Universitatea de Vest Timisoara, din nou prezenta intr-un top international

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Universitatea de Vest Timisoara, din nou prezenta intr-un top international
© TION: Universitatea de Vest Timisoara, din nou prezenta intr-un top international
Universitatea de Vest Timişoara a fost clasificată pe locul 58 în noul Top QS, publicat miercuri și care acoperă țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală. În faţa universităţii timişorene sunt cele din Bucureşti (locul 36), Cluj (locul 41), respectiv Iaşi (locul 62).

Reputația academică, cea din rândul angajatorilor, cercetarea și gradul crescut de internaționalizare au adus UVT într-un nou top al celor mai bune instituții de învățământ superior, de această dată din țările în curs de dezvoltare – Europa și Asia Centrală. De asemenea, de menționat este că primele patru universități românești din clasament fac parte din Consorțiul Universitaria.

Noul Top QS a fost publicat miercuri și acoperă țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală. Criteriile folosite pentru clasificare sunt: reputația academică (30%), reputația angajatorului (20%), raportul student/facultate (15%), lucrări/facultate (10%), impactul web (10%), procentul personalului cu doctorat (5%), citările per lucrare (5%) și indicatori care iau în calcul numărul de membri ai facultății și de studenți internaționali (5 %).

În stabilirea reputației academice s-a luat în calcul percepția cadrelor didactice universitare față de contribuția universităților în domeniul lor, astfel că datele finale au ținut cont de analizarea a peste 72.000 de răspunsuri. În ceea ce privește reputația în rândul angajatorilor, datele au fost colectate de la peste 44.000 de persoane de mediul economic.

„Clasificările internaționale sunt extrem de obiective și funcționează după o metodologie clară. Ele țin seama de ceea ce contează în activitatea unei universități. Producem specialiști care se regăsesc, după absolvire, în economie. Cei care lucrează cu ei sunt în măsură să vorbească despre performanța lor. De asemenea, suntem evaluați de un număr considerabil de membri ai comunității academice internaționale. În plus, contează citările obținute prin munca de cercetare. Toți acești indicatori sunt absolut obiectivi, iar universitatea noastră îi îndeplinește”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !