Universitatea de Vest Timisoara primeste 20 de milioane de lei pentru consilierea studentilor

De M. Hoster
1Comentariu
Universitatea de Vest Timisoara primeste 20 de milioane de lei pentru consilierea studentilor
© TION - Universitatea de Vest Timisoara primeste 20 de milioane de lei pentru consilierea studentilor
Studenţii timişoreni vor beneficia de 20 de milioane de lei pentru a știi mai bine să se angajeze în momentul finalizării studiilor. Universitatea de Vest a câştigat un concurs de proiecte la nivel european.


Universitatea de Vest din Timișoara s-a clasat pe primul loc în cadrul unui concurs de proiecte pe Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, cu proiectul intitulat „Studenții de azi, profesioniștii de mâine”.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializării studiate și propriului set de competențe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5.000 de studenți ca urmare a participării la un program integrat de consiliere și orientare profesională.

Proiectul a fost punctat cu 96 de puncte dintr-un maxim de 100 și are un buget estimat de peste 20 de milioane de lei, fiind nu doar cel mai bine punctat proiect, ci și cel mai valoros din punct de vedere financiar.

„Și de această dată, Universitatea de Vest din Timișoara își respectă blazonul de Universitate de top clasându-se pe primul loc în cadrul competiției de proiecte. Ne-am propus să lucrăm în permanență la îmbunătățirea gradului de integrare pe piața muncii a absolvenților Universității, aceasta fiind una dintre prioritățile noastre. Ne dorim ca absolvenții să-și găsească un loc de muncă rapid și, foarte important, în domeniul în care au studiat”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Proiectul va fi implementat în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Este estimat ca la proiect să participe câte 800 de studenți din cadrul universităţilor partenere.

Principalele activități la care vor lua parte studenții sunt cele de consiliere și orientare în carieră (conferințe de management al carierei, sesiuni de evaluare generică a aptitudinilor, sesiuni de evaluare specifică a aptitudinilor și construirea planului de dezvoltare profesională)

De asemenea, vor avea loc vizite de studiu la companii relevante pentru domeniul de specializare al studenților, prin intermediul cărora se intenționează dobândirea de cunoștințe practice privind modul de organizare și funcționare a unor entități economice, pentru 5.000 de studenți.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor