Expoziția este curatoriată de Alexandru Babusceac și Beatrice Căițanu. Vernisajul va avea loc în data de 24 februarie, de la ora 18, la Centrul Multifuncțional Bastion, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș.
„Prin lucrările prezentate, evenimentul propune o viziune unică, transformând simple documentări ale lucrărilor de reabilitare într-un mod captivant de a reda povești nespuse, ascunse în zidurile clădirii monument. Expoziția, care rămâne deschisă în perioada 24 februarie – 8 martie, este o fereastră deschisă către un trecut care ne vorbește încă, chiar și dincolo de timpul său fizic”, au precizat reprezentanții Asociației Miltonia.
În cadrul evenimentului va avea loc un concurs literar, care le oferă ocazia doamnelor talentate, profesioniste sau debutante, să exploreze poveștile ascunse în imaginile expoziției pentru a le transpune în poezii, mini-proze sau povestiri și pentru a împărtăși lumii propria viziune. Marele premiu este de 2.000 lei. Câștigătoarea va fi anunțată în 8 martie, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate într-un volum special.
„Asociația Miltonia lansează o invitație deschisă de a explora legătura dintre trecut și prezent, de a redescoperi poveștile comunității noastre și de a trăi o experiență artistică care îmbină tradiția cu inovația. Suntem încântați să aducem în fața publicului o expoziție care celebrează nu doar arta, ci și legătura noastră cu trecutul și cu patrimoniul care face parte din identitatea noastră. «Șoapte din Trecut» este o oportunitate rară de a vedea cum fotografiile și lucrările de artă se transformă în povești vii, în legături între generații”, a declarat Mariana Faur, președintele Asociației Miltonia.
Asociația Miltonia este o organizație dedicată promovării valorilor culturale, educaționale și sociale, cu un accent special pe clădirile de patrimoniu și pe explorarea poveștilor comunității. Prin proiectele sale recente, Asociația Miltonia încurajează un dialog continuu între trecut și prezent, aducând în prim-plan importanța protejării patrimoniului și a înțelegerii contextului cultural al acestuia.
foto: Asociația Miltonia
Citiți principiile noastre de moderare aici!