Unii consilieri din Timis s-au saturat de numarul mare al sedintelor extraordinare

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
7Comentarii
Unii consilieri din Timis s-au saturat de numarul mare al sedintelor extraordinare
Unii consilieri județeni s-au săturat să tot fie chemați la ședințe extraordinare de mai multe ori pe lună. Unele ședințe se convoacă de pe o zi pe alta pentru că sunt unele proiecte urgente de aprobat, în afara ședinței ordinare, care are loc lunar. Așa a fost și cazul ședinței de miercuri, 24 octombrie, când unii consilieri județeni au răbufnit…

Au fost prezenți doar 27 din cei 36 consilieri județeni ai Timișului miercuri, la ședință, restul lipsind „motivat”. Unii consilieri județeni au spus că aceste ședințe s-au înmulțit în ultimul timp… și nu toate sunt urgențe.

„Numărul ședințelor extraordinare s-a mărit, dar trebuie să definim și caracterul de extraordinar al acestor ședințe. Am înțeles că, caracterul de extraordinaritate vine din faptul că, colegii se întâlnesc la București pe marginea acestor proiecte în zilele următoare. Ne trezim că lipsesc consilieri, e adevărat, motivat. Rugămintea mea este să fim atenți la caracterul acestor ședințe, să nu dublăm ședințele ordinare”, a spus consilierul județean Viorel Coifan (PNL).

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș Nicolae Oprea (UNPR), cel care a condus ședința, a transmis că la începutul săptămânii viitoare „trebuie să facă cei de la minister bugetul, trebuie să ne pregătim și noi cu buget pentru aceste acțiuni”.

Au fost aprobate două proiecte în ședința de miercuri. Unul referitor la încheierea unui Protocol de colaborare între Județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș, Ministerul Mediului, Consiliul Local Timișoara și Instituția Prefectului Județul Timiș și altul referitor la aprobarea încheierii Acordului de Parteneriat între Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș și Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție, în scopul accesării fondurilor nerambursabile.

„Ne-am făcut o obișnuință să venim de 4-5 ori pe lună. Când sună goarna trebuie să fim aici. Fiecare avem un servici. Nu înseamnă că trebuie să fii la cheremul președintelui consiliului județean. Când e o urgență toată lumea înțelege, au trecut doi ani și în fiecare lună de 4 ori, uneori și a cincea oară. Cum apar numai la noi urgențele astea? Eu propun să facem duminica, dacă s-ar putea de la ora 3. De ce să dormim? Venim duminica, o petrecem aici împreună”, a spus consilierul județean Viorel Matei (UNPR).

Totul a culminat cu o interpelare făcută în afara ședinței de consilierul județean Liviu Borha (PNL), care a propus ca „toate ședințele extraordinare și comisiile să fie plătite din buzunarul conducerii CJ Timiș”.

ergfgg7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor