Unul dintre detinatorii titlului de Doctor Honoris Causa al UVT, numit in guvernul federal german

De Marcel Hoster
7Comentarii
Unul dintre detinatorii titlului de Doctor Honoris Causa al UVT, numit in guvernul federal german
© Tion: Unul dintre detinatorii titlului de Doctor Honoris Causa al UVT, numit in guvernul federal german
Bernd Fabritius, politician german născut în România, Doctor Honoris Causa al Universității de Vest Timișoara, a fost numit în funcția de Împuternicit al Guvernului Federal al Germaniei pentru Imigrare și Minorități Naționale.

Una dintre personalitățile care a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara a primit o importantă funcție în guvernul federal german. Bernd Fabritius s-a născut în Agnita și a urmat cursurile Liceului Bruckenthal din Sibiu. În 1984 a emigrat cu părinții săi în Germania. Aici el a avut o prestigioasă carieră politică, a devenit o personalitate de prim rang a vieții publice germane, a devenit simbolul transformării în modul cel mai fericit a unei organizații de marcă a anilor postbelici, Federația Exilaților (Bund der Vertriebenen). În 2017 a primit titlul de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum.

„Este pentru mine o deosebită bucurie și onoare să primesc astăzi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara, care este încă din copilăria mea una dintre cele mai cunoscute și renumite universități din România. Din propunerea acordării titlului înțeleg că îmi este oferit pentru implicarea mea în relațiile bilaterale și buna înțelegere între popoarele europene. În acest context, primesc această onoare în numele întregii comunități a germanilor din România, pentru că titlul nu îmi aparține mie ca persoană, ci întregii comunități din care fac parte”, spunea Bernd Fabritius în cadrul discursului său susținut în 2017 la UVT, cu ocazia titlului.

„Aceasta sarcină importantă este o provocare pe care mi-o asum cu plăcere. Astfel, pornesc pe urmele domnului Horst Waffenschmidt, Dr. Christoph Bergner, Hartmut Koschyk precum și ale Dr. Gunter Krings – și mă voi dedica în totalitate pentru îndeplinirea cu succes a acestei sarcini”, a declarat Bernd Fabritius, citat într-un comunicat al Federației Expatriaților.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor