Vesti bune pentru piata muncii din regiune. Firmele prevad o crestere a locurilor de munca oferite

De M. Hoster
Reactualizat la:
Vesti bune pentru piata muncii din regiune. Firmele prevad o crestere a locurilor de munca oferite
© TION: Vesti bune pentru piata muncii din regiune. Firmele prevad o crestere a locurilor de munca oferite
Situaţia economică actuală oferă perspective bune în vederea oferirii de noi locuri de muncă. Totuşi, firmele afişează un optimism moderat în ceea ce priveşte creşterea în domeniul slujbelor. În regiunea de vest angajatorii estimează o creştere moderată a numărului de noi joburi ce vor fi disponibile.


Economia va avea nevoie de noi angajaţi. Aşa consideră managerii firmelor din şase din cele opt regiuni ale României. Din fericire, regiunea de vest este printre acestea. Cele mai puternice intenții de angajare se semnalează în regiunile Centru și Nord-Vest, unde Previziunea Netă de Angajare, un indicator statistic care stabileşte intenţia de angajare, este de +14%, respectiv +12%.

În regiunea Vest, pentru trimestrul I/2015, angajatorii raportează intenții de angajare de un optimism moderat, exprimând o Previziune Netă de Angajare de + 9%. Perspectivele de angajare se îmbunătățesc cu 5, respectiv 8 puncte procentuale față de trimestrul anterior și față de trim. I/2014.

Planurile de angajare sunt optimiste, dar mai rezervate, și în alte trei regiuni: București și Ilfov, Sud, și Vest, în care Previziunea Netă de Angajare este de +9%. Pe de altă parte, angajatorii din alte două regiuni prevăd o scădere a numărului de angajați, scădere prognozată mai ales în regiunea Nord-Est unde Previziunea Netă de Angajare este de – 7%.

Planurile de angajare sunt mai ferme decât în trim. IV/2014 în șase din cele opt regiuni analizate. Angajatorii din regiunea Centru și cei din regiunea Vest anunță cele mai semnificative îmbunătățiri față de trimestrul trecut, de 6, respectiv 5 puncte procentuale.

Angajatorii raportează perspective mai bune decât cele anunțate în trimestrul I/2014 în șase din cele opt regiuni. Creșterea cea mai notabilă, de 8 puncte procentuale, este raportată în regiunea Vest.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor