Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest Timişoara au pregatit caminele pentru sosirea studentilor in noul an universitar

De Marcel Hoster
2Comentarii
Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest Timişoara au pregatit caminele pentru sosirea studentilor in noul an universitar
© foto: UPT, UVT
Cele mai mari universităţi timişorene oferă în noul an aproape 10.000 de locuri în cămine pentru studenţii proprii. Atât Universitatea Politehnică, cât şi Universitatea de Vest, au investit în această vară sume importante în realizarea de reparaţii şi renovări în cadrul căminelor deţinute.

Universitatea Politehnica Timişoara dispune de 16 cămine studențești, dintre care două de garsoniere, capacitatea totală de cazare fiind de 6067 de locuri. Căminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucătării și spălătorii complet echipate, precum și acces la Internet.

În perioada de vară, Universitatea Politehnică Timișoara a investit peste 200.000 de euro pentru reparații și dotări la căminele și cantinele din campusul universitar.

După sesiunea de admitere din luna iulie, totalul solicitărilor de cazare (precazări + studenți admiși în anul I) este de 5450 de locuri, deci capacitatea de cazare acoperă solicitările lansate de studenţi. Locurile rămase disponibile vor fi alocate studenților care solicită cazare după sesiunea de admitere din luna septembrie.

Taxele de cazare în cămin sunt curpinse între 95 – 220 de lei/persoană pe lună, în funcție de confort, de numărul studenților în camera și de regimul fără taxă/cu taxă la care este încadrat solicitantul.

Atat cazarea cât și masa studenților UPT sunt asigurate la prețuri subvenționate. Din acest an, pentru studenții proveniți din licee din mediul rural, UPT asigură cazare gratuită timp de un an și 10 tichete de masă gratuite în fiecare lună.

Nici cei de la Universitatea de Vest Timişoara nu au uitat să dea cu trafaletul în cămine şi să aducă mobilier şi dotări noi. Instituţia a decis să schimbe saltelele de pat în toate căminele, în plus, s-au achiziționat mașini de spălat și uscătoare semiprofesionale, câte cinci mașini și cinci uscătoare pentru fiecare cămin.

De asemenea, se remobilează și se reutilează toate bucătăriile. Pe fiecare nivel al fiecărui cămin va fi câte o bucătărie nou mobilată și dotată cu plite și cuptoare electrice noi. În cadrul lucrărilor din această vară s-au mobilat integral trei săli de lectură cu mobilier nou, iar trei au fost mobilate integral cu mobilier din donații.

De paturi noi vor beneficia studenții care vor fi cazați în căminul 12, iar cei din C3, C12, C13, C15, C17 și Drept vor primi scaune noi. De asemenea, pe perioada vacanței se zugrăvesc spațiile comune (casa scării, holuri, bucătării, băi) în toate căminele Universității. Vor fi zugrăvite și camerele din căminele C3, C12, C16 și Drept. În plus, se montează uși noi la toate camerele din căminele C12 și C16.

Din păcate, UVT nu reuşeşte să acopere toate cererile de cazare. În total, instituţia poate oferi 3.005 locuri, aceasta înseamnă că poate acoperi aproximativ 60% dintre cererile de cazare sosite. Preţurile pentru o lună de cazare sunt cuprinse între 115 si 259 de lei.



2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor