Universitatea de Vest Timisoara cauta solutii pentru problemele urbane intr-un proiect de 12 milioane de euro

De Marcel Hoster
1Comentariu
Universitatea de Vest Timisoara cauta solutii pentru problemele urbane intr-un proiect de 12 milioane de euro
Universitatea de Vest Timişoara va fi parte a unui proiect pan-european în valoare de 12 milioane de euro prin care se doreşte regândirea modului în care natura poate fi folosită mai eficient în oraşe. Coordonator al iniţiativei este Trinity College din Dublin.

Un număr de 37 de organizații din 19 țări s-au întâlnit la Dublin pentru lansarea proiectului „Connecting Nature” în valoare de 12 milioane de euro, finanțat de Uniunea Europeană. Prin intermediul acestuia actorii implicaţi încearcă să găsească soluţii alternative, inteligente, „proiectate” de natură, concepute pentru a aduce mai mult natura, peisajele și procesele naturale în orașe. Aceste soluții inovatoare contribuie la îmbunătățirea mediilor urbane, dar, la fel de important, au un potențial semnificativ de a crea locuri de muncă durabile în comunitățile urbane și de a spori sănătatea și bunăstarea locuitorilor din mediul urban. Proiectul este coordonat de Trinity College Dublin, iar Universitatea de Vest din Timișoara face parte din consorțiul proiectului.

Piaţa actuală a soluțiilor urbane bazate pe natură este semnificativă: în prezent, peste 70% din populația Europei trăiește în orașe, iar acest lucru se așteaptă să crească la peste 80% până la mijlocul secolului. Aceasta înseamnă 36 de milioane de noi cetățeni urbani, care vor avea nevoie de locuințe, locuri de muncă și îngrijire până în 2050. Soluțiile bazate pe natură pot contribui la rezolvarea multor provocări urbane, cum ar fi urbanizarea nesustenabilă și problemele legate de sănătatea umană, degradarea și pierderea capitalului natural, serviciile ecosistemice pe care le furnizează (aer curat, apă și sol), schimbările climatice și creșterea alarmantă a riscurilor de dezastre naturale.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor