tion.ro Web analytics

Ziua Copilului, sărbătorită și la Muzeul Național de Artă din Timișoara

De Erika Iszlai
Reactualizat la:

Ziua Copilului, sărbătorită și la Muzeul Național de Artă din Timișoara

Reactualizat la:
Muzeul Național de Artă Timișoara celebrează Ziua Copilului pe parcursul a trei zile. Vor fi ateliere dedicate copiilor de diferite vârste. Vor putea realiza o carte de colorat cu imagini reprezentative din colecțiile muzeului sau se pot implica în crearea unei publicații de tip fanzin.
Scris de Erika Iszlai - Muzeul Național de Artă Timișoara celebrează Ziua Copilului pe parcursul a trei zile. Vor fi ateliere dedicate copiilor de diferite vârste. Vor putea realiza o carte de colorat cu imagini reprezentative din colecțiile muzeului sau se pot implica în crearea unei publicații de tip fanzin.

Ateliere vor avea loc în perioada 2-4 iunie și fac parte din proiectul cultural „MNArTeach”. Activitățile educaționale și culturale propuse sunt cuprinse în cadrul proiectelor „MNArTeach. Carte de colorat pentru copii” și „MNArTeach. Fanzine. Publicație pentru adolescenți“.

Obiectivele proiectului includ promovarea expozițiilor permanente și temporare, promovarea exponatelor din colecțiile muzeului în rândul copiilor și tinerilor, într-un mod prietenos, accesibil și interactiv.

Proiectul „MNArTeach. Carte de colorat pentru copii” reprezintă o activitate dedicată copiilor, cu vârste cuprinse între 5-12 ani. Constă în realizarea unei cărți de colorat cu imagini reprezentative din colecțiile muzeului.

„Micuții vor trasa conturul lucrărilor cu ajutorul unui suport iluminat cu leduri, pe care vor fi plasate imaginile sub o hârtie de calc. Acest atelier le va oferi copiilor șansa de a se familiariza și de a interacționa cu patrimoniul cultural într-o manieră prietenoasă, interactivă și creativă. Lucrările pe care copii le vor transforma în modele pentru colorat provin din expozițiile de artă românească modernă, artă bănățeană, artă decorativă și artă europeană veche.

Participanții vor fi, de asemenea, implicați direct în activități practice sau concursuri bazate pe conținutul cărții. Cu această ocazie, elevii se vor bucura și de posibilitatea explorării proiectului Micro-Folie, muzeul digital mobil care reunește lucrări de la numeroase instituții culturale din jurul lumii și le face accesibile copiilor, prin activități ludice și conținut ușor de înțeles. Astfel, participanții au posibilitatea, datorită infrastructurii tehnologice, de a cunoaște, admira opere de artă, de a accesa informații despre lucrări, de a crea conexiuni între arte”, transmit organizatorii.

Proiectul „MNArTeach. Fanzine. Publicație pentru adolescenți” este dedicat tinerilor, cu vârste cuprinse între 13-18 ani, creat în directă legătură cu expozițiile permanente și temporare ale Muzeului Național de Artă din Timișoara.

„Prin această inițiativă artistică, muzeul își propune să aducă expozițiile și acțiunile instituției în atenția publicului tânăr prin implicarea lui directă în crearea unei publicații de tip fanzin, pornind de la expoziția «Celebrities of the Floating World», fiind evidențiată legătura dintre desenul manga contemporan și istoricul stampelor japoneze. Vor fi aplicate tehnici specifice desenului de tip manga și benzi desenate, precum și tehnica legătoriei de carte de tip japonez.

Expoziția «Celebrities of the Floating World», găzduită de Muzeul Național de Artă Timișoara în perioada ianuarie–iulie 2022, prezintă cei mai importanți artiști ai stampelor japoneze din perioada Edo (1603-1868) cum ar fi Hokusai, Utamaro, Harunobu și Eisen, reprezentând o sursă de inspirație unică și fascinantă. Manga își are rădăcinile în stampele japoneze «ukiyo-e», printre primele volume manga au fost publicate de Katsushika Hokusai, unul dintre cei mai cunoscuți artiști japonezi, iar termenul făcea inițial referire la schițe sau ilustrații simple”, mai transmit organizatorii.

Atelierele culturale se vor desfășura pe parcursul celor trei zile, între orele 9-13, în incinta Muzeului Național de Artă Timișoara și sunt realizate în parteneriat cu Liceul de Arte Plastice Timișoara, Liceul Teoretic „David Voniga” Giroc și Liceul Teoretic Jean Louis Calderon.

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Capitală Culturală

  Timișorenii, invitați să facă parte dintr-un cor comunitar, în anul în care orașul va fi Capitală Culturală Europeană

  Ştiri din Timiș

  Șase oferte pentru proiectarea lotului 2 din autostrada Lugoj - Deva

  Capitală Culturală

  Reprezentații de excepție la Filarmonica Banatul în 2023, anul Capitalei Culturale Europene

  Ştiri din Timiș

  FOTO. Avansează lucrările la Centrul de legume-fructe din Tomnatic. Vicepreședintele CJT, în vizită pe șantier

  Utile

  FOTO. O mai mare vizibilitate în câteva intersecții din Timișoara. Arborii au fost toaletați

  Ştiri din Timiș

  Bulină neagră de la CNAIR pentru firmele care se ocupă de Centura Timișoara Sud și descărcarea de pe A1 la Sânandrei

  Ştiri din Timiș

  Programul de lansare a Capitalei Culturale, încă „secret”. E cert că PMT și CJT fac evenimente separate

  România

  Paul al României, prințul fugar, a fost prins și arestat la Paris

  Ştiri din Timiș

  Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, după rezultatele la BAC: „Revenim la un scenariu optimist pentru admiterea 2022"

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici