Viitorii specialisti in domeniul alimentar concureaza la Timisoara pentru a crea mancarea eco-inovativa

De M. Hoster
Reactualizat la:
Viitorii specialisti in domeniul alimentar concureaza la Timisoara pentru a crea mancarea eco-inovativa
© Foto: madeintaly.com
Studenţii timişoreni se vor întrece, în aceste zile, la Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, în domeniul produselor alimentare. Marţi şi miercuri, aici are loc Ecotrophelia România 2015, o competiţie dedicată celor care studiază în acest domeniu.


În zilele de 26 respectiv 27 mai, la Timişoara are loc evenimentul Ecotrophelia Romania 2015. Evenimentul se adresează studenţilor din domeniul ingineriei produselor alimentare, biotehnologiilor pentru industriile alimentare, chimiei sau ingineriei mediului.

Scopul competiției este de a crea un produs alimentar original, eco-inovativ, cu potențial comercial. Desfășurat sub patronajul Platformei Tehnologice Europene “Food for Life”, concursul a cunoscut în ultimii ani o amploare deosebita la nivel european, la ultima finală participând echipe de studenți din 18 țări.

USAMBV Timişoara s-a făcut remarcată printr-o serie de produse alimentare realizate în urma cercetării desfăşurată în cadrul instituţiei, mai ales în domeniul celor destinate persoanelor cu probleme de diabet. Vă reamintim că pe lista acestora se află pastele cu banane, brioşele cu lavandă sau pastele făinoase fără gluten.

 

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase