Universitatea de Vest Timisoara a fost inclusa intr-un nou top mondial

De Marcel Hoster
3Comentarii
Universitatea de Vest Timisoara a fost inclusa intr-un nou top mondial
© Foto: arhiva
Universitatea de Vest din Timișoara a fost inclusă în topul celor 1.000 de universități de elită din lume, în cadrul topului The WUR. În clasament mai apar alte patru universităţi româneşti.

UVT a fost inclusă în categoria 801-1000 la nivel mondial în topul Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) pentru anul 2017-2018. Doar cinci instituții de învățământ superior din România au fost cuprinse în clasificare. Ediția cu numărul 14, cea mai cuprinzătoare a clasificării THE WUR de până acum, a evaluat peste 1.500 de universități din lume. Dintre acestea, doar 1.000 de universități din 77 de țări au fost incluse în clasamentul final, reprezentând 5% din cele 20.000 de instituții de învățământ superior din lume. Au fost analizate aproape 62 milioane de citări ale unui număr de 12,4 milioane de lucrări științifice de cercetare din ultimii cinci ani și răspunsurile a peste 20.000 de reprezentanți ai comunității academice internaționale din 140 de țări, cu privire la reputația academică a universităților.

„Indicatorii de performanță indică o evoluție relativ constantă a Universității comparativ cu anul precedent. UVT a înregistrat ușoare modificări la nivelul celor cinci dimensiuni analizate. Suntem pe drumul cel bun. Desigur, ne luptăm cu universități din țări unde finanțarea învățământului este la un nivel ridicat. Dacă am elimina acest dezavantaj, pozițiile universităților noastre ar fi mult mai sus în top. Ceea ce putem face noi pentru a mai acoperi din acest neajuns este să accesăm finanțări europene, pentru infrastructura de cercetare, dar și pentru plata cercetătorilor, UVT fiind un bun exemplu din acest punct de vedere”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Clasificarea este realizată de revista britanică Times Higher Education (THE) încă din 2004, evaluând universitățile sub aspectul a cinci caracteristici: activitatea de predare (30%), activitatea de cercetare (30%), impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări (30%), activitatea internațională (7,5%) și transferul de cunoștințe către mediul socio-economic (2,5%). În cadrul acestora regăsim 13 indicatori de performanță, cu valoarea atribuită în clasificarea generală.

Alături de Universitatea de Vest din Timișoara, doar alte patru universități din România sunt prezente în această clasificare internațională: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – 601-800, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași – 801-1000, Universitatea din București – 801-1000, cele trei fiind membre ale Consorțiului Universitaria, și Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași – 801-1000.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor