Universitatea Politehnica Timisoara cheama liceenii spre mediul universitar

De Marcel Hoster
Universitatea Politehnica Timisoara cheama liceenii spre mediul universitar
© Tion: Universitatea Politehnica Timisoara cheama liceenii spre mediul universitar
Un număr de 60 de liceeni se vor afla de săptămâna viitoare la Universitatea Politehnica Timișoara la o școală de vară. Aceasta are loc în cadrul unui program realizat de Ministerul Educației și urmărește să le prezinte tinerilor care vor absolvi avantajele studiilor superioare.

În următorii trei ani elevii de la mai multe licee vor participa periodic la o școală de vară organizată de Universitatea Politehnica Timișoara. Instituția va invita câte 60 de elevi de clasa a XI-a din mai multe licee să vadă cum e viața de student și care sunt avantajele învățământului superior. Instituția de învățământ superior timișoreană este una dintre cele opt care au fost acceptate să beneficieze de finanțările disponibile în cadrul Schemei de Granturi Competitive pentru universități din cadrul proiectului Rose. Universitatea timișoreană a obținut cel mai mare punctaj dintre toate participantele. Proiectul ROSE este finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și va fi implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Electronics Summer University are ca scop principal promovarea învățământului superior în rândul elevilor de liceu din România, în vederea prevenirii abandonului școlar și a conștientizării importanței studiilor superioare. Activitățile organizate în special în campusuri oferă elevilor o experiență universitară timpurie, menită să îi familiarizeze cu mediul academic și să inițieze o dezvoltare a abilităților relevante pentru succesul în învățământul superior.

„Activitățile esențiale ale sub-proiectului Electronics Summer University se împart în două categorii. Cele mai numeroase aparțin de sfera academică unde elevii participă la cursuri teoretice și interactive, menite să le stârnească interesul și să le consolideze cunoștințele. A doua categorie de activități implică training-uri și workshop-uri non-formale, menite să le dezvolte abilități din afara sferei academice”, a precizat directorul proiectului, Florin Alexa.

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, precum și studenții membri ai Ligii Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații au mai desfășurat în anii anteriori activități dedicate elevilor de liceu, având experiență în acest sens.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor