Primaria Timisoara, dispusa sa dea Primaria Veche pentru o parcare la Punctele Cardinale

De A. Strugariu
Reactualizat la:
15Comentarii
Primaria Timisoara, dispusa sa dea Primaria Veche pentru o parcare la Punctele Cardinale
© TION: Primaria Timisoara, dispusa sa dea Primaria Veche pentru o parcare la Punctele Cardinale
Conducerea Primăriei Timişoara ar fi dispusă să renunţe la Primăria Veche din Piaţa Libertăţii, să cedeze Universităţii de Vest această clădire monument istoric, pentru a primi la schimb fosta popotă din zona străzii Oituz – Popa Şapcă, de la Punctele Cardinale, unde să construiască o parcare supraterană pe zece niveluri. Bineînţeles, dacă ideea va fi agreată de către reprezentanţii UVT, trebuie să îşi dea acordul pentru schimbul de proprietăţi şi aleşii locali.

Autorităţile locale spun că nu au putut construi până acum nicio nouă parcare supraterană în zona centrală a Timişoarei pentru că nu există teren disponibil. Cel existent în spatele centrului comercial Bega – încă parcare în regim TimPark – a fost pierdut de primărie, ajungând în proprietatea fraţilor Cristescu – Bega Turism, iar proprietăţile de pe strada Oituz, din zona intersecţiei de la Punctele Cardinale, unde, la fel, primarul Nicolae Robu spunea că ar putea fi ridicată o parcare supraterană, nu aparţin municipalităţii.

Robu propune acum Universităţii de Vest un schimb de proprietăţi, administraţia locală arătându-şi disponibilitatea de a renunţa la Primăria Veche din Piaţa Libertăţii, o clădire care a găzduit diverse instituţii de-a lungul timpului. Vorbim spre un imobil monument istoric al Timişoarei.

„Primăria este extrem de interesată de proprietatea Universității de Vest, popota de la intersecția străzilor Popa Șapcă și Oituz. Acea clădire, care aparține Universității de Vest, este într-o stare precară, nu este utilizată, și eu consider că ar fi atât în interesul municipiului Timișoara, cât și în interesul Universității de Vest să facem un schimb de proprietăți – primăria să preia acea clădire, popota, să realizeze acolo o parcare supraterană care poate fi cu zece etaje și drept urmare poate avea peste 1.000 de locuri, iar Universitatea de Vest ar putea primi spre exemplu Primăria Veche la schimb”, a afirmat Robu.

Bineînţeles, pentru realizarea unui asemenea schimb ar trebui evaluate cele două proprietăţi mai întâi, ar trebui să aibă loc o negociere şi ar trebui să-şi dea girul consiliul local. Primarul spune că au existat discuţii de principiu cu reprezentanţii UVT, iar joi are programată şi o vizită pe teren împreună cu aceştia, pentru a vedea cele două obiective.

„Desigur că s-ar parcurge procedurile legale, s-ar face evaluările de rigoare, însă ca punct de start în negocieri noi venim să arătăm disponibilitatea de a da, parțial sau total, Primăria Veche, în funcție de cum va rezulta din evaluările celor două proprietăți, respectiv din negocierile purtate conform legii. Am discutat de principiu, de mai multe ori, și avem planificată o descindere la fața locului a mea cu conducerea Universității de Vest. Vom merge să vadă toate încăperile de la Primăria Veche, vom merge împreună și pe strada Oituz și în funcție de asta vom face pașii următori”, a adăugat Robu.

În trecut s-a discutat și varianta ca Universitatea de Vest să primească la schimb clădirea Colegiului Tehnic Emanuil Ungureanu, o idee avansată de rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Rămâne de văzut cum se vor finaliza noile discuţii. În bugetul local pe anul 2015 nu sunt prevăzuţi bani pentru nicio parcare supraterană sau subterană şi nu există finanţare asigurată nici din alte surse. Oficialii municipalităţii susţin însă că nu banii sunt problema…15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor