tion.ro Web analytics

La doar 10 kilometri de Timișoara, puteți descoperi comuna Giarmata și poveștile ei. Puteți admira casele cu o arhitectură deosebită sau chiar savura cornurile cu sare, făcute după rețete vechi. O destinație de weekend, potrivită pentru familiile cu copii sau pentru cei dornici de pedalat, urmând traseul de cicloturism creat prin Eco Timiș.
La aproximativ 100 de km de Timișoara, Lacul Surduc ar putea fi o opțiune bună unde să vă puteți petreceți zilele libere. Plimbări cu catamaranul pe lac, cicloturism, drumeții, observarea florei și faunei sunt doar câteva dintre experiențele pe care le puteți trăi în Rezervația Naturală Lacul Surduc.
Eco Timiș este unul din proiectele regiunii de Vest a României realizate cu fondurile oferite prin politica regională a Uniunii Europene. Delioara Barbu, directorul Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș (APDT), împreună cu partenerii din România își Serbia, au realizat acest proiect transfrontalier prin care malurile Timișului sunt aduse la viață prin trasee de cicloturism, mobilier urban pentru vizitatori și alte lucruri menite să atragă vizitatori.
Vreți să petreceți zile de weekend în zona Lacului Surduc? Puteți face plimbări gratuite cu catamaranul (ambarcațiune de agrement cu opt locuri). Asociația de Utilitate Publică pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) în județul Timiș, respectând normele antiCOVID în vigoare pentru sezonul estival 2020, va pune în funcțiune catamaranul cu motor electric pe Lacul Surduc. Vă prezentăm și locuri unde puteți lua masa, dar și unde vă puteți caza în zonă.

Azi în Timișoara

Ce facem astăzi, 21 martie 2023, în Timișoara?
Marți, 21 martie, puteți participa la mai multe spectacole de teatru în oraș.

Capitală Culturală

Concertele Orchestrei simfonice a Radiodifuziunii din Köln au bucurat 2.000 de spectatori la Timișoara
Nu mai puțin de 2.000 de persoane au asistat la spectacolele susținute între 14 și 17 martie pe scena Sălii Capitol. Filarmonica Banatul Timișoara a adus, în premieră, în orașul nostru și în România, Orchestra simfonică a Radiodifuziunii din Köln (WDR).

Eveniment

Un băiat din Timișoara are pierderi de memorie după ce a fost bătut la locul de joacă
O întâmplare revoltătoare s-a petrecut duminică după-amiază într-un cartier din Timișoara. Un băiat în vârstă de 17 ani are acum amnezie temporară după ce a fost lovit de doi adolescenți în apropiere de Școala Generală nr. 25. 4

Eveniment

Încă un cutremur produs în zona de sud a României, resimțit la Timișoara
Un nou cutremur s-a produs luni, 20 martie, în Oltenia, în județul Gorj. Potrivit celor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, acesta a avut magnitudinea de 4,9 pe scara Richter. Seismul s-a resimțit inclusiv la Timișoara. 3

Ştiri din Timiș

O nouă bicicletă furată din Dumbrăvița
Un cititor Tion a sesizat furtul unei biciclete tot din zona Dumbrăvița. Cei care pot oferi informații sunt rugați să ia legătura cu proprietarul sau poliția.

România

Schimbare la programările online la Pașapoarte în Timiș
De luni, serviciul de programare online pentru depunerea cererilor de pașapoarte a migrat în platforma HUB de servicii a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), fiind disponibil la adresa hub.mai.gov.ro/epasapoarte. Reprezentanții MAI promit că aplicația web, prin care se livrează acest serviciu public electronic, va fi constant îmbunătățită.

Ştiri din Timiș

Noi servicii disponibile pentru timișorenii sărmani care au nevoie de hrană ori îngrijire la domiciliu
La Timișoara, oameni cu suflet mare au început să deruleze două proiecte cu caracter social. Este vorba despre LOVE ACTS, care reprezintă o unitate de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice și MANA, cantină socială mobilă. Timișorenii cu venituri foarte mici se pot înscrie gratuit în ambele programe.

Ştiri din Timiș

O trotinetă și două biciclete furate, în Dumbrăvița
O trotinetă și două biciclete au fost furate din Dumbrăvița. Cei care pot oferi informații sunt rugați să ia legătura cu proprietarul sau poliția.

Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

Pentru detalii apasati aici