Vacanta de vara e frumoasa si in Timisoara

De Delia S. Barbu
Copiii din Timisoara, se bucura de vacanta de vara
Copiii din Timisoara, se bucura de vacanta de vara
Copiii care nu au plecat încă la mare, la munte sau la bunici se pot bucura de distracţiile verii şi în oraş. Sâmbătă dimineaţa, între orele 10-13, cei mici şi mai puţin mici sunt invitaţi în Piaţa Unirii din Timişoara. Trei ore de pictură, un atelier de confecţionat păpuşi şi modelaj în lut sunt oferite gratuit micuţilor care doresc să se distreze la sfârşit de săptămână.

Organizaţia Terapia prin Artă „Doina Pocioianu” organizează în Piaţa Unirii trei ateliere de creaţie pentru cei mici: pictură pe suprafeţe mari, modelaj cu lut şi atelier de creat păpuşi şi măşti din hârtie şi carton. Acţiunea face parte din proiectul Timişoara-Mica Vienă şi are ca obiectiv principal punerea în valoare şi încurajarea tinerelor talente de a se exprima liber şi de a promova arta sub diverse forme, într-un mod neconvenţional, în stradă, pentru un contact mai direct cu comunitatea.

În această vară, Organizaţia Terapia prin Artă „Doina Pocioianu” revine în atenţia comunităţii locale prin participarea la diverse evenimente destinate în principal copiilor.

În cadrul proiectului derulat în Piaţa Unirii, numeroşi copii şi tineri sunt invitaţi să participe la atelierele de profil, având astfel posibilitatea de a învăţa lucruri noi, de a-şi descoperi sau îmbunătăţi talentul artistic şi, mai ales, de a lega prietenii.

Prezentă în viaţa comunităţii de mai mulţi ani, Organizaţia Terapia prin Artă „Doina Pocioianu” – instituţie unicat în partea de Vest a ţării, fondată în 2000, reuneşte psihologi, medici, artişti plastici, logopezi, actori-păpuşari şi muzicieni, toţi având acelaşi obiectiv: recuperarea copiilor aflaţi în dificultate cu ajutorul artei.

De-a lungul timpului, printre beneficiarii proiectelor derulate de organizaţie s-au numărat copii din centre de plasament, copii victime ale abuzului şi neglijării sau cu dizabilităţi, copii internaţi la Spitalul „Louis Ţurcanu”, minori de la Centrul de Reeducare Buziaş, copii nevăzători de la Şcolile şi grădiniţele de profil, copii din familiile afectate de inundaţii etc.

Persoanele care doresc mai multe informaţii despre activitatea organizaţiei le pot afla la numerele de telefon: 0728-107.206 (Mirela Năvligu – coordonator proiect) şi 0721-709.548 (Smaranda Marcu – coordonator Relaţii Publice).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !