Viitorii studenti, elevii de astazi, asteptati in vizita la Universitatea de Vest Timisoara

De Marcel Hoster
Viitorii studenti, elevii de astazi, asteptati in vizita la Universitatea de Vest Timisoara
© Tion: Viitorii studenti, elevii de astazi, asteptati in vizita la Universitatea de Vest Timisoara
Timp de trei zile, la Universitatea de Vest Timișoara toate porțile sunt deschise pentru viitorii studenți. Vor fi acțiuni pentru elevii din vestul țării, vor fi vizitate facultățile, Planetariul, chiar și un atelier de familiarizare cu limbajul Braille.

Elevii de toate vârstele, părinții și profesorii sunt așteptați în aceste zile la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru a lua parte la acțiunile organizate cu ocazia Zilelor Porților Deschise. Universitatea a pregătit pentru cei care îi vor trece pragul acțiuni de prezentare a ofertei educaționale, vizitarea expozițiilor Facultății de Arte și Design, exerciții de modelaj, experimente de chimie și biologie, cartografiere digitală, prelucrarea imaginilor satelitare, conferințe de popularizare a științei, vizitarea Planetariului UVT.

De asemenea, vor avea loc acțiuni de sensibilizare a liceenilor la problemele generate de lipsa comportamentului etic în școală, cât și despre gestionarea emoțiilor în artă și în viața cotidiană, dar și un atelier de familiarizare cu limbajul mimico-gestual și Braille. În plus, elevii vor avea acces în studioul UVT TV și vor putea parcurge teste de personalitate, aptitudini și interese, care permit elevilor să identifice meseriile potrivite lor.

Campania de promovare a admiterii din acest an cunoaște un nou concept vizual și un nou slogan. Întregul concept a plecat de la ideea de devenire, de transformare a studentului în cadrul UVT, universitatea oferindu-i studentului suportul și ocazia de a se descoperi pe el însuși, astfel încât la finalul studiilor să poată deveni cea mai bună variantă a sa, inducând faptul că procesul de educație la UVT duce la evoluție.

„Am pregătit un program complex, care să-i ajute pe elevi în a lua o decizie informată, cât mai corectă, cu privire la linia de studiu pe care o vor urma. Dincolo de obținerea de informații direct de la viitorii lor colegi și profesori, ei pot contribui activ în acțiuni practice, care să le stârnească interesul și curiozitatea. În acest an, în campania de atragere a noilor studenți, Universitatea propune o abordare mai directă, mai curajoasă, mai nonconformistă. Mesajul pe care vrem să-l transmitem elevilor este că avem încredere în capacitățile lor, iar studiind la noi vor putea să se dezvolte, să treacă printr-o transformare pozitivă, o evoluție profesională și personală. Le oferim mai mult decât educație, le oferim o familie în care ei se pot dezvolta”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Zilele Porților Deschise se desfășoară în perioada de marți până joi, 29 martie, iar mai multe detalii pot fi găsite aici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor