tion.ro Web analytics

Teatrul Basca prezintă Festivalul in : v z b l

De A. M. A.

Teatrul Basca prezintă Festivalul in : v z b l

Publicul timișorean se va putea bucura în perioada următoare de o serie de spectacole de teatru și dans, artiști invitați din Iași sau Paris, sub umbrela Festivalului invizibil.
Scris de A. M. A. - Publicul timișorean se va putea bucura în perioada următoare de o serie de spectacole de teatru și dans, artiști invitați din Iași sau Paris, sub umbrela Festivalului invizibil.

Festivalul invizibil (in : v z b l), ediția cu numărul doi, este pus la cale de Asociația Solidart prin teatrul Basca, și a debutat anul acesta în luna august cu primele două evenimente. Timișorenii au avut ocazia să participe la un concert multicultural, un spectacol de teatru forum cu accent pe comunitatea persoanelor surde din Timișoara. De asemenea, a fost organizată o rezidență pe dramaturgie pentru două artiste din Timișoara și București.

În următoarea perioadă, luna octombrie și noiembrie, cei de la teatrul Basca vor încânta din nou publicul timișorean cu spectacole de teatru și dans, atât producție proprie, cât și ale unor artiști invitați din Timișoara, Iași sau Paris.

Așadar, în cadrul ediției din 2021, 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐢𝐧 : 𝐯 𝐳 𝐛 𝐥 „și-a propus să aducă în fața publicului artişti din mai multe domenii care vor crea conținut cultural original cu scopul de a deschide noi perspective asupra realităţii care ne înconjoară, și din dorinţa de a iniţia un dialog prin intermediul căruia ceea ce este câteodată invizibil în societate să înceapă să devină vizibil”, ne transmit organizatorii.

Programul Festivalului in : v z b l:

Spectacol de teatru DE(z)INFECȚII: la CoVida Loca – 8 și 9 octombrie, ora 19 – ONLINE Textul a fost scris de către Victor Dragoș, Ana Maria Ursu și Andrei Ursu de la Teatrul Basca, în perioada carantinei din 2020, după ce au luat mai multe interviuri unor oameni din diferite medii. În distribuție vor fi studenți de la Facultatea de Teatru Timișoara. Spectacolul va fi difuzat online pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

Spectacol de dans contemporan „My invisible noisy inside” – 15 și 16 octombrie, ora 19 – la teatrul Basca. Spectacol semnat de compania de dans Unfold Motion, care va avea loc atât online, cât și la teatrul Basca (va începe din stradă și va continua în interiorul teatrului). Accesul se face pe bază de rezervare, în limita a 20 de locuri.

Spectacol de teatru – concert „Le validisme” – 23 și 24 octombrie, ora 19 – ONLINE – o producție a companiei de teatru Nageurs de Nuit din Paris care îi are în distribuție pe Benoît Bohy-Bunel (filosof și compozitor pian) și Roxane Borgna (actriță).

Spectacol de teatru performativ ”No Exi(s)t” – 5 și 6 noiembrie, ora 19.00 – ONLINE. Spectacolul propune o materializare a unei dimensiuni (invizibile) conceptuale: purgatoriul – spațiu de tranziție între lumi. Spectacolul va fi difuzat online pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

Spectacol lectură pentru adulți și copii „Comunități invizibile” – 13 și 14 noiembrie, ora 19 – ONLINE. Cele 2 spectacole au la bază două texte originale scrise de cele 2 artiste care au participat la rezidența pe dramaturgie de la teatrul Basca din luna august. Spectacolele vor fi difuzate online pe pagina de Facebook a teatrului Basca.

Evenimentele din cadrul Festivalului in : v z b l respectă toate măsurile de siguranță impuse la nivel național pe durata pandemiei COVID-19. Regulamentul de participare se găsește aici.

0 Comentarii

Your email address will not be published. Required fields are marked *

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Enel: întreruperile de curent din Timișoara și județ din 29 noiembrie - 5 decembrie

  Ştiri din Timiș

  FOTO. REMIX ID: Tradițiile din Banat sunt recuperate și „remixate în cheie modernă”

  Ştiri din Timiș

  Primăria dă 23.000 de euro pe un Ghid tehnic de amenajare domeniu public și catalog de mobilier urban

  Ştiri din Timiș

  Cea mai mare rată de infectare din Timiș e la Pișchia. Incidența în Timișoara, la 3,03 la mie

  Sănătate

  Coronavirus, 28 noiembrie: 1.377 de cazuri în România, sub 100 în Timiș

  Sănătate

  Peste 2.000 de vaccinuri administrate în ultimele 24 de ore, în Timiș

  Ştiri din Timiș

  Tramvaiul Bozankaya, motiv de scandal la Primăria Timișoara. Viceprimarul Ruben Lațcău îl atacă pe Culiță Chiș

  Ştiri din Timiș

  Casieriile Aquatim, închise pe 30 noiembrie și 1 decembrie

  Ştiri din Timiș

  Un singur club sportiv din Timiș a primit bani pe apelul 2 de proiecte sportive

  Ştiri din Timiș

  Maraton de vaccinare de Ziua Națională a României, la Spitalul Militar din Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici