Parcare supraetajata pe schelet metalic in zona Oituz, din 2017. Au reinceput negocierile cu UVT

De Roxana Deaconescu
5Comentarii
Parcare supraetajata pe schelet metalic in zona Oituz, din 2017. Au reinceput negocierile cu UVT
© TION: Parcare supraetajata pe schelet metalic in zona Oituz, din 2017. Au reinceput negocierile cu UVT
Mult-așteptata parcare supraetajată pe schelet metalic care ar trebui să fie ridicată în locul popotei militare de la intersecția Oituz se va face… poate la toamnă sau poate în primăvara anului viitor. Primăria a reluat negocierile cu Universitatea de Vest și dă la schimb… Liceul CFR.

Potrivit oficialilor Primăriei Timișoara, abia acum vor începe evaluările clădirilor care ar urma să facă obiectul schimbului. Una ar fi popota de la intersecția Punctelor Cardinale, care aparține UVT, iar alta… clădirea în care funcționează Liceul CFR.

Povestea schimbului propus de conducerea primăriei este una mai veche. Municipalitatea încearcă de multă vreme să convingă UVT să îi pună la dispoziție fosta popotă de pe Oituz, clădire aflată în paragină, pentru o parcare supraetajată. Conducerea primăriei era dispusă să dea la schimb clădirea Primăriei Vechi, din Piața Libertății, dar reprezentanții Universității de Vest n-au părut foarte interesați. Negocierile s-au oprit la un moment dat, pentru că primăria nu avea contract cu o firmă de evaluare.

„Nu am putut face schimbul cu UVT, pentru că nu am avut firmă care să facă evaluarea proprietăților. Voi cere ca în regim de celeritate să se încheie un contract punctual pentru evaluarea popotei și evaluarea Liceului CFR și vom face rapid toate diligențele pentru efectuarea schimbului de proprietăți. (…) UVT este de acord să facem schimbul, în principiu, dar nu am făcut încă negocierea. Trebuie să parcurgem procedura, să avem evaluările făcute de către experți. Este puțin probabil să fie chiar la paritate cele două obiective, nu vreau să mă antepronunț. E foarte bun campusul, UVT ar vrea să mute în totalitate acolo Facultatea de Fizică și Sport, săli de clasă, bază sportivă pot să-și facă”, a explicat primarul Timișoarei.

Potrivit reprezentanților primăriei, evaluarea ar urma să fie gata în câteva săptămâni. După evaluare, Universitatea de Vest trebuie să obțină o aprobare de la Ministerul Educației, deși, spun autoritățile locale, nu se diminuează patrimoniul educației.

Campusul Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida Timișoara se află pe str. Dunărea nr. 9 și mai are doar câteva clase.

„Ceea ce se dă pentru UVT este un campus frumos, dar care din păcate nu este folosit decât într-o mică proporție, având în vedere că numărul de elevi la liceul CFR a fost din ce în ce mai mic, la ora actuală este un dezastru în această privință”, a mai spus edilul.

Cât despre parcarea supraetajată de 1.000 de locuri ce va fi făcută în locul fostei popote, primarul Nicolae Robu susține că lucrările vor începe cândva… în toamnă sau, în cel mai rău caz, în primăvara anului viitor.

„Având în vedere că este vorba despre o construcție pe structură metalică, în toamna mai târzie a acestui an ar putea începe. Lucrarea s-ar putea desfășura și în condiții de iarnă într-o bună măsură. Dacă ne lăsăm o marjă de rezervă, pentru că suntem destul de pățiți cu diversele licitații, atunci putem spune că în primăvara lui 2017 vor începe lucrările efective, în cazul defavorabil. Lucrările efective, în caz favorabil, ar putea începe în toamna 2016, dar dacă apar contestații, probleme la licitație, atunci ne poate prinde primăvara lui 2017”, a explicat Robu.

Momentan, nu s-a stabilit dacă investiția va fi făcută din bugetul local sau dacă va fi căutat un partener privat.

Articole pe aceeași temă:

Motivul stupid pentru care nu se face inca parcarea supraetajata langa Punctele Cardinale

Primaria Timisoara, dispusa sa dea Primaria Veche pentru o parcare la Punctele Cardinale

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor