Zona in care a murit pilotul Adrian Iovan, marcata de copiii de la Centrul de Reeducare Buzias

De B.A.M
Reactualizat la:
Zona in care a murit pilotul Adrian Iovan, marcata de copiii de la Centrul de Reeducare Buzias
© TION - Zona in care a murit pilotul Adrian Iovan, marcata de copiii de la Centrul de Reeducare Buzias
Un număr de 12 copii care îşi ispăşesc pedeapsa la Centrul de Reeducare de la Buziaş au participat, zilele trecute, la o tabără în Munţii Bucegi și Apuseni. În timpul expediţiilor în zonă, aceştia au ajutat la marcarea traseelor montane, inclusiv în zona unde s-a prăbuşit avionul SMURD pilotat de Adrian Iovan.


Tabăra la care au participat şi tinerii de la Centrul de la Buziaş a avut loc între 13 şi 20 august.

„Activităţile principale ale expediţiei au constat în marcarea unor trasee turistice în zona Munţilor Bucegi, Peştera Scărişoara, inclusiv marcarea unui traseu turistic ( Drumul lui Iovan) din satul Horia până la Dâmbul Bumbului, locul unde şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan în accidentul aviatic ce a avut loc începutul acestui an, în Apuseni”, au transmis reprezentanţii centrului.

De asemenea, copiii participanţi la expediţie au efectuat lucrări de întreţinere în pepiniere silvice, activităţi de ecologizare pe traseele turistice deja marcate, au vizitat obiectivele turistice din zona si au participat la competiţii sportive, recreative si artistice.

„În vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a minorilor și tinerilor care au săvârşit infracţiuni, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Palatul Naţional al Copiilor și Fundaţia „Joyo” au iniţiat, începând cu anul 2003, o serie de tabere şcolare ce au urmărit, pe de o parte corecta informare a opiniei publice cu privire la situaţia minorilor și tinerilor internaţi în centrele educative şi eforturile orientate spre reintegrarea lor în societate, iar pe de altă parte, exersarea de asistaţi a unor comportamente civice dezirabile”, explică reprezentanţii Centrului de Reeducare de la Buziaş.

Aceştia mai spun că astfel de tabere ajută tinerii care au săvârşit infracţiuni să capete diverse abilităţi care apoi să le facă mai uşoară tranziţia către viaţa în societate.

Articole pe aceeași temă:

Grav accident aviatic in Muntii Apuseni. Doua persoane au murit, printre care si pilotul Adrian Iovan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor