Vandalii au taiat statuile si au dat foc la locurile de joaca in Timisoara

De B.A.M.
14Comentarii
Gheorghe Ciuhandu si Adrian Orza
Gheorghe Ciuhandu si Adrian Orza
În ultimele zile, mai mulţi indivizi au provocat incendii în locurile de joacă şi chiar în incinta unei grădiniţe din Timişoara, au furat cabluri electrice de la o fântână arteziană şi au „cules” sute de lalele din centrul oraşului. „Dacă poliţiştii ar fi miliţieni şi ar sta cu pulanele pe populaţie asemenea indivizi ar dispărea”, crede primarul Gheorghe Ciuhandu.

Viceprimarul Timişoarei Adrian Orza a acuzat lipsa de simţ civic a unor persoane care vandalizează parcurile şi chiar statuile din municipiu, care au dat foc unor locuri de joacă, inclusiv în incinta unei grădiniţe.

„Într-o perioadă scurtă de timp au avut loc mai multe evenimente triste şi pe alocuri sinistre legate de distrugere. Astfel în perioada 07 – 18 aprilie 2011 s-au constatat sustrageri masive de lalele şi pansele (sute de bucăţi) din Piaţa Victoriei şi din faţa Cinematografului Capitol. De asemenea, au avut loc numeroase acte de vandalism în spaţiile verzi şi locurile de joacă din Timişoara: de la fântâna arteziană din Parcul Coronini s-a sustras cablul electric, noroc că nu era alimentată cu energie electrică, de la statuia „Fata cu struguri” din Piaţa Mirceşti a fost secţionat şi sustras un braţ al statuii, din Parcul Elevilor au dispărut tăbliţele indicatoare, iar de la bustul Colonelului Virgil Economu amplasat pe podul de lângă Parcul Uzinei a dispărut placa comemorativă de pe soclu”, a explicat Orza. 

Iar problemele nu se opresc aici, pentru că autorităţile locale au constatat distrugeri şi în locurile de joacă din oraş.

„La locul de joacă situat pe strada Ac. Remus Răduleţ a fost incendiată o căsuţă, la locul de joacă situat pe strada Martir Radu C-tin a fost distrusă o masă de tenis, la cel situat pe Intrarea Mierlei a fost distrusă o masă de tenis, la cel situat în curtea Grădiniţei PP nr. 27 de pe strada Brânduşei nr.15 a fost incendiată o căsuţă, la locul de joacă situat Parcul Elevilor (Adolescenţilor) a dispărut o nacelă de la un leagăn, statuia lui I.C. Brătianu din Parcul Cetăţii (Civic) a fost vopsită în diferite culori, iar lista poate continua”, a adăugat viceprimarul Timişoarei. Edilul a afirmat că şi unele parcări ecologice din municipiu au fost distruse. „În faţa cimitirului Eroilor, zilele trecute un individ îşi schimba uleiul în parcarea ecologică. Când i s-a atras atenţia, a început să adreseze injurii”, a mai spus Orza. 

El a declarat că poliţiştii locali nu pot fi puşi să păzească fiecare statuie şi parc din oraş şi de aceea face apel la timişoreni ca atunci când observă astfel de acte de vandalism să sune la Poliţie. 

Ciuhandu: „Dacă poliţiştii ar fi miliţieni…”

Şi primarul Gheorghe Ciuhandu este supărat pe vandalii din oraş. El a afirmat că, faţă de normele europene care prevăd un poliţist local la 500 de locuitori, Poliţia Locală din Timişoara are efectivul înjumătăţit. „Noi suntem la jumătate, dacă poliţiştii ar fi miliţieni şi ar sta cu pulanele pe populaţie asemenea indivizi ar dispărea. Nu putem stăpâni cu 311 agenţi acest sector. Şi de aceea timişorenii trebuie să înţeleagă că dacă vor un oraş civilizat trebuie să anunţe asemenea lucruri”, a conchis primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu.

Se fura lalelele din centrul Timisoarei

 

 

 14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor