Universitatea Politehnica Timisoara a castigat cele mai multe proiecte de colaborare cu Norvegia si Islanda

De Marcel Hoster
Universitatea Politehnica Timisoara a castigat cele mai multe proiecte de colaborare cu Norvegia si Islanda
© Foto: Univeritatea de Vest Timisoara
Specialiştii de la Universitatea Politehnica Timişoara vor lucra împreună cu colegi din Norvegia şi Islanda în domeniul cercetării. Instituţia a depus spre finanţare un număr de 16 proiecte, având o rată a succesului în obţinerea acordului de realizare de peste 50 de procente.

Universitatea Politehnica Timişoara va lua parte la mai multe proiecte de colaborare împreună cu instituţii de cercetare din Norvegia şi Islanda, specializate în bioeconomie şi în conservarea solului, în cadrul programului Orizont 2020. Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică și Inovare a derulat competiția de proiecte din Fondul de Relaţii Bilaterale al Programului RO14 „Cercetare în Sectoare Prioritare”, finanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014. Iar UPT a avut succes.

„Universitatea Politehnica Timișoara a depus un număr de 16 aplicații având o rată de succes de peste 55%. Cele 9 proiecte acceptate la finanțare plasează UPT pe primul loc la nivel național în această competiție, sumele atrase reprezentând aproximativ 22% din bugetul total al acesteia.”, a declarat Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector UPT.

Participarea la acest program permite membrilor comunității academice din cadrul UPT acces la infrastructura de cercetare de excepție, formarea de echipe interdisciplinare în vederea participării la programele Orizont 2020, creșterea vizibilității internaționale și identificarea de noi direcții de cercetare cu instituții de cercetare din Norvegia și Islanda (Institutul Norvegian pentru Cercetări în Bioeconomie, Universitatea din Reykjavik, Centrul Islandez pentru Conservarea Solului). Obiectivul principal al proiectelor este de a de a întări relaţiile bilaterale în domeniul cercetării indiferent de aria tematică, prin reţele, schimb, acces la/şi transfer de cunoştinţe, tehnologie, experienţă şi bune practici. Sprijinul financiar a fost oferit proiectelor dezvoltate în parteneriat între organizaţii de cercetare din România ca stat beneficiar şi Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, ca state donatoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !