Web accesibil pentru persoanele nevazatoare

De S.P.D.
Web accesibil pentru persoanele nevazatoare
© TION - Web accesibil pentru persoanele nevazatoare
Fundația EOS în parteneriat cu Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe și Asociația Nevăzătorilor din România lansează proiectului „Un web accesibil pentru toți”. Finanțat printr-un grant în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 72.038 euro, proiectul va avea ca principali beneficiari persoanele nevăzătoare, care vor putea astfel să acceseze paginile web, în special pe cele ale instituțiilor publice.


Proiectul se va desfășura în județele Arad și Timiș, dar va avea și beneficiari la nivel național.

„Este deja bine dovedit faptul că persoanele cu dizabilități trebuie să folosească internetul mult mai mult decât utilizatorul mediu. Pentru a face acest lucru posibil este necesar ca paginile web publice să fie concepute și dezvoltate într-un mod accesibil pentru a permite și ușura accesul tuturor categoriilor de persoane cu dizabilități. Prin proiectul <Un web accesibil pentru toți>, partenerii vor dezvolta un serviciu de accesibilizare web, prin formarea și instruirea unei echipe de experți în domeniul accesibilității web De asemenea Fundația EOS, alături de Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe și Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Arad vor audita un număr de minim 30 de site-uri web ale instituțiilor publice din cele două județe vizate în proiect, dar și instituții publice la nivel național, evaluând conformitatea acestora cu standardul de accesibilitate WCAG 2.0. Al treilea obiectiv al proiectului îl constituie conștientizarea opiniei publice despre importanța accesibilității web. Acest lucru va duce la o mai buna realizare a site-urilor web ale instituțiilor publice și nu numai, astfel încât persoanele cu deficiente de vedere, nevăzătorii sau persoanele cu dizabilități să poată accesa mai ușor informațiile publice de pe aceste site-uri”, explică Gabriela Barna, responsabilă de proiect.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele cu deficiențe de vedere, nevăzătorii, persoanele cu dizabilități, dar și specialiști IT selectați în proiect și instituțiile publice cărora li se va audita și transforma site-ul în așa fel încât să corespundă standardelor WCAG. Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !