tion.ro Web analytics

TM2023, pași mărunți spre un board complet. S-a întrunit Consiliul Director, după aproape un an de pauză

De Roxana Deaconescu

TM2023, pași mărunți spre un board complet. S-a întrunit Consiliul Director, după aproape un an de pauză

La câteva zile de când Ministerul Culturii și-a numit reprezentantul în boardul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană s-a reunit și Consiliul Director al TM2021(3). Se întâmplă după aproape un an de pauză.
Scris de Roxana Deaconescu - La câteva zile de când Ministerul Culturii și-a numit reprezentantul în boardul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană s-a reunit și Consiliul Director al TM2021(3). Se întâmplă după aproape un an de pauză.

Consiliul Director al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană s-a reunit vineri, la Timișoara, după ce nu se mai întrunise de aproape un an. Acest lucru a fost posibil doar după numirea Adei Hausvater în board, ca reprezentant al Ministerului Culturii.

„În ultimele luni am avut numeroase discuții cu directorul executiv al asociației, Simona Neumann, cu actorii culturali, membrii și partenerii Asociației. Există un consens pentru un restart, inclusiv cu oameni noi, al Asociației și al programului, esențial pentru reclădirea încrederii în Capitala Culturală. (…) Sunt încrezător că prima ședință a Consiliului Director va da semnalul așteptat pentru acest restart și pentru a reporni energiile creatoare ale comunității”, a scris pe Facebook, înainte de întâlnire, primarul Dominic Fritz.

Nu s-au stabilit prea multe la întrunirea de vineri după-amiază, unde s-a decis că în curând va trebui convocată o întâlnire a adunării generale a acționarilor. AGA trebuie să completeze Consiliul Director cu încă trei membri și să aprobe situațiile financiar-contabile ale asociației pe anul trecut.

S-a discutat și despre poziția Simonei Neumann, directorul asociației, dar nu s-a decis dacă aceasta va rămâne să lucreze pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană sau nu.

E nevoie și de schimbarea statutului asociației, iar conform surselor noastre va fi stabilit un termen până la care pot fi făcute propuneri pentru modificarea acestuia. Propunerile trebuie discutate în board și apoi în adunarea generală a acționarilor.

Primăria Timișoara promite de ceva timp „redemararea proiectului”, iar pentru asta a contractat, cu 27.000 de euro, pentru trei luni, o echipă condusă de fostul ministru al Culturii, Corina Șuteu. Aceasta spunea recent că „vara aceasta, deci la începutul toamnei, va exista o primă formă de redemarare a proiectului într-o variantă inteligibilă”.

editor Amalia Kui

1 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

 1. tibi says:

  ahhhh, ce diaree imi da “stirea” asta. alt board. alta diaree. ahhhhhhhh! ce-mi vine!

 2. Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  6 sfaturi esențiale privind siguranța la volan pe timpul iernii

  Eveniment

  Proprietari de câini periculoși chemați la poliție după o acțiune a Protecției Animalelor

  Ştiri din Timiș

  15 asociații sportive primesc finanțare de la Centrul de Proiecte, pe Apelul 4

  Ştiri din Timiș

  Trafic închis pe unele străzi din Timișoara

  Ştiri din Timiș

  CJSU: Masca obligatorie până la 50 de metri de unitățile de învățământ. Carantină de noapte pentru localități din Timiș

  Sănătate

  Coronavirus, 17 septembrie: Peste 4.000 de infectări în România. 316 cazuri în Timiș, dintre care 53 de minori

  Eveniment

  Restricții de trafic, sâmbătă, în zona lacului Surduc, între Surducul Mic și Fârdea

  Ştiri din Timiș

  Sistemul de emitere a rovinietelor s-ar putea întrerupe. Alte modalități de plată

  Ştiri din Timiș

  Caravana medicală ATI și Caravana cinematografică ROD, din nou în Timișoara, pe strada Polonă

  Ştiri din Timiș

  Intervenții pe inimă la copii, din noiembrie, la Timișoara. Managerul IBC: „Îmi doresc ca în viitor să ajungem la 200 de operații pe an”

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici