Vineri se afiseaza rezultatele finale la Bacalaureat. Peste 700 de note au ramas nemodificate, in Timis

De Marcela Sferlea
Reactualizat la:
Absolventii de liceu din Timis afla notelele finale de la Bacalaureat
Absolventii de liceu din Timis afla notelele finale de la Bacalaureat
Vineri, absolvenții de liceu află rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat. În Timiș au fost depuse peste 1000 de contestații. Cu toate acestea, 712 note au rămas nemodificate.

1204 contestații au fost depuse în Timiș. 371 de lucrări au primit note mai mari, în vreme ce 121 au fost micşoarate. 122 de lucrări au fost modificate în plus sau în minus mai mult de 1 punct, în vreme ce doar 9 lucrări au fost modificate, în plus sau în minus, cu peste 1,5 puncte. 294 de lucrări au nota modificată cu un punctaj între 0,5 și 1 punct, iar 67 de note au fost modificate cu 0,5 puncte.

Pentru ca notele să fie modificate trebuia să existe o diferență de cel puțin 0,5 puncte între nota inițială și cea obținută după recorectare.

Înainte de depunerea contestațiilor, promovabilitatea în Timiș era de 42,17%.

UPDATE. În urma recorectării lucrărilor elevilor care au făcut contestație, promovabilitatea în județul Timiș a crescut cu peste un procent. “Coeficientul de promovabilitate a crescut cu circa un procent, deci în momentul de față promovabilitatea se ridică la 43,7%” a spus Cornel Petroman, inspector școlar general al IȘJ Timiș.

Totodată, la Grupul Școlar Agricol Iulian Dracea Timișoara, una dintre unitățile de învățământ cu promovabilitate zero, unul dintre candidați a fost declarat admis. Astfel, Timișul are doar trei licee cu promovabilitate zero: Grupul Școlar Agricol Biled, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Timișoara și Liceul Particular Henri Coandă Timișoara.

O situație deosebită s-a înregistrat la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara – promovabilitatea a crescut și este de 100%, iar nota unui elev la matematică fost modificată din 3,70 în 7,30 – cu 4 puncte.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș spun că în cazul notelor care au o diferență foarte mare față de notele inițiale vor face cercetări. “Profesorii vor fi sancționați, sancțiunea merge de la avertisment scris până la reținere din salariu și excluderea lor ca și profesori evaluatori timp de doi ani. Probabil s-a greșit adunarea unor secțiuni de puncte. Când diferența depășește 2 puncte lucrarea e recorectată pentru a treia oară”, ne-a spus Cornel Petroman, inspector școlar general al IȘJ Timiș.

Se afiseaza notele la bacalaureat! Vezi ce note au obtinut elevii din Timis0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor