Universitatea de Vest si-a premiat elitele in cadrul unei gale

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
6Comentarii
Universitatea de Vest si-a premiat elitele in cadrul unei gale
© TION: Universitatea de Vest si-a premiat elitele in cadrul unei gale
Pentru prima dată, Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a decis să-şi promoveze valorile în cadrul unei gale a excelenţei. Marţi seara, la Sala Operei Naţionale din Timişoara au fost decernate premiile pentru realizările din cursul anului 2014.


În faţa unui public select, „la patru ace”, au fost acordate zece premii pentru diferite domenii în care Universitatea de Vest are activitate, dar şi pentru cel mai bun student şi pentru membrii comunităţii de absolvenţi ai UVT. Urmându-și strategia esențială de dezvoltare sustenabilă a resursei sale umane, pe principii de recunoaștere a meritului, Universitatea de Vest din Timișoara a instituit o nouă tradiție, cu respect față de trecutul, prezentul și viitorul instituției, o tradiție dedicată premierii excelenței, transmit reprezentanții insituției. Pe aceste considerente a luat naștere „Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara”, eveniment în cadrul căruia UVT recunoaște excelența prin acordarea de premii persoanelor și instituțiilor care în anul precedent au contribuit în mod esențial la dezvoltarea comunității academice și la realizarea misiunii Universității de Vest din Timișoara.

„Este prima ediţie, tradiţia va continua. E un prim eveniment prin care promovăm excelenţa şi calitatea învăţământului. La ediţiile viitoate vom promova şi mai mult membrii comunităţii alumni”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Interesant este că cei care au câştigat nu au ştiut că vor primi acel premiu, nominalizările şi jurizarea au fost cunoscute doar de membrii comisiilor, a precizat Pirtea, care a insistat că nici măcar el nu ştia cine va fi premiat. Anunţarea câştigătorilor s-a făcut chiar pe scena evenimentului. Fiecare dintre câştigători a primit şi un cec de 5.000 de lei.

„Una dintre convingerile mele este că o societate care își cunoaște valorile are viitorul asigurat. O comunitate care prețuiește performanța, reușește să clădească nu doar pentru prezent, ci și pentru generații întregi, iar universitatea noastră și-a câștigat poziția de lider în societate tocmai prin energia oamenilor săi. Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara este manifestarea aprecierii pe care dorim să o arătăm celor care dau dovadă de eforturi remarcabile în activitatea lor. Implicit, vorbim despre aportul considerabil pe care oamenii îl aduc instituției noastre atât în activitatea didactică și de cercetare, cât și în cea din mijlocul societății”, a mai declarat Rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara s-a desfășurat în seara zilei de 8 decembrie, la Opera Națională din Timișoara şi a reunit aproximativ 600 de membri ai instituției și reprezentanți de marcă ai comunității locale.

Trofeul acordat în cadrul galei este un rezultat al colaborării artiștilor profesori din cadrul specializărilor Ceramică și Grafică din cadrul Facultății de Arte și Design. Forma trofeului urmează conturul unui pisc, inducând ideea ascensiunii, înălțării, performanței și a durabilității. Prin forma sa prismatică, stabilă, trofeul sugerează totodată puterea, putere a cunoașterii, a spiritului, au explicat reprezentanții instituției. De asemenea, programul artistic a fost realizat de studenţi ai Universităţii de Vest.

Întreg evenimentul a fost susţinut şi s-a realizat cu sprijinul Facultăţii de Muzică şi Teatru. Studenţii şi maeştrii Facultăţii au dat o culoare artistică specială Galei, prin momente de scena deosebite, crescând cu atât mai mult prestigiul Galei.

Iată lista premiilor și a câștigătorilor:

Premiul „Mircea Zăgănescu” pentru Științele Naturii – conf. dr. Lucian Drăguț
Premiul „Mihail Ghermănescu” pentru Matematică și Informatică – conf. dr. Luminița Sasu
Premiul „Gabriela Colțescu” pentru Științe Sociale și Politice – conf. dr. Coralia Sulea
Premiul „Dumitru Mareș” pentru Drept și Științe Economice – conf. dr. Raluca Bercea
Premiul „Eugen Todoran” pentru Științe Umaniste – conf. dr. Simona Constantinovici
Premiul „Aurel Breilean” pentru Arte Vizuale – lect. dr. Bogdan Rață
Premiul „Studentul anului” – Adrian Robu
Premiul „Ioan Curea” pentru activitatea desfășurată în UVT – Ec. Doina Chilărescu
Premiul „Sever Bocu” pentru Implicare Civică și Socială – Prof. dr. Nicolae Robu
Premiul „Alumnus” – Gălătușe Cătălin
La scenă deschisă au fost aplaudați și studenții UVT membri ai echipei campioane de rugby Timisoara Saracens RCM UVT, pentru trofeele obținute și prestigiul adus Universității.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor