Universitatea de Vest Timisoara doreste atragerea olimpicilor cu ajutorul a numeroase facilitati si gratuitati

De Marcel Hoster
2Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara doreste atragerea olimpicilor cu ajutorul a numeroase facilitati si gratuitati
Gazdă în aceste zile a Olimpiadei Naționale de Matematică, Universitatea de Vest Timişoara caută modalităţi să-i atragă pe cei mai buni elevi în cadrul instituţiei. Astfel, unitatea de învăţământ superior vrea să le ofere viitorilor absolvenţi de clasa a 12-a olimpici o serie de facilităţi pentru a studia la UVT: admitere pe locuri fără taxă, burse, cazare gratuită în cămine, abonamente gratis la bazin sau la teatru!

Cei mai buni elevi de clasa a 12-a sunt acceptați pe loc la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), cu condiția promovării examenului de Bacalaureat. Trebuie spus că participanții la olimpiadele naționale care au obținut distincții (premiile I, II, III, mențiuni) au posibilitatea să ocupe locuri fără taxă în cadrul facultăților universității. Măsura este valabilă pentru toți olimpicii naționali și internaționali, indiferent de disciplina la care au participat.

„Premianții la faza națională a olimpiadelor au trecut prin mai multe etape până să ajungă la acest nivel. Ei sunt cei mai buni elevi ai noștri și ne dorim să îi avem studenți. Universitatea, prin facultățile sale, oferă mai multe facilități olimpicilor naționali, printre care și accesul pe locuri fără taxă, întrucât au demonstrat deja că pot face performanță. Dincolo de propria lor activitate educațională, ei ridică și nivelul grupurilor în care învață. Oricum ai privi lucrurile, acești tineri sunt un câștig”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Gabriel Pirtea.

În plus față de accesul în facultățile UVT pe locuri fără taxă, olimpicilor naționali și internaționali care au primit distincții în cadrul competițiilor, indiferent de disciplină, le sunt acordate o serie de facilități: bursă în valoare de 800 lei pe lună acordată din fondurile Universității de Vest; integrarea în cele mai bune proiecte şi centre de cercetare ale UVT; asigurarea costurilor de transport și cazare pentru participări cu lucrări la conferințe naționale şi internaționale; cazarea gratuită în căminele Universității; permis gratuit pe toată perioada studiilor la Biblioteca Centrală Universitară; acces gratuit la bazinul de înot al UVT; transport gratuit pe mijloacele de transport în comun din Timișoara; abonament la Teatrul Național Timișoara și/sau la Filarmonica Banatul.
Măsura și-a dovedit deja eficacitatea. În fiecare an, zeci de olimpici naționali aleg Universitatea de Vest din Timișoara pentru a-și continua studiile.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor