Vesti bune pentru soferii din Timisoara, de la Robu: locurile libere de parcare, anuntate pe telefon

De Roxana Deaconescu
16Comentarii
Vesti bune pentru soferii din Timisoara, de la Robu: locurile libere de parcare, anuntate pe telefon
© Tion: Vesti bune pentru soferii din Timisoara, de la Robu: locurile libere de parcare, anuntate pe telefon
Nu avem parcări, dar pe cele existente deja le facem mai inteligente. Aceasta este promisiunea primarului Nicolae Robu pentru șoferii timișoreni. Ei vor putea ști exact câte locuri de parcare sunt libere în zona centrală, chiar și în parcările din lungul bordurilor, direct de pe telefon.

Potrivit edilului-șef, până la sfârșitul acestui an, toate locurile de parcare din zona centrală vor fi incluse într-o aplicație ce îi va ajuta pe șoferi să nu mai dea ture cu autoturismele și să-și găsească imediat un loc de parcare. Se va merge, cel mai probabil, pe același sistem care a fost implementat în parcarea de la Modex.

„Tot ce avem în zona centrală va ajunge să fie gestionat inteligent exact în maniera în care am văzut că este gestionată parcarea de la Modex. La Modex a fost un proiect pilot. În continuare va fi pe bani, dar nu neapărat cei ce vor efectua lucrarea vor fi cei care au implementat aici. Vom face o licitație. E posibil să se meargă chiar pe un alt principiu, nu neapărat cu senzori în asfalt. Firma care vine la licitație poate să vină cu ce soluție dorește. Se poate veni cu camere video și pe baza imaginilor se poate face o analiză”, ne-a explicat primarul Timișoarei.

Edilul spune că, pentru ca dorința lui să fie îndeplinită, în bugetul orașului pe anul 2017 vor fi prevăzuți bani pentru această investiție.

„O să prevedem bani în buget pentru asta, până la sfârșitul anului aceste parcări din zona centrală – inclusiv locurile de staționare în lungul bordurilor – vor avea parcare inteligentă”, a conchis Robu.

Practic, șoferii vor putea să vadă dacă pe toate străzile din zona centrală există locuri de parcare, inclusiv la cele de la marginea carosabilului.

Cât despre o parcare mare, utilă pentru șoferii din Timișoara, edilul-șef susține că s-au mai purtat discuții cu cei de la Universitatea de Vest pentru un schimb de terenuri, urmând ca municipalitatea să obțină fosta popotă militară de lângă Punctele Cardinale, unde s-au făcut planuri pentru o parcare supraterană, pe mai multe etaje.

„S-au mai făcut niște pași în negocierea cu UVT, va mai fi o ședință a comisiei de negociere cu terții în săptămâna ce urmează. Se prefigurează că în câteva săptămâni vom ajunge la o înțelegere și vom putea să facem acest schimb de proprietăți, încât primăria să poată să amenajeze o parcare. Acea parcare va avea peste 1.000 de locuri, trebuie să facem un studiu de fezabilitate să vedem exact. Va fi un salt extraordinar în ceea ce privește satisfacerea unei nevoi reale”, a precizat Nicolae Robu. Despre o estimare reală cu privire la această parcare nu s-a putut spune nimic.

Articole pe aceeași temă:

Primaria investeste in 2017 in parcari smart, dar nu stim daca vom avea o parcare mare pana in 2021

Aplicatie DA, parcare BA! Timisoara are prima parcare Smart, soferii pot vedea pe telefon cate locuri libere sunt

Parcare supraetajata pe schelet metalic in zona Oituz, din 2017. Au reinceput negocierile cu UVT16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor