Zeci de profesori si parinti la ISJ Timis pentru a discuta soarta Colegiului Ion Mincu

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
39Comentarii
Zeci de profesori si parinti la ISJ Timis pentru a discuta soarta Colegiului Ion Mincu
© Tion: Zeci de profesori si elevi la ISJ Timis pentru a discuta soarta Colegiului Ion Mincu
Peste 30 de părinți și dascăli, în frunte cu directorul Colegiului Tehnic „Ion Mincu” din Timișoara au mers la sediul Inspectoratului Școlar Județean Timiș pentru a discuta despre problema desființării instituției de învățământ. Atât profesorii, cât și părinții elevilor care învață la Mincu sunt total împotriva deciziei luate de Consiliul Local Timișoara.

Consilierii locali au decis, marți, ca instituția de învățământ, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” să fie „reorganizat prin divizare totală”. Acest lucru înseamnă că practic toate clasele colegiului „Ion Mincu” vor fi preluate de alte instituții de învățământ din oraș. Practic, primăria desființează Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, instituție cu o vechime de 50 de ani pentru a nu mai plăti chirie către RATT.

Desigur, părinții și dascălii afiliați Colegiului „Ion Mincu” sunt extrem de nemulțumiți de situație, iar miercuri după-masă s-au prezentat, în frunte cu directorul liceului, pentru a discuta problema cu inspectorul școlar general, Aura Danielescu.

„Sper ca în urma acestei discuții avizul conform al Inspectoratului Școlar să fie împotriva deciziei consiliului local și să rămână această hotărâre istorie pentru Consiliul Local Timișoara. Există multiple căi de atac și nu vom renunța la nicio cale de atac”, a declarat Ion Dima, directorul Colegiului Tehnic „Ion Mincu”.

Acesta consideră că motivele desființării liceului sunt nefondate, instituția având rezultate bune, precum și programe europene în derulare și consideră că singurul motiv pentru care colegiul a intrat în vizorul aleșilor locali este poziționarea liceului în zona centrală a orașului, dorită de alte instituții de învățământ. Directorul a făcut un apel pentru a se renunța la discriminarea elevilor, considerând că probleme expuse de consilierii locali pot fi rezolvate fără o desființare a colegiului.

O delegație de nouă persoane formată din membri ai Consiliului de Administrație și profesori de la „Ion Mincu” poartă discuții cu inspectorul școlar general Aura Danielescu.

UPDATE. Membrii delegației au ieșit de la negocieri

Profesorii și reprezentanții Colegiului Tehnic „Ion Mincu” au ieșit de la negocierile cu reprezentanții ISJ Timiș. O parte dintre ei au înțeles necesitatea modificărilor impuse de decizia Consiliului Local Timișoara, dar tot nu înțeleg de ce tocmai această instituție a fost aleasă pentru desființare.

„A fost vorba de un schimb de informații nu de acord sau dezacord. Eu mi-am exprimat părerea cu privire la faptul că nu știu cum am putea să-i convingem pe elevii noștri să fie fericiți cu această mutare. Ei sunt foarte fericiți acolo unde sunt. Inspectoratul trebuie să vină către noi și să facă consultări cu părinții. Eu nu am înțeles de ce noi. Drept să spun am fost puțin denigrați ca să se ofere suport pentru această decizie și am simțit că suntem nedreptățiți pentru că nu suntem așa de slabi ca unitate de învățământ”, a spus Aurelia Pitic, unul dintre profesorii de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.

UPDATE 2. Inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu, a făcut apel la calm după întâlnirea avută cu delegația de la Colegiul „Ion Mincu” din Timișoara

„Discuția a durat un timp extrem de îndelungat. Cred că dacă au intrat extrem de supărați de situație, nedormiți, au spus că au fost îngrijorați, putem spune că au plecat mai liniștiți. Au înțeles faptul că avizul pe care urmează să-l dăm la mijlocul lunii decembrie este un aviz care urmează să-l dăm ținând cont de elementele ulterioare. Dumnealor au înțeles apelul nostru la calm, argumentele noastre, să le analizeze, să fie corecți, să nu creeze o stare de panică în rândul celorlalți colegi. Să fie convinși că ne întoarcem pe un calendar în a purta discuții cu reprezentanții părinților și ai elevilor. Prin orice formă de restructurare a rețelei școlare mergem înspre mai bine, nu înspre mai rău. Este firesc să fie nemulțumiți, să fie îngrijorați, dar este foarte important să comunice, iar la final decizia să fie luată atunci când avem convingerea că ce este în plus cântărește mai mult. Am spulberat o parte din îngrijorările pe care le-au avut. Am încercat să pornim de la elevi, să le spunem că elevii sunt importanți pentru noi, că nu vor pleca la mai rău. Fac un apel la calm. Profesorii se duc în unitățile de învățământ unde se duc și elevii. Din punct de vedere financiar nu se va întâmpla nimic. Până în 14 decembrie avem acțiuni de monitorizare, vom merge prin unitățile de învățământ, vom verifica spațiile, vom face analize, apoi vom trimite un răspuns Primăriei Timișoara”, a spus inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu.

Articole pe aceeași temă:

Colegiul Tehnic „Ion Mincu” devine istorie. Consiliul Local Timișoara a decis „divizarea totală” a primului liceu cu profil de arhitectură din Timișoara, care anul viitor împlinește 50 de ani de la funcționare, așa că municipalitatea mută toate clasele la alte școli, iar în spațiile în care funcțion...39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor