Una dintre cele mai „verzi” clădiri din România e la Timișoara. ISHO Offices a primit certificarea BREEAM

De Marcel Hoster
4Comentarii
Una dintre cele mai „verzi” clădiri din România e la Timișoara. ISHO Offices a primit certificarea BREEAM
© foto: ISHO
Clădirea de birouri din complexul imobiliar ridicat pe Bulevardul Take Ionescu din Timișoara a obținut una dintre cele mai importante certificări în ceea ce privește proiectele sustenabile din punct de vedere al mediului. Ansamblul a fost nominalizat la titlul de cea mai eficientă clădire de birouri din regiune.

Succes pentru proiectul ISHO Offices. Clădirea a primit certificarea de clădire verde cu ratingul Excelent și un scor de 83,28% în conformitate cu cele mai noi standarde BREEAM 2016.

„Punctajul obținut este cel mai ridicat înregistrat de vreun proiect dezvoltat în Europa Centrală și de Est pe noile standarde de certificare. De altfel, aceste rezultate au dus la nominalizarea ISHO Offices drept cea mai eficientă clădire de birouri din întreaga regiune. Marea finală va avea loc la Londra, în data de 4 martie”, au anunțat reprezentanții proiectului.

Antreprenorul aflat în spatele proiectului de clădiri de birouri și spații de locuit ISHO spune că de la bun început dorința dezvoltatorului a fost să ridice o clădire eficientă, de nouă generație.

„Unul dintre aspectele pe care am mizat încă de la început pentru proiectul ISHO este înalta performanță a clădirilor. Avem așadar un avantaj competitiv categoric – costuri de întreținere scăzute și economii anuale semnificative într-o clădire cu adevărat de nouă generație. Certificarea obținută, BREEAM Excellent, alături de premiul acordat recent de prestigioasa revistă Construction and Investment Journal – Biroul Regional al Anului 2018 – confirmă reputația pe care o avem în dezvoltarea clădirilor verzi, începută chiar cu City Business Centre din Timișoara primul proiect din România câștigător al premiului Green Building of the Year și continuată cu The Office Cluj-Napoca”, subliniază antreprenorul care a ridicat complexul de pe Bulevardul Take Ionescu din Timișoara.

În cadrul clădirii au fost implementate tehnologii de ultimă oră, acestea făcând posibilă reducerea impactului asupra mediului și oferirea de costuri administrative scăzute chiriașilor. De asemenea, ISHO îmbină elemente de arhitectură contemporană cu soluții tehnice de ultimă generație care asigură cele mai bune condiții de muncă.

„Un accent deosebit este pus pe urbanismul, care, datorită amplasamentului și cumulului de funcții complementare, va deveni cel mai modern și calitativ cartier al Timișoarei.
Dincolo de birouri și apartamente, ISHO va oferi un hotel Radisson Blu, un centru de conferințe, dar și un spațiu de co-work de tip hub. Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include un gym, spa, piscină, dar și un parc de peste 7.500 mp. ISHO va prevedea amenajarea unei grădinițe și after-school. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci și alte funcțiuni comerciale complementare. Nu în ultimul rând, zona pietonală a ansamblului va oferi restaurante, cafenele, terase și alte spații de socializare și relaxare”, au mai anunțat antreprenorii proiectului.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor