în apropierea școlilor
Organizația Salvați Copiii România a organizat cea de XXIII-a ediție a Forumului Național al Copiilor. Concluziile acestui evenimente ar fi că, din cauza frecvenței tot mai mari a anxietății și depresiei printre elevi, este nevoie de mai multe măsuri pentru oprirea bullyingului și adicțiilor.

Ştiri din Timiș

Se fac angajări la Biroul Reabilitare Cartiere Istorice și la alte departamente din Primăria Timișoara
Primăria Timișoara lansează un concurs pentru ocuparea a șapte posturi disponibile în cadrul instituției. Candidații își pot depune dosarele până în 19 iunie, urmând ca în luna iulie să înceapă probele propriu-zise. 1

România

Guvernul propune un OUG cu creșteri salariale în Educație: 1.000 de lei pentru profesori, de la 1 iunie
Miercuri, 31 mai, la Palatul Victoria a avut loc o nouă întâlnire între guvernanți și reprezentanții sindicatelor din Educație, cele care se află, de o săptămână și două zile, în grevă generală. Celor din urmă le-a fost făcută o nouă ofertă, prima care vorbește direct despre creșteri salariale. UPDATE. Sindicaliștii au refuzat oferta guvernului.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici