Universitatea Politehnica Timisoara se pregateste de centenar

De Marcel Hoster
2Comentarii
Universitatea Politehnica Timisoara se pregateste de centenar
© Tion: Universitatea Politehnica Timisoara se pregateste de Centenar
Universitatea Politehnica Timişoara se pregăteşte de sărbătoarea centenarului de activitate. Cu această ocazie instituţia a elaborat o siglă aniversară şi un logo special.

Mediul universitar timişorean va sărbători 100 de ani de activitate a şcolii superioare tehnice din oraş. Evenimentul va fi aniversat cum trebuie de Universitatea Politehnica, iar imaginea promovată va fi adaptată momentului. Rectorul Universității Politehnica Timișoara, Viorel-Aurel Șerban, a prezentat în cadrul unui eveniment sigla aniversară și logo-ul dedicat centenarului anunțând totodată și o serie de proiecte pe care UPT dorește să le promoveze până la împlinirea a 100 de ani de existență și dedicate tocmai acestui eveniment.

Sărbătoarea nu va însemna doar festivităţi. Universitatea va modernizarea a 100 de laboratoare și va înființa 10 laboratoare noi, va moderniza 100 de spații de învățământ, dar va lansa și 10 noi obiective, va acorda 100 de granturi pentru tinerii cercetători, 100 de burse de cercetare pentru masteranzi, 100 de burse de cercetare pentru doctoranzi, va încheia 100 de acorduri/parteneriate noi cu institute de cercetare și companii, vor fi introduse 10 programe de studii (licență, masterat, doctorat) în limbi străine – Politehnica International. De asemenea, va fi realizat un ciclu de conferințe, „Ctitorii Politehnicii timișorene” şi un alt ciclu de conferințe, „Absolvenți UPT – cariere de excepție”.

Tot în cadrul aniversării centenarului de existenţă va avea loc sărbătorirea unui secol de sport la Școala Politehnică timișoreană și lansarea monografiei aniversare, a volumului „Școala Politehnică – 100 de ani pentru Timișoara”.

Tot în cadrul seriei de acţiuni, la Timişoara a fost dezvelit un bust dedicat lui Victor Vlad, unul dintre ctitorii UPT.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor