Victor Ponta: 23 August e o zi speciala pentru Romania

De T. Ex.
Victor Ponta: 23 August e o zi speciala pentru Romania
© TION - Victor Ponta
Premierul Victor Ponta sărbătorește 23 August la Monumentul Eroilor din Bistriţa, unde a avut loc un ceremonial militar-religios de comemorare a victimelor Primului Război Mondial. La eveniment a participat și vicepremierul Liviu Dragnea.

Ceremonialul la care a luat parte premierul face parte din calendarul Zilelor Bistriţei 2014. În cadrul evenimentului, Ponta a declarat că 23 August este „o zi specială pentru România” deoarece, în urmă cu 70 de ani, Regele Mihai şi România „au trecut de partea forţelor binelui”.

„Azi (sâmbătă – n.r.) e o zi specială pentru România pentru că, în urmă cu 70 de ani, pe 23 August 1944, Majestatea sa Regele Mihai şi România au trecut de partea forţelor binelui şi (România – n.r.) a adus tributul de sânge pentru eliberarea Transilvaniei, a Ungariei, a Slovaciei, a întregii Europe de sub ceea ce a fost coşmarul nazist. Cred că, de data aceasta, poate am învăţat din lecţiile trecutului. Vreau să cred că, la o sută de ani după acel an 1914, Europa ştie că pacea, înţelegerea, bunăstarea, toleranţa între toţi locuitorii Europei, între toţi cei care vor binele acestui continent şi al acestei ţări este, de fapt, soluţia pentru viitor. Vreau să mulţumesc pentru acest mesaj pe care Bistriţa îl transmite”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a menționat regimentul din Bistrița care a participat pe frontul Primului Război Mondial încă din 1914.

„Vreau să mă alătur mesajului de pace, mesajului de înţelegere a istoriei zbuciumate a acestui oraş, a acestei regiuni, a acestei ţări şi a acestui continent. Întreaga Europă a comemorat, în 2014, o sută de ani de la începutul Primului Război Mondial, cel care a adus atâtea distrugeri, cel care a pierdut atâtea vieţi. Românii din Bistriţa şi din Transilvania au suferit pierderile Primului Război Mondial cu doi ani înainte faţă de cei de peste Carpaţi. Ştiu foarte bine cum regimentul de aici, din Bistriţa, în care erau români, maghiari, saşi, transilvăneni a participat încă din 1914 şi a plătit tributul de sânge în acel Prim Război”, a mai spus Victor Ponta.

La comemorarea victimelor Primului Război Mondial a asistat şi ministrul pentru Păduri, Doina Pană, mai mulţi primari şi şefi de instituţii, dar şi zeci de bistriţeni. Cu acest prilej au fost eliberaţi o sută de porumbei albi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor