Universitatea de Vest Timisoara ramane in top cu facultatile de limbi moderne

De Marcel Hoster
1Comentariu
Universitatea de Vest Timisoara ramane in top cu facultatile de limbi moderne
© Foto: arhivă
Domeniul Limbi Moderne menţine şi în acest an Universitatea de Vest Timişoara în topul QS World University Rankings by Subject 2018.

Aflat la ediția cu numărul opt, clasamentul mondial include un nou record al domeniilor specifice analizate, în număr de 48, cu două domenii în plus față de 2017. Astfel, QS World University Rankings devine cel mai complet top de acest gen din lume.

Universitatea de Vest din Timișoara se menține constantă în acest ranking cu domeniul Modern Languages (Limbi moderne), situându-se în top 251 din 300 de clasificaţi, fiind una dintre cele două universități din țară prezente cu acest domeniu în QS by Subject 2018. Scoruri totale de peste 40% au mai obţinut şi alte domenii: Matematică, Informatică, Psihologie, Fizică, Administrarea afacerilor și Economie.

În generarea clasamentului, QS Quacquarelli Symonds s-a bazat pe evaluarea reputației internaționale a universităților în fiecare domeniu, prin analiza rezultatelor celor două sondaje de opinie aplicate comunității academice și angajatorilor (QS Global Employer and Academic Surveys) și pe evaluarea impactului cercetării, prin analiza numărului de citări/articol științifice și a indicelui Hirsch în fiecare domeniu (informații extrase din bază de date Scopus).

Ponderile indicatorilor de performanță ai QS Rankings by Subject sunt diferite și adaptate fiecărui domeniu. Astfel, pentru domeniul general Arte și Umaniste (domeniul specific Limbi moderne) sunt: reputația academică (60%), reputația în rândul angajatorilor (20%), numărul de citări / lucrări științifice (10%) și indicele Hirsch (10%).

Pentru realizarea clasificării din 2018, QS a inclus în evaluare peste 4.500 de universități din 75 de țări, dintre care doar 1.130 de instituții de învățământ superior s-au clasat în topul final. Au fost analizate peste 22 de milioane de lucrări cu peste 200 de milioane de citări din Scopus, baza de date bibliometrică a Elsevier, 75.015 de răspunsuri ale cadrelor didactice și 40.455 de răspunsuri ale angajatorilor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor