USR Timișoara propune 8 proiecte pentru bugetul Primăriei în 2019

USR Timișoara propune 8 proiecte pentru bugetul Primăriei în 2019
© foto: arhiva
Reprezentanții Alianței 2020 USR PLUS vor avea, în mod sigur, un candidat propriu la Primăria Timișoarei. Anunțul a fost făcut cu prilejul recentei vizite la Timișoara a celor doi președinți, Dan Barna și Dacian Cioloș. Primii pași ai strategiei electorale a Alianței par să se contureze deja în jurul unor propuneri de proiecte pentru bugetul orașului pe 2019, buget încă nefinalizat de actuala administrație.

Propunerile au fost trimise către administrația Robu încă de la finalul anului trecut.

Dacă echipa Primăriei va ține sau nu cont de proiectele opoziției locale, doar bugetul ne va putea spune.

„Orașul este într-adevăr într-o stare foarte proastă în acest moment, însă propunerile noastre au ținut cont de bugetul orașului și ne-am asigurat că vor aduce suficiente beneficii timișorenilor încât să justifice costurile. Banii Primăriei pot și trebuie să fie cheltuiți mai inteligent de către administrație”, declară Dan Reșitnec, președintele USR Timișoara.

Propunerile USR Timișoara atacă atât probleme de infrastructură, cât și probleme de estetică și bună funcționare a spațiului public. Ultimele propuneri publicate pe pagina de Facebook a USR Timiș sunt:

  • Construirea unei legături feroviare cu aeroportul – este vorba despre un ”tren urban” care să unească mai multe cartiere din oraș cu Aeroportul ”Traian Vuia”. Scopul proiectului este decongestionarea traficului și o alternativă mai accesibilă de transport pentru aeroport.
  • Modernizarea Pieței Badea Cârțan – are ca scop transformarea Pieței Badea Cârțan într-un ansamblu de spații comerciale cu o varietate de funcțiuni care să răspundă nevoilor unui comerț modern, cu facilități sporite de parcare pentru clienți.
  • Achiziționarea unui tomograf pentru arbori – pentru verificarea integrității fizice a trunchiurilor și pentru a putea îndepărta arborii care pun viețile cetățenilor în pericol în condiții de vânt puternic, dar și pentru evitarea tăierilor arborilor sănătoși.
  • Construirea de locuințe sociale pentru persoanele defavorizate – o măsură menită să ofere mai multe șanse persoanelor defavorizate, într-un oraș care se dezvoltă și care atrage constant tot mai multă forță de muncă.
  • Picturi murale pe zidurile școlilor din Timișoara – pentru a oferi un mediu mai ”creativ” elevilor din oraș.
  • Realizarea de trotuare și de treceri de pietoni mai sigure – despre care aceștia spun că vor face orașul mai sigur și mai prietenos pentru pietoni.
  • Clinică veterinară pentru sterilizarea animalelor – o propunere care urmărește să elimine o parte din cauzele care duc la apariția câinilor vagabonzi în oraș.
  • Amplasarea de mobilier urban ”smart” în Piața Libertății – pentru transformarea Timișoarei într-un oraș smart, sustenabil și rezilient, adică un oraș capabil să facă față unor situații nefavorabile, care să fie adaptabil la modificări climatice, trafic, poluare etc.

„Timișoara nu mai poate fi administrată cu o mentalitate învechită, avem nevoie de viziune și de efort din partea administrației locale. Primăria trebuie să rezolve problemele cetățenilor, nu să le genereze, iar o parte semnificativă din energia instituției trebuie să se îndrepte spre anticiparea problemelor viitoare, pentru a le întâmpina cu soluții bine gândite și bine pregătite”, a completat Dan Reșitnec, președintele filialei locale USR.

În această ultimă perioadă, toate partidele politice au început mai mult sau mai puțin formal campania electorală.

Rămâne de văzut dacă aceste proiecte vor rămâne pe hârtie sau dacă ele vor inspira administrația locală la acțiune.

(178107)
Regulament de plasare a anunturilor