Verde pentru Biciclete vrea informatii clare legate de vopsirea pistei de biciclete din zona Parcului Botanic

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
14Comentarii
Verde pentru Biciclete vrea informatii clare legate de vopsirea pistei de biciclete din zona Parcului Botanic
© foto: facebook/ comunitatea biciclistilor timisoara
Informaţia prezentată de tion.ro referitoare la faptul că pista de biciclete realizată pe porţiunea din zona Parcului Botanic din Timişoara este din nou vopsită, în ciuda protestelor celor care folosesc deplasarea pe două roţi, a condus la prezentarea celor de la Verde pentru Biciclete a unei cereri de obţinere de informaţii publice, pentru a se asigura o mai bună transparenţă legată de subiect.

Bicicliştii timişoreni au aflat că proaspăt realizata pistă de biciclete din zona Parcului Botanic a fost vopsită. Aceasta în ciuda protestelor permanente ale celor care folosesc acest mijloc de deplasare, care spun că un astfel de suport pe carosabil este periculos când pista este udă şi când mai cad şi frunze, ceea ce poate duce la accidente grave.

Problema a fost dezbătută de cei de la Verde pentru Biciclete, iar organizația a decis că sunt necesare o serie de lămuriri suplimentare legate de operaţiunea de vopsire şi materialele folosite. În concluzie, VpB a cerut informaţii în plus, pe baza legii accesului la informaţii publice, numărul Legii 544/2001. aceasta pentru a se asigura o mai mare transparenţă pe acest subiect

“Ca urmare a declarațiilor făcute de «reprezentanții municipalității» citate în articolul «Verde pentru biciclete, dar cu vopsea! Pista de langa Parcul Botanic a fost vopsita iar», publicat de TION în data de 17 octombrie 2018, conform cărora vopseaua folosită pentru vopsirea pistei de biciclete dintre Piața Mărăști și pasajul de cale ferată dintre Piața Mărăști și Piața Consiliul Europei este o «vopsea standardizată pentru pistele de biciclete», doresc să primesc o copie de pe următoarele documente:
1. Fișa Tehnică a Produsului folosit pentru vopsire
2. Metoda de Aplicare comunicată de producătorul vopselei
3. Agrementul Tehnic, Declarația de Conformitate și/sau Declarația de Performanță aferentă produsului
Precizez că, dacă au fost folosite mai multe produse în procesul de vopsire, doresc a-mi fi transmisă documentația de mai sus pentru fiecare dintre produsele cu pricina.
Documentele fac parte din Cartea Tehnică a Construcției, Capitolul B – Documentația Tehnică Privind Execuția”, se arată în cererea semnată de Ana Munteanu, din partea celor de la Verde pentru Biciclete.

Rămâne de văzut ce va răspunde Municipalitatea pe această temă.

Articole pe aceeași temă:

Bicicliști, de acum încolo veți vedea mai bine pista de biciclete de lângă Parcul Botanic, care ar trebui să fie remarcată cu ușurință și de pietonii rătăciți, nu doar de cei care pedalează! Mai-marii din primărie au decis să o vopsească verde. Ar fi o vopsea „standardizată”, care are toate aprobări...

descărcare14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor