Universitatea de Vest Timisoara e pe locul 64 in topul universitatilor din Europa de Est

De Marcel Hoster
3Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara e pe locul 64 in topul universitatilor din Europa de Est
© Foto: arhiva
Un top al instituţiilor de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est clasează Universitatea de Vest pe locul 64, sub alte trei universităţi româneşti. Cea mai bună a fost considerată Universitatea Lomonosov din Moscova.

O universitate de Timişoara a fost plasată într-un nou top al instituţiilor de învăţământ superior din Europa Centrală şi de Est. Universitatea de Vest este, alături de alte trei unităţi similare din România, inclusă în clasamentul Quacquarelli Symonds (QS) 2018. Acesta este realizat pe baza informațiilor indexate de Scopus, instrument al Elsevier, lider mondial în furnizarea de soluții de informare care îmbunătățesc performanțele cercetătorilor din domeniile științei, tehnologiei și medicinei, și cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii academice. Conform topului QS al universităților din Europa Centrală și de Est, cele mai performante universități din România sunt: Universitatea din București – locul 42, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – locul 49, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca – locul 50 , Universitatea de Vest Timișoara – locul 64. Conform aceluiaşi clasament pe primul loc este ocupat de Universitatea de Stat din Moscova, M.V. Lomonosov.

Criteriile care au stat la baza evaluării instituțiilor academice includ numărul de citări în publicații de specialitate per facultate (informații disponibile datorită Scopus), reputația instituției și numărul de studenți și profesori internaționali.

Potrivit datelor indexate de Scopus, analizate cu ajutorul instrumentului SciVal, numărul de cercetători din România a crescut în ultimul an cu 3.500. Oamenii de știință români au publicat peste 78.400 articole în utimii cinci ani, iar principalele domenii de interes ale acestora sunt: inginerie, fizică și astronomie, medicină, știința calculatoarelor și știința materialelor. Raportat la calitatea lucrărilor științifice și la reputația lor internațională, cele mai performante domenii sunt știința planetelor și a spațiului, astronomie și astrofizică, cardiologie și medicină cardiovasculară, psihiatrie și sănătate mintală, epidemiologie, medicină de urgență, dar și unele ramuri ale ingineriei.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor