Vom avea piste de biciclete pe malurile canalului Bega, pana la sarbi

De B.A.M
14Comentarii
Vom avea piste de biciclete pe malurile canalului Bega, pana la sarbi
O pistă de biciclete de aproape 40 de kilometri va fi construită în următorul an şi jumătate de-a lungul canalului Bega, pornind de la Timişoara şi ajungând până la graniţa cu Serbia. Proiectul este în valoare de 2,3 milioane de euro, banii fiind furnizaţi de Uniunea Europeană.

Administrația Bazinală de Apă Banat, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș și cu municipalitatea Zrenjanin din Republica Serbia va implementa un proiect de construcţie a unor piste de cicloturism, pe malurile canalului Bega.

Bugetul total al acestui proiect este de 2.346.495 de euro din care suma de 1.994.520,75 de euro (85%) reprezintă fonduri IPA, iar suma de 273.026 de euro reprezintă cofinanțarea nerambursabilă de la bugetul de stat al României. Diferența este constituită din contribuția proprie a partenerilor români – 42.004 de euro și a partenerului sârb – 36.944,25 de euro.

Proiectul are o durată de 18 luni, finalizarea construcţiei urmând să aibă loc la sfârşitul anului 2014.

“Obiectivul urmărit este de a stimula activitatea turistică din zona transfrontalieră româno-sârbă, prin oferirea unei alternative de transport ecologic, sportive și recreative, care va facilita în același timp cooperarea economică și socială dintre membrii comunității române și sârbe din regiunea de graniță”, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.

Finanţarea va asigura construirea unei piste de biciclete cu lungimea de 37 kilometri, de-a lungul râului Bega, pornind din Timişoara (Podul Modoş) până la graniţa comună cu Republica Serbia, pe traseul Sânmihaiu Român, Uivar, Otelec. Partenerul sârb (municipalitatea Zrenjanin) va elabora Studiul de fezabilitate pentru continuarea pistei pe teritoriul vecin, de-a lungul râului Bega, cu începere din localitatea Klek, situată lângă Zrenjanin, și până la frontiera cu România.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor